ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
rotkiv
- В началото бе словото
- Специалност: _
Re: ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Здравейте ! Искам да попитам ако НЕ се ява на изпит ,за който съм се записал ще изгубя ли правото да участвам в КСК ? Случая при мен е ,че съм се записал на редовни изпити по журналистика и география, но сега след като мина изпита по журналистика реших да не се явявам на географията ...ще стане ли нещо? И има ли процедура за отказване от изпит или просто не трябва да ходя ? Благодаря !
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
- Курс: втори
Няма нищо да стане, изпитът ти ще си остане като неявен. Дори няма да ти се пише служебна двойка.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Всъщност, трябва да имаш оценка по География (от миналата сесия или матура), ако имаш специалности, за които се кандидатства с нея.
Ако не се явиш и нямаш оценка по География няма да участваш в класиранията дори за специалностите, които са с журналистика.
Чл. 29. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите:
3. На които липсва някоя от балообразуващите оценки в дипломата за средно образование
5. Получили оценка слаб (2.00) или неявили се на който и да е от състезателните изпити за дадена специалност.
т.е. трябва да имаш балообразуващите предмети за всички изброени от теб специалности.
Ако не се явиш и нямаш оценка по География няма да участваш в класиранията дори за специалностите, които са с журналистика.
Чл. 29. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите:
3. На които липсва някоя от балообразуващите оценки в дипломата за средно образование
5. Получили оценка слаб (2.00) или неявили се на който и да е от състезателните изпити за дадена специалност.
т.е. трябва да имаш балообразуващите предмети за всички изброени от теб специалности.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
rotkiv
- В началото бе словото
- Специалност: _
Axa мерси, когато подавах документи ,писах да ми се гледа оценката от матурата по География,което означава че ще гледат нея вместо тази от изпита ,на който не съм се явил.
- thegirl
- Легендарен флуудър
Да
, ако за специалността с география може и с матура 
- yolinaA
- Пишете, о, братя
А ако оценката от изпита по журналистика е 2, но за други специалности има балообразуваща оценка пак ли се изгаря?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Май да, не съм 100% сигурна. Но според Чл. 29, няма да участваш в класиранията до колкото го разбирам 
- yolinaA
- Пишете, о, братя
Не би ли трябвало да не се участва в класирането само за дадените специалности?
- thegirl
- Легендарен флуудър
По принцип да, но така някой може нарочно да е писал повече специалности и в крайна сметка да има оценка само за 1
Но да забележим:
Пише, че не участват в класирането по-принцип, а не само за дадена специалност.
А и все пак като се явяваш на изпит, би трябвало да имаш подготовката поне за 3
Но да забележим:
Пише, че не участват в класирането по-принцип, а не само за дадена специалност.
А и все пак като се явяваш на изпит, би трябвало да имаш подготовката поне за 3
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Това не е точно така.
Aко имаш двойка на изпита по Журналистика и нямаш по-висока оценка от предварителния или редовния изпит, не можеш да кандидатстваш само за трите специалности: Журналистика, ВО и Книгоиздаване. За всички други специалности можеш спокойно да кандидатстваш, стига да имаш съответните балообразуващи оценки. Ако имаш 2 на редовния по Журналистика и 3 или повече на предварителния, пак можеш да си кандидатстваш за всички специалности.
Aко имаш двойка на изпита по Журналистика и нямаш по-висока оценка от предварителния или редовния изпит, не можеш да кандидатстваш само за трите специалности: Журналистика, ВО и Книгоиздаване. За всички други специалности можеш спокойно да кандидатстваш, стига да имаш съответните балообразуващи оценки. Ако имаш 2 на редовния по Журналистика и 3 или повече на предварителния, пак можеш да си кандидатстваш за всички специалности.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
Въпросът е, че вече документите са подадени и в тях фигурират и специалностите от ФЖМК. В случай, че изкарам 2, пак ли важи възможността за др-те специалности, въпреки че тези присъстват в списъците?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Ако имаш две на изпита, няма да можеш да кандидатстваш само за трите специалности от ФЖМК. За всички други специалности, за които имаш балообразуващите оценки, можеш да кандидатстваш без проблеми. Фактът, че имаш двойка на някой изпит не те дисквалифицира автоматично от участие в класирането по принцип.
ПП: Ето още едно мнение по въпроса: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 81#p731381
Няма процедура. Просто не се явяваш и толкова. Фактът, че не си се явил на изпит, не те дисквалифицира от участие в класирането.rotkiv написа:Здравейте ! Искам да попитам ако НЕ се ява на изпит ,за който съм се записал ще изгубя ли правото да участвам в КСК ? Случая при мен е ,че съм се записал на редовни изпити по журналистика и география, но сега след като мина изпита по журналистика реших да не се явявам на географията ...ще стане ли нещо? И има ли процедура за отказване от изпит или просто не трябва да ходя ? Благодаря !
ПП: Ето още едно мнение по въпроса: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 81#p731381
а да ви питам нещо ,на мен първото ми желание е право, но на 5 място написах психология,без да знам кви са и балообразуващите оценки.сега гледам че в бала за псхология влиза оценка по чужд език от гимназия.Аз сам държал матура по немски и има 5.58,но не сам отбелязал ,че искам да я ползвам, а от даскало по английски има 6.00.Оценката ми по немски ли ще се вземе и има ли значение ,че не сам отбелязал тази матура.
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Винаги се взема оценката от матурата с предимство. В балообразуването ще участваш с оценката от изпита по БЕЛ умножена по три + матура БЕЛ + матура чужд език.
Фактът, че не си отбелязал, че желаеш да използваш матурата означава, че ако с оценката от матурата умножена по 2,5 формираш по-висок бал отколкото с изпита по БЕЛ, няма да можеш да се възползваш от това предимство.
Фактът, че не си отбелязал, че желаеш да използваш матурата означава, че ако с оценката от матурата умножена по 2,5 формираш по-висок бал отколкото с изпита по БЕЛ, няма да можеш да се възползваш от това предимство.
Здравейте искам да попитам,какви са последствията,ако те хванат с бръмбарче(хендсфри) по време на кандидат-студентски изпит?