мои познат е студент по Социална педагогика първи курс и има 3 поправки.. въпросният познат ме помоли да проверя дали има вариант когато си вземе поправките тази година (които са на 9 септември) дали ще може да се прехвърли друга специалност и дали е възможно да се прехвърли англииска фиоология или нещо подобно ?
Не може да е прехвърли, защото няма нужния успех, а за прехвърляне си трябва успех. А и прехвърлюнеето става непоседствено след завършване на сесията, ткаач е дори да си ввземе поправките - това нищо не променя.
Може да кандидатства наново сега.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
a има ли вариант да остане в тази специалност до края на 1 семестър на 2ри курс, да запише сега друга специалност и след края на 1 семестър да прекъсне социалната педагогика ?
не не след като мине сесията предполагам тогава ще може да прекъсне ? проверих какъв бал се изисква за другата специалност проверих и с какво разполага моят човек ... според СУ 24 е максимума бал той имам 22.5 ако прекъсне дали имам някакъв шанс или да си остане тази специалност, да я завърши и магистър да запише другото ?
Значи ... Ако искаш да се прехвърлиш НОВА специалност - това става лятото, преди септемврийската сесия, непосредствено след лятната сесия. Така че няма смисъл да прекъсва твоя човек, освен ако не иска да набива излишно пари. Просто защото и да прекъсне сега...няма да се прехвърли по-рано. Иначе прекъсването след успешно изкаран 1ви курс не е проблем. Поразпитай си при инспекторките как стоят нещата - за прекъсване, прехвърляне и т.н. най-добре.
За да се прехвърлиш нова специалност трябва да имаш ВЗЕТИ всичките си изпити, и общия успех да е не по-нисък от 4. Сега някои специалности изискват и по-висок успех. Освен това трябва да има успешно положение (разбивай с 3ка и нагоре) кандидатстудентски изпит, с който се кандидатства за желаната нова специалност. Тоест ако е социална сега и е кандидатствал само с литература, ама иска да се прехвърли математика - за математиката трябва изпит по математика да е каран и да е изкарана оценка 3 (или по-висока) за да може да се прехвърли. Иначе КСК изпитът не е задължително да е каран годината, в която ще се прехвърля. Така че трябва да се види с какви изпити е кандидатствал и с какви изпити се влиза в желаните специалности и ако трябва да ходи на кандидатстудентските изпити догодина (мисля, че вече е късно да се запише за изпитите тази сесия).
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното." click me!! ---> http://z0r.de/63
Ами моят проблем е подобен и тъй като изгубих всякакъв шанс за преместване, сега направо си кандидатствам наново, ако си ме приемат, отписвам и съответно записвам новата специалност, ако не, си оставам и нищо не губя, нали така?