Аз ще кандидатствам КултурологияPhilip написа:Културология vs Книгоиздаване // Кой коя специалност предпочита и защо?
Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Re:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Re: Какво искате да учите?
Няма да стоите гладни, но с Културология ще сте по-малко сити
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
-
M.Iwanowa
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Re:
Виж наистина е по-добре да учиш това , което ти е на сърцето , но все пак трябва да мислиш и за реализацията на деня на отворените врати на СУ попитах деканката тчно за тази специалност - културологията. Отгвори ми , че познава 3 жени , които са я завършили , каза че първата от тях е барманка , втората прдавачка ,а третата - самата деканка .. така че си прави изводите. Не искам да ти казвам че не е хубаво прсто ти давам информация а пък ти сама преценяваш. От мен успехhriskataaa написа:Аз ще кандидатствам КултурологияPhilip написа:Културология vs Книгоиздаване // Кой коя специалност предпочита и защо?Поне за мен специалността е много интересна,поне по това,което гледах в учебния план и което съм чувала.Има много избираеми предмети,програмата не е много натоварена,а в същото време е интересно.Като реализация-вярно е,не излизаш точен специалист,но има доста възможности за магистратури и тук,и в чужбина.Пък и нали България ужким се стреми да стане атрактивна туристическа дестинация.Според мен има възможност за реализация-в сферите на туризма,на културното наследство.Същестувуват и доста европейски програми.Въобще ако човек иска и му стиска,ще си подреди живота
В крайна сметка с готова професия излизат само лекари,полицаи и юристи.Всички останали специалности са малко или много относителни,но това не значи,че ще стоим гладни
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Благодаря
Така е,всеки има своите разбирания,но аз смятам,че ако човек е достатъчно амбициран,винаги може да постигне това,което иска. 
Последно промяна от hriskataaa на 03 Авг 2011, 19:50, променено общо 1 път.
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
-
M.Iwanowa
- В началото бе словото
Ами успехhriskataaa написа:БлагодаряТака е,всеки има своите разбирания,но аз смятам,че ако човек е достатъчно амбициран,винаги може да постигне това,което иска.Пък и със сертификати по 3 западни езика,все си мисля,че ще се намери нещо и за мен
- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
Вече нищо не ми се учи
стига с тия изпити, а само като се замисля още колко остава...

"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
-
TomSawyer
- В началото бе словото
- Специалност: История
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/displ ... =329&pos=0
=================Judas написа:IcebreakerR написа:Ако имаш над 5.50 на матурата по история със сигурност си вътре. Тая година, както каза колежката са малко кандидатите и ще си вътре без проблем!
Да, обаче матурките са доста по-лесни ... то и аз имам 5.54 и съм с бал 25.52 за ПА, но никак не съм сигурен за там ... точно защото ще може да се кандидатства и с матури, очаквам баловете да скочат.
Аз разгледах баловете за миналата година и предполагам ,че ще ти стигне.На мен също ПА ми е на първо място,но имам малко по-голям бал.Може и случайно да е ,но оценката от матурата и от изпита по история в СУ умножена по 2,5 и 3 ми дава едно и също число
Успех!
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Абе никой ли не иска МСЮЕ, безобразие!!! 
-
zaekqdosan
- От дъжд на вятър
тази година баловете ще са високи,някой философия и социология
Смятате ли, че тази година приемането с матури в Културологията ще е практически възможно или ще е като при Психологията?
-
zaekqdosan
- От дъжд на вятър
защо да е невъзможно с матура,културологията не е сред най най желаните специалности мисля а й бала мин година не е бил мн високbocca написа:Смятате ли, че тази година приемането с матури в Културологията ще е практически възможно или ще е като при Психологията?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
За мъжете ДА. Миналата година балът е бил 23.45 на 1 класиране, т.е. дори матурата да не е 6, пак са влизали.
За жените е спорен въпросът. С бал миналата година 25.88 и с матура може, но трябва да е близо до 6.
За жените е спорен въпросът. С бал миналата година 25.88 и с матура може, но трябва да е близо до 6.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
zaekqdosan
- От дъжд на вятър
миналата година видях ,че последния приет за културология от допълнителното класиране е момиче с бал 22.89thegirl написа:За мъжете ДА. Миналата година балът е бил 23.45 на 1 класиране, т.е. дори матурата да не е 6, пак са влизали.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Това доказва, че не е от най-желаните и няма за какво да се безпокойте.
Баловете, които съм писала са от 1 класиране.
Баловете, които съм писала са от 1 класиране.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
zaekqdosan
- От дъжд на вятър
моя бал за културология е 22.67 но има надежда