[КСК 2011] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2011] Кандидати за Право
Студентите по Право могат да ходят на Еразъм в чужбина. Доста възможности имаше като дестинации, имена на университети обаче не мога да кажа.
-
BlagovestHristov
- Драскач
Най-вече нямам финансова възможност,а и не ми се губи още 1 година след като тази година ще съм приет в су.Тепърва имам да уча и език и става сложно ... а това за българска фирма в чужбина все пак звучи като вариант.jenesais написа:BlagovestHristov, по-скоро ще имаш възможност за реализация из разни международни фирми, свързани с България.
Ако искаш изцяло в чужбина да практикуваш, трябва да си завършил там бакалавър (доколкото знам, поне в Англия и Шотландия, а сигурно и в другите държави, правото не е магистратура след средно както при нас). Не четох по-нагоре, не знам дали не си обяснил вече, но защо не кандидатстваш и в чужбина, щом там ти се работи?![]()
Законите, малко или много, са различни в различните държави (а правото на Острова например си е изградено на съвсем други принципи от европейското даже), така че както е твърде сложно да те пуснат в България да практикуваш с чужда диплома (хиляди изпити за признаване, ала-бала), така и в чужбина още по-малко ще се избиват за някой с българска диплома, без значение каква допълнителна магистратура е завършил. Освен това важни са и контактите, които правиш докато учиш. За една година магистратура това не става по начина, по който се получава за 4-5 години основно следване.
знае ли някой,дали за цитат от лирическо произведение проверяващите издребняват до грешки като запетая вместо тире и някви такива, или не са чак такива цербери.За грешен цитат колко ли стотни се взема?
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Издребняват. Пишете си цитатите коректно. 
- Teri.Al
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Бал 27.63 как ви се струва.С 1/2 ед. е по-висок от миналата и с 30 стотни от по-миналата.Не ми се ходи на редовен по литература..Иначе е вярно,че не трябва да си правим сметки,обаче факт е,че увеличаването на бройката играе роля.И искам да попитам само след първата година ли може да стане прехварлянето от задочна в редовна форма?
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Според мен ще ти стигне балът, можеш да провериш миналите години какъв е бил най-високият минимален все пак. 
-
nansita
- В началото бе словото
Имам въпрос относно картончето ми за класиранията.Понеже се записах online то е различно от другите, които виждам, искам да се уверя, че не съм объркала нещо.На него имам входящ номер,имената ми и дати за трите класирания.Ако може някой, който също се е записал така, да сподели дали е само това.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
И на картончетата, които ги дават е само тази информация 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
nansita
- В началото бе словото
Значи всичко е наред,да не се притеснявам.Благодаря.А другият лист, който имам разпечатан за това че съм си платила,той трябва ли ми?
- alice.
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
А това картонче служи ли за нещо друго, освен да си проверим класирането в интернет? Тоест трябва ли след това да се представи при записването или нещо от сорта?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
При записването не, но там ти е номерът, така че е по-добре да се пази 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
Kristinapp
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат студент-право
- Адрес в галерията на СУ: http://www.prikachi.com/images/951/3142951f.jpg
Според вас на изпита по история дали е възможно да се паднат и двете теми от един и същ период.Как ги слагат в плика по една от период или.Понеже мисля да си спестя подробното учене на периода след Освобождението,а именно темите Развитие на КБ от Освобождението до 1885,Обществено-икон. развитие на България от Съединението до края н 19,БЗНС,Втората световна.
Ще си преговоря България в периода на войните,Съединението и може би Македония и Одринско.
Дали ще сгреша,според мен не е много вероятно д се паднат и двете теми от този период.
А междудругото периодите в СУ как ги определят от Създаване до Иван Асен-Средновековие,после Възрждането си е до Освобождението,нали и след това е следосвобожденски или нова история до 2рата световна или бъркам?
А по литература какво очакате поезия или проза?
Ще си преговоря България в периода на войните,Съединението и може би Македония и Одринско.
Дали ще сгреша,според мен не е много вероятно д се паднат и двете теми от този период.
А междудругото периодите в СУ как ги определят от Създаване до Иван Асен-Средновековие,после Възрждането си е до Освобождението,нали и след това е следосвобожденски или нова история до 2рата световна или бъркам?
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Мисля , че не може или поне шанса е 1% да се паднат от 1 и същи период две темиKristinapp написа:Според вас на изпита по история дали е възможно да се паднат и двете теми от един и същ период.Как ги слагат в плика по една от период или.Понеже мисля да си спестя подробното учене на периода след Освобождението,а именно темите Развитие на КБ от Освобождението до 1885,Обществено-икон. развитие на България от Съединението до края н 19,БЗНС,Втората световна.
иначе
-Средновековие от създаването до края на второто БГ царство т.е. около 1396
-Възраждане от 18 век до Освобождението - 1878-1879
-Нова история - След освобождението до Втората световна ( така е в конспекта иначе и вчера е нова история
От 1990 до 2010 (20 години) са се падали общо 7-8 пъти теми от нова история .... сам си прави изводите като вземеш под внимание , че на предварителните се падна от новата история
По БЕЛ се надявам да не е Гео Милев , Яворов , Славейков или Тютюн .... на друго нямам претенциии
а до колкото за поезията 100% втория вариянт е върху поезия , така че ще има поезия със сигурност .... Ботев + някой според мен
-> почти съм сигурен , че ще се падне БРЦК , Априлско или Руско-турска
- Teri.Al
- В началото бе словото
^
Разбира се,че е възможно да се паднат две теми от един период.Най-малкото,защото се теглят...Но така като гледам ти отиваш със Средновековие и Възраждане + теми от Б-я след Освобождението.Трябва да си голям карък да ти се паднат две,които не знаеш.Иначе е 100% сигурно,че не слагат всички теми.Така че ако решат могат да сложат само Средновековие и Нова история или само Възраждане...но няма как да го прецениш това.Иначе след Иван Асен има една тема България под Османска власт,но ако питаш мен шанса да сложат тази тема сред теглените е много малък.Според мен темите могат да се прогнозират на предварителната сесия.Мисълта ми е такава,че тогава от СУ са наясно,че по-голямата част от отиващите не са минали все още Новата история..да не говорим за темите след Македония и Одр.,така че съм почти сигурна,че април няма как да се паднат 2 теми Нова история..все ще има Средновековие или Въздраждане.В крайна сметка СУ се нуждае от студенти и каквото и да се говори от доста години се прави така,че на кандидатстващите да им е по-лесно.100% на първата сесия тези,които са се явили само с научени теми от Средновековие,са си изкарали оценките...Както и да е
А за литературата нещата стоят по същия начин според мен.Мисълта ми е такава,че няма как да се прогнозира.Все си мисля,че избягват чистата поезия,ама никога не се знае..
Разбира се,че е възможно да се паднат две теми от един период.Най-малкото,защото се теглят...Но така като гледам ти отиваш със Средновековие и Възраждане + теми от Б-я след Освобождението.Трябва да си голям карък да ти се паднат две,които не знаеш.Иначе е 100% сигурно,че не слагат всички теми.Така че ако решат могат да сложат само Средновековие и Нова история или само Възраждане...но няма как да го прецениш това.Иначе след Иван Асен има една тема България под Османска власт,но ако питаш мен шанса да сложат тази тема сред теглените е много малък.Според мен темите могат да се прогнозират на предварителната сесия.Мисълта ми е такава,че тогава от СУ са наясно,че по-голямата част от отиващите не са минали все още Новата история..да не говорим за темите след Македония и Одр.,така че съм почти сигурна,че април няма как да се паднат 2 теми Нова история..все ще има Средновековие или Въздраждане.В крайна сметка СУ се нуждае от студенти и каквото и да се говори от доста години се прави така,че на кандидатстващите да им е по-лесно.100% на първата сесия тези,които са се явили само с научени теми от Средновековие,са си изкарали оценките...Както и да е
А за литературата нещата стоят по същия начин според мен.Мисълта ми е такава,че няма как да се прогнозира.Все си мисля,че избягват чистата поезия,ама никога не се знае..