[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от MiseryChastain »

Аз искам да попитам.. как стават нещата със записването на втора специалност "Журналистика", има ли някой представа някаква..
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

За да запишеш 2-ра специалност, като начало трябва да имаш завършен минимум 2 курс.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Victoria Dragieva »

В последните няколко години /може би 6-7 доколкото знам/ ФЖМК не отпуска бройки за прием втора специалност...кофти,но факт-нито една от трите специалности на факултета не може да бъде записана като втора ...
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Аватар
radarada
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от radarada »

Добре, това че съм избрала задочните форми да са ми преди останалите при подреждането, означава ли, че съм с предимство пред тези, които имат по-висок бал от мен, но са оставили задочните по-назад??
ВО- задочно, I курс
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

radarada написа:Добре, това че съм избрала задочните форми да са ми преди останалите при подреждането, означава ли, че съм с предимство пред тези, които имат по-висок бал от мен, но са оставили задочните по-назад??

Не, с предимство си само, когато балът ви е еднакъв и си писала ж-ка задочно, примерно, на 1 желание а тя ж-ка задочно на второ.
I love TraNce
gabardina
В началото бе словото

Мнение от gabardina »

Предимствата на редовното и недостатъците на задочното обучение са ясни.Но според мен е по-добре да изучаваш това което те влече наистина дори задочно, отколкото просто " да запишеш нещо".Освен това да не забравяме, че не всеки може да си позволи да си клати краката 4 години, мама и тати да го издържат и той да се отдаде само на университета... именно в такива случаи задочното обучение не се предпочита, а просто се налага...
Аватар
sunshineeee
В началото бе словото

Мнение от sunshineeee »

@gabardina на същото мнение като теб съм :)

а за резултатите ми е ясно, че ще си почакаме дооооооста... въпреки това днес поне 3 пъти проверих дали са публикувани :D пожелавам ни търпение в слонски дози (:
„Мания за величие — това е когато мишката си е представила, че е котка, и се е самоизяла.“ — Михаил Светлов
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

gabardina написа:Освен това да не забравяме, че не всеки може да си позволи да си клати краката 4 години, мама и тати да го издържат и той да се отдаде само на университета... именно в такива случаи задочното обучение не се предпочита, а просто се налага...
От няколко места потвърдиха, че специалностите във ФЖМК (и в предимство ВО) са много благодатни за съчетаване на работа със следване. Редовното обучение никога не трябва да значи "ще си клатя 4-5 години краката" :roll: :wink:
За резултатите съм оптимист - средата или най-много края на тази седмица ^^
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Георги Герасимов написа:Нито една специалност във ФЖМК не е "зле" - всички те са тясно свързани с конкретната сфера на дейност, но позволяват и по-широк спектър от възможности за работа.
не искам да прозвучи грубо, но особено първата част на изречението ти демонстрира изключително непознаване на факултета с главно жмк. разбирам, че нивото на ентусиазъм на кандидат-студентите понякога доближава това на дете пред среща с дядо коледа, и не искам да разбивам приказката толкова рано, но е хубаво да имате едно на ум.

иначе под ред на номерата (без някакъв особен ред) безценни отговори на въпроси, които ги има тук всяка година и се повтарят средно на всеки три и половина страници в темата:

- най-хубавата специалност била книгоиздаване. това е относително непотвърден мит, защото ние, дето сме в другите специалности, не сме в тази специалност, и няма как да разберем; от друга страна ония от онази специалност са единствените, които изглежда наистина си харесват специалността - при това дори след края на следването, а не до първите два месеца (колкото е средното време за харесване на специалността "журналистика" например). също така, въпросните ония демонстрират консистентно здрав разум в комуникацията си по форуми, че и на живо, което говори за тяхната специалност с получер шрифт.

- задочно е осезаемо по-добре, защото те занимават с глупостите си само ~два месеца и половина в годината вместо шест или седем или осем или колкото са там - освен това за двойно по-малко пари! определено е сделка. от друга страна в СУ заверки няма, така че и да сте записали редовно, не сте се минали чак толкова много. тъкмо ще имате алиби пред вашите.

- преместването във фжмк (конкретно от задочно в редовно) не е особен проблем. пример: Петя Дикова. ако някой я намира за особено ерудирана и красноречива журналистка, значи сте се запътили към точния за вас факултет. дори бих казал, че от краткото си запознанство с вас ви прецених добре като личности и мога да ви обещая бляскаво бъдеще и като преподаватели, асистенти, доктори... the sky's the limit!

в заключение: следването във фжмк е един от най-евтините, лесни и (може би) законни начини да се закупи диплома за висше образование в Република България. за съжаление, не е много бързо (отнема около четири години). не се притеснявайте, на прав път сте.
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Philip »

Kori, относно сравняването на специалностите в ФЖМК в миналата тема изкара специалността "Книгоиздаване" най-добра като реализация.Следя темата отдавна и си спомням това твое трърдение. Сега нещо си противоречиш.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

[quote="kori"
не искам да прозвучи грубо, но особено първата част на изречението ти демонстрира изключително непознаване на факултета с главно жмк. разбирам, че нивото на ентусиазъм на кандидат-студентите понякога доближава това на дете пред среща с дядо коледа, и не искам да разбивам приказката толкова рано, но е хубаво да имате едно на ум.

[/quote]

Аз не съм съвсем съгласен.
С моите колеги като бяхме първи курс много се изкефихме на специалността (ВО), харесаха ни преподавателите, харесаха ни и дисциплините. Разочаровани нямаше, защото май всички бяхме наясно, че сме се заели с една прагматична материя, където академичен опит/практически опит се равнява на 15/85%. А недоразуменията като Здравка Константинова, Райков, Нова и най-нова история /нищо лично срещу Баева, ама тая дисциплина е преговор на история за 11-ти клас/ просто се приеха като нещо нормално, което да оправдае 4 години учене на преди всичко прагматична материя.
Е поне всеки май намери лични интереси в някои от "ненужните" ни дисциплини.
Мога да кажа, че престоят във ФЖМК може да бъде повече от приятен, ако си позволиш да отсяваш това, което ти е нужно от това, което ти е интересно и това, от което няма смисъл :)
Разбира се, има точки, по които говориш правилни неща и нещата наистина не са розови, но има и друга страна - затова се намесвам :)
Който иска да е журналист - да записва журналистика, който иска да е ПР - да запива ВО, който иска да книгоиздава - да записва Книгоиздаване.
Който не го приемат това, което с което иска да се занимава, да намери подходящата алтернатива :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Като журналист можеш да работиш и със специалност "Книгоиздаване" и "ВО". Да не говорим,че има много филолози,които стават добри журналисти. Такаче "Журналистика" не е единственият вариант. Другото е,че в специалност "Книгоиздаване" има специализация в 4ти курс по избор като едната е "Медии и ВО" и тя покрива основните дисциплини от съотвено другите две специалности. Такаче не мисля,че има особено голяма разлика.Вече за ПР-а предполагам,че е по-различно.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Пак отваряте за дискусия , въпрос , който няма ясен отговор и пак ще последват десетки мнения спам . Никога не може да се определи , коя специалност е ''най-хубава'' . Всеки ще тръби , че тази , в която той се обучава е най-хубава , по простата , че няма никакви впечатление от другите специалности . Човек , който учи журналистика например , не може да даде адекватна оценка на книгоиздаване ;)
gabardina
В началото бе словото

Мнение от gabardina »

Георги Герасимов
От няколко места потвърдиха, че специалностите във ФЖМК (и в предимство ВО) са много благодатни за съчетаване на работа със следване.

Това звучи много добре, но дали действително е така .. все пак с всекидневни лекции няма как да си хванеш доходна работа, която хем да те издържа, хем да не ти пречи на обучението, но това е съвсем друга тема, която съжалявам, че повдигнах на неподходящото място :D :roll:
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Не е нужно да си студент "Журналистика" или "ВО" за да си изкажеш мнението за тези специалности. Най-малкото учебният план и програмата показват до голяма степен за какво става въпрос и не е трудно да се видят разликите.Според мен разликите са основно в баловете и предпочитанията. Всяка от трите специалности има реализация.Всяка има задължителни стажове.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”