[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Il Capitano
В началото бе словото
Специалност: Минало и Съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от Il Capitano »

Bestcho написа:
summermoon написа:аз се чудя,понеже ще пиша на първо място журналистика редовно ,на второ БО и дали след това да не сложа задочните форми на обучение и на трето да е книгоиздаването или книгоиздаването да е преди задочните..просто не знам дали то има голяма реализация толкова после.и друго-ще пиша и психология и англиийска фиология и публична,а накрая мисля да нареда и някои други там килтурология и педагогики,за да има все пак..вие ще слагате ли? и друг въпрос-ако искам много журналистика и ми стигне за задочно,което съм го сложила на трето място примерно по-добре ли е да се учи(според мен е по добре) отколкото някоя друга специалност-редовно,която по -малко искам
Ами това никой не може да ти каже . Ти сам/а трябва да прецениш до каква степен искаш да учиш дадената специалност и в случай , че не стане редовно , готов/а ли си да учиш задочно и можеш ли да направиш тази жертва . Аз за себе си прецених , че съм склонен да уча дори задочно , затова подредих специалностите журналистика редовно , журналистика задочно , во редовно , во задочно . След това съжалих малко , но като помислих по-добре , няма за какво да съжалявам . Задочното има своите предимства , а и аз съм готов да уча задочно , но да е това , което искам . Пък и имаш възможност , ако се справяш добре и някой се откаже след първата година , да се преместиш и да си учиш редовно :)
Разбира се , първо да видя оценката от изпита , пък тогава ще видим какво ще излезе . Ако и на този изпит съм се провалил директно отивам на Политология или Философия , защото за Психология няма да ми стигне балът предполагам . Не е хубаво така да се слага тиганът , а рибата да е още в морето ..
И аз разсъждавам точно като теб ;) Мисля и аз така да направя ;)
Come te nessuno mai, Capitano !!!
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

simpatqga написа:Ако сме записали задочна форма и ни приемат, трябва ли да представим документ, че работим някъде. Или не е задължително да сме работещи? Как сотят нещата със задочното обучение?
Не е нужно да работиш някъде в момента, в който запишеш задочната форма - просто ще трябва сам да си попълваш осигуровките или да се хванеш на работа и от там да ти ги внасят :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
simpatqga
В началото бе словото

Мнение от simpatqga »

Ето къде е разликата в осигуровките. Благодаря! :D
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

_sonrisa_ написа:Разликите са все съществени :mrgreen:
1. Задочниците не се ползват от нито една от привилегиите, които имат студентите - намаления за карта за градски транспорт, в музеи, ISIC карта и всякакви други преференции, които се сетиш.
2. Нямат право на общежитие ( не знам дали си от София )
3. Нямат право на стипендии
4. Не ми се ще да го казвам, само че си е вярно - преподавателите не ги броят много за хора...
5. Нямат семинарни занятия, или поне не толкова, колкот ние имаме. За лекции няма да говоря - по принцип не съм от много редовно посешаващите ги - ходя, когато преценя, че има полза. Но упражненията са си важно нещо ( в повечето случаи и ако асистенът ти е добър ;) Пък и винаги можеш да ходип на упражнение с друга група ;) )
6. Учат една година повече - т.е. 6
Една колежка от форума пусна това преди време по отношение на въпроса Право редовно или задочно. Може да добиете обща представа за това какво печелите (губите) от задочното обучение. Само искам да вметна, че при задочно обучение по-трудно намирате информация и идеи откъде какво да учите...
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Няма спор , че е по-добре да учиш редовно и , че имаш повече привилегии , но когато много искаш да учиш дадена специалност се налага да се направи жертва :)
simpatqga
В началото бе словото

Мнение от simpatqga »

Еее как прецакват само! :(
avv
В началото бе словото

Мнение от avv »

за сметка на това пък таксата ти въобще не е 500 лева !
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

summermoon написа:аз се чудя,понеже ще пиша на първо място журналистика редовно ,на второ БО и дали след това да не сложа задочните форми на обучение и на трето да е книгоиздаването или книгоиздаването да е преди задочните..просто не знам дали то има голяма реализация толкова после.и друго-ще пиша и психология и англиийска фиология и публична,а накрая мисля да нареда и някои други там килтурология и педагогики,за да има все пак..вие ще слагате ли? и друг въпрос-ако искам много журналистика и ми стигне за задочно,което съм го сложила на трето място примерно по-добре ли е да се учи(според мен е по добре) отколкото някоя друга специалност-редовно,която по -малко искам
Лично аз поставих КИ, след Ж-та и ВО, и пред задочните, защото предпочитам редовното обучение. А не ви пречи, да се преместите във ВО или ж-та през следващата година, пък и не мисля, че книгоиздаването е толкова зле, ако балът не стига за по-горните от факултета.
I love TraNce
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Нито една специалност във ФЖМК не е "зле" - всички те са тясно свързани с конкретната сфера на дейност, но позволяват и по-широк спектър от възможности за работа. Друг е въпроса до колко наистина ще имате възможност да се местите - за този факултет знам, че това е едно от най-трудните начинания...
Аватар
mariya_
В началото бе словото
Специалност: ПМХК
Обратна връзка:

Мнение от mariya_ »

А някой включил ли е в желанията си Педагогика на масовата и художествена комуникация от ФНПП като резервен вариант ?
tifaniii
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността - задочно

Мнение от tifaniii »

mariya_ написа:А някой включил ли е в желанията си Педагогика на масовата и художествена комуникация от ФНПП като резервен вариант ?

Аз записах и педагогиката като вариант, но ще видим какво ще стане :)
Не можеш да откриеш нови океани,ако нямаш куража да изгубиш брега от погледа си!
Аватар
sunshineeee
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от sunshineeee »

ето го и моето подреждане:
1. ВО (редовно)
2. ВО (задочно)
3. Журналистика (редовно)
4. Журналистика (задочно)
5. Книгоиздаване
и нататък са ми други специалности, които изобщо не ми харесват, но never mind

ох, мина само седмица ... а така ми се иска вече да имаме резултати :(
„Мания за величие — това е когато мишката си е представила, че е котка, и се е самоизяла.“ — Михаил Светлов
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

mariya_ написа:А някой включил ли е в желанията си Педагогика на масовата и художествена комуникация от ФНПП като резервен вариант ?
Аз записах Педагогика , но като 10-то желание , тоест едва ли ще се стигне до нея :)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

sunshineeee написа:ето го и моето подреждане:
1. ВО (редовно)
2. ВО (задочно)
5. Книгоиздаване

На всички ни се иска , но според времето , което отне проверяването на работите на първата сесия , поне още една седмица ще трябва . Че дори няма да се изненадам и , ако е повече , защото сега сме повече кандидати :)
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Bestcho написа:
sunshineeee написа:ето го и моето подреждане:
1. ВО (редовно)
2. ВО (задочно)
5. Книгоиздаване

На всички ни се иска , но според времето , което отне проверяването на работите на първата сесия , поне още една седмица ще трябва . Че дори няма да се изненадам и , ако е повече , защото сега сме повече кандидати :)

Аз си мисля, че ще е след 3 седмици, :connie_mini_byebye: , не, нека са четири.
I love TraNce
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”