Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
Само, където в правото където има 5 курса по 400+ човека има 135 стипендии - с други думи 135 от 2000, а в някои специалности с 10 човека ако взима 1 човек стипендия, това е по-висок процент
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Именно затова разпределението по специалности трябва да отпадне и да има единен критерий за всички - нито един невзет изпит и минимален среден успех 5.25. Даже най-добре да се направи така, че всеки, който има успех над 5.50, автоматично да получава стипендия, а останалите да духат супата.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
В специалност Y един от предметите е голям гърч и няма много хора с взет изпит по този предмет. Трябва ли да се направи отстъпка, да могат да кандидатстват за стипендия с невзет изпит, за да не са "прецакани"? Няма ли да е смешно? За мен е също толкова смешно долният праг за стипендия да е 4.00.Victoria написа:Тогава има вариант в специалност Х да е голям гърч и да няма много хора с над 5,25. И тези с по-малко са прецакани.
Просто няма как да се съпоставят нещата. И на мен ми се ще, но не е толкова лесно.
Изискванията и критериите за оценяване изобщо не са еднакви, нито в различните университети, нито в различните специалности, нито даже по два предмета, изучавани от една и съща специалност. И това, струва ми се, е ясно на всички, отговорни за изготвянето на това разпределение - в противен случай необходимост от разпределение не би имало, класация за всички на едно и който се вреди.
На базата на горното, абсолютно справедлива система изобщо едва ли е възможна. Но се сещам за един-два варианта да се подобри. Едното е, долният праг да е по-висок. И за държавните стипендии се отнася. Класациите са в нета, всеки може да ги види. Другото, за мен е очевидно, че не навсякъде системата "пропорционално на броя студенти в специалността" работи. Преки наблюдения имам само върху ФМИ, а косвено върху "малките" филологии във ФКНФ, може другаде системата да работи, не знам. Ок, ама аз съм студентка първи курс и ги имам тия наблюдения. Преподавателите, сигурна съм, могат да кажат много повече. Каква е пречката всеки факултет да даде предложение за вътрешното разпределение, например.
Станаха ли две стинки? Айде до после, че е сесийно време.
noli me tangere
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
Това второто е най-яко - стипендия за "отличен успех" и толкоз. Само дето предварително няма как да се знае какъв е броят на тези хора и ще стигнат ли парите. Нали образованието не е на челно място в приоритетите на управляващите, та... проблемацията е голяма.Don Horhe написа:Именно затова разпределението по специалности трябва да отпадне и да има единен критерий за всички - нито един невзет изпит и минимален среден успех 5.25. Даже най-добре да се направи така, че всеки, който има успех над 5.50, автоматично да получава стипендия, а останалите да духат супата.
noli me tangere
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Като си правя сметките за Право-то със 135 отпуснати бройки стипендиите ще стигнат някъде до успех 5.90... "Стипендия за отличен успех" е химера или ще е с училищния размер от 21 лева : (
Както и да се погледне, стипендиите са малко, а студентите много. Със сигурност ще има доста ощетени хора с отличен успех, дори работата с класирането е малко до късмет. А и колко време чакахме да обявят класирането.....
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Подадох си документите в понеделник, още не са ги потвърдили от СУ. Някой в същото положение
?
medicate, medicate
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
И аз така, но моите ги потвърдиха вчера. Все пак крайният срок за потвърждаване от страна на университета е до края на първата седмица на юли, така че споко.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Аз преди около 2 седмици ги предадох, а още са "очаква потвърждение от ВУ".
The names of the future are stamping of impatience.
На 12.07 ще стане ясно дали успеха ще падне под 6.00
Иначе писателите да си пишат,трябва да се поощряват литературните изяви.
Иначе писателите да си пишат,трябва да се поощряват литературните изяви.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Спокойно, поне на сайта пише, че ВУ трябва да потвърдят формулярите в срок до 7 юли, така че има още време за мързеливата администрация да се настрои да свърши нещо
Като птичка в небесата 
Може ли да попитам дали е късно подаването на документи за стипендии за 2 сместър?