Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
smiley_ написа:А в балообразуването оценката от матурата ли се взима или тази която е от ЗП в дипломата,защото пише просто български език и литература,а не ДЗИ по БЕЛ /не че ще ме сбърка много,защото на матурата имам 5,91,но все пак да попитам/ ?
Винаги оценкие от матурата са с предимство пред тези от дипломата . Ако си държал освен матурата по БЕЛ , матура по история , ще се вземат оценките и от двете матури , ако не си държал по история ще се вземе оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история
В правилника на СУ пише, че ако си държал матура по даден предмет ти вземат оценката от матурата, а не от училище...
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
И в документите за класиране пише, че ако си държал матура по съответния балообразуващ предмет се взима тази оценка.
Както някой най-точно каза - "Винаги оценките от матурата са с предимство пред тези от дипломата . Ако си държал освен матурата по БЕЛ , матура по история , ще се вземат оценките и от двете матури , ако не си държал по история ще се вземе оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история"
И аз знаех, че ако си държал матура по даден предмет взимат тази оценка, само че намерих и някаква таблица, в която пък пишеше, че взимат по-високата оценка.... луда работа
Чл. 22
...
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Независимо за каква специалност кандидатствате, оценката по БЕЛ от дипломата означава оценка по БЕЛ от матурата Същото се отнася за всички други балообразуващи оценки от дипломата, за които имате алтернативна оценка от матурата - тя е с предимство. Това е наредба, въведена от МОМН. Това, че матурата по БЕЛ е задължителна не променя факта и наредбата.
Държах матурата тази година
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
smiley_ написа:А в балообразуването оценката от матурата ли се взима или тази която е от ЗП в дипломата,защото пише просто български език и литература,а не ДЗИ по БЕЛ /не че ще ме сбърка много,защото на матурата имам 5,91,но все пак да попитам/ ?
Винаги оценкие от матурата са с предимство пред тези от дипломата . Ако си държал освен матурата по БЕЛ , матура по история , ще се вземат оценките и от двете матури , ако не си държал по история ще се вземе оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история
Има хора, които и след класирането все още не са се ориентирали - затова сме ние тук Друг е въпроса, че например аз до скоро не знаех, че при "Чужд език от дипломата" като балообразуващ не се взима по-високият език а... Пак се взима матурата ако има такава по език
Бтв ако продължаваме така до 29 юли ще направим [КСК 2011] Журналистика и ВО vol. 3 (условието е 100 страници). След това се местим в раздела на ФЖМК и по-конкретно приетите за 2011/2012 академична година
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Бтв ако продължаваме така до 29 юли ще направим [КСК 2011] Журналистика и ВО vol. 3 (условието е 100 страници). След това се местим в раздела на ФЖМК и по-конкретно приетите за 2011/2012 академична година