[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
smiley_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от smiley_ »

Bestcho написа:
smiley_ написа:А в балообразуването оценката от матурата ли се взима или тази която е от ЗП в дипломата,защото пише просто български език и литература,а не ДЗИ по БЕЛ /не че ще ме сбърка много,защото на матурата имам 5,91,но все пак да попитам/ ? :)
Винаги оценкие от матурата са с предимство пред тези от дипломата . Ако си държал освен матурата по БЕЛ , матура по история , ще се вземат оценките и от двете матури , ако не си държал по история ще се вземе оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история :)

мерси :)
simpatqga
В началото бе словото

Мнение от simpatqga »

Аз мисля, че оцевката по БЕЛ не е от матурата, а от дипломата, поне така пишеше в табличката с балообразуващи оценки за специалностите в СУ. Ето по Журналистика http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rnalistika
Ето и за ВО http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... stvenostta
От тази година е инфото, не е старо!
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

simpatqga написа:Аз мисля, че оцевката по БЕЛ не е от матурата, а от дипломата, поне така пишеше в табличката с балообразуващи оценки за специалностите в СУ. Ето по Журналистика http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rnalistika
Ето и за ВО http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... stvenostta
От тази година е инфото, не е старо!
В правилника на СУ пише, че ако си държал матура по даден предмет ти вземат оценката от матурата, а не от училище... :queen: :queen: :queen:
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
simpatqga
В началото бе словото

Мнение от simpatqga »

В случая матурата по БЕЛ е задължителна, а не свободно избираема!
simpatqga
В началото бе словото

Мнение от simpatqga »

Не че е проблем да ми вземят и оценката от матурата - 5,75, но друго от дипломата, както си и пише в сайта...
Аватар
Silviiiiii
В началото бе словото

Мнение от Silviiiiii »

И в документите за класиране пише, че ако си държал матура по съответния балообразуващ предмет се взима тази оценка.
Както някой най-точно каза - "Винаги оценките от матурата са с предимство пред тези от дипломата . Ако си държал освен матурата по БЕЛ , матура по история , ще се вземат оценките и от двете матури , ако не си държал по история ще се вземе оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история"
Аватар
foreveryours
В началото бе словото
Специалност: още няма

Мнение от foreveryours »

И аз знаех, че ако си държал матура по даден предмет взимат тази оценка, само че намерих и някаква таблица, в която пък пишеше, че взимат по-високата оценка.... луда работа :D
More than yesterday, less than tomorrow... !!
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Чл. 22
...
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
:arrow: Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2011/2012 година

Независимо за каква специалност кандидатствате, оценката по БЕЛ от дипломата означава оценка по БЕЛ от матурата :!: Същото се отнася за всички други балообразуващи оценки от дипломата, за които имате алтернативна оценка от матурата - тя е с предимство. Това е наредба, въведена от МОМН. Това, че матурата по БЕЛ е задължителна не променя факта и наредбата.

Държах матурата тази година ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

smiley_ написа:
Bestcho написа:
smiley_ написа:А в балообразуването оценката от матурата ли се взима или тази която е от ЗП в дипломата,защото пише просто български език и литература,а не ДЗИ по БЕЛ /не че ще ме сбърка много,защото на матурата имам 5,91,но все пак да попитам/ ? :)
Винаги оценкие от матурата са с предимство пред тези от дипломата . Ако си държал освен матурата по БЕЛ , матура по история , ще се вземат оценките и от двете матури , ако не си държал по история ще се вземе оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история :)

мерси :)
Ur welcome :)
ivobe
В началото бе словото

Мнение от ivobe »

Георги Герасимов написа:Едно момче със синя блуза? :mrgreen: Защо не се обади ^^
същия :) миии чесно да ти кажа - незнам ! :) бях зает да се мъча по невероятната тема :D
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Е, вие сега ли разбирате, коя оценка се взима?
I love TraNce
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Има хора, които и след класирането все още не са се ориентирали - затова сме ние тук :wink: Друг е въпроса, че например аз до скоро не знаех, че при "Чужд език от дипломата" като балообразуващ не се взима по-високият език а... Пак се взима матурата ако има такава по език :mrgreen:

Бтв ако продължаваме така до 29 юли ще направим [КСК 2011] Журналистика и ВО vol. 3 :mrgreen: (условието е 100 страници). След това се местим в раздела на ФЖМК и по-конкретно приетите за 2011/2012 академична година :cheers: :mrgreen:
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
valio
В началото бе словото

Мнение от valio »

Георги Герасимов написа:

Бтв ако продължаваме така до 29 юли ще направим [КСК 2011] Журналистика и ВО vol. 3 :mrgreen: (условието е 100 страници). След това се местим в раздела на ФЖМК и по-конкретно приетите за 2011/2012 академична година :cheers: :mrgreen:
Ей това е приказка :D
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Ако целият спам от тези теми се извади и се преобърне в ток , ще стигне да захрани един средно голям град ..
Kristinapp
В началото бе словото
Специалност: кандидат студент-право

Мнение от Kristinapp »

Не я вярно това за матурата по БЕЛ и аз имам 6.00.По история съм 5.51,но ме е яд,че се явих,понеже в бала за право щях да имам две шестици...
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”