Смяна на специалността

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

enterprise
В началото бе словото

Смяна на специалността

Мнение от enterprise »

Здравейте! Пиша ви въпрос, тъй като съм доста отчаян и наистина не знам откъде да хвана и какво да направя. :oops:

Бях първи курс, но изобщо не си харесвам специалността, трудна ми е... на първата сесия не взех нито един изпит, малко след началото на втория семестър разбрах, че тази специалност изобщо не е за мен, преустанових посещаването на лекции и не съм се и явявал на изпитите от втората сесия. Исках да кандидатствам с нещо съвсем различно, подадох си документите за явяване на изпит, платих си таксата за изпита... но сега проблема. Между 27-ми и 8-ми юли (в момента) трябва да се подадат документи и за участие в класацията. Е, да, ама за тази цел ми трябва оригинала на дипломата, която в момента виси във ФМИ. Как мога да я изтегля от там? Ходя на работа, от 9 до 6 :? Практически просто нямам възможност да ида и да си изтегля диплома. Мислех си електронно да подам документите, но дори да го направя, в крайна сметка до 14-ти трябва да покажа оригинала на диплома за сверяване на данните - при това положение мога ли да отида някоя събота или неделя да си я изтегля от факултета, или ще ми откажат?!

И изобщо, при положение, че искам да кандидатствам отновов в СУ (макар и съвършено различна специалност, в друг факултет) - трябва ли им изобщо оригинала на тази диплома, при положение, че тя си стои при тях, макар и в друг факултет... :| Не мога да отсъствам от работа, не мога да отида в делничен ден (освен ако не стои някой до след 18:00h вечерта или мнооого рано сутринта), а съм сигурен, че на друг освен мен, няма да я дадат...
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Смяна на специалността

Мнение от Etiainen »

По-добре им звънни във фми и ги питай при конкретната ситуация (работиш и т.н) има ли начин да си я вземеш и възможно ли е да пратиш някой друг вместо теб (с пълномощно например). Успех :D
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
enterprise
В началото бе словото

Мнение от enterprise »

Току-що ходих до там... само дето никакви ги няма. Изобщо няма никой там в отдел студенти - заключено е... (сигурно щото е събота) Оф, ужас и безумие... То трябваше да стане днес евентуално, защото срока за подаване на документи в Ректората е 8-ми, което е петък... а аз от понеделник до петък дори не мога да отида до там, ако изобщо някой се навие да ми даде дипломата по друг човек... :|

Ed!t: Ей сега звъннах за всеки случай на двата телефона на ФМИ - разбира се, никой не вдигна на нито един от двата. :(
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Звънни им в делничен ден и ги питай при какви условия някой може да я вземе вместо теб.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Изобщо няма да ти откажат, дават ти дипломата само че трябва да си я върнеш после, до някакъв срок. Само тва е условието. Мисля, че няма да има проблем да накараш друг да ти я вземе.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”