Размисли и страсти '11: Ангел
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Размисли и страсти '11: Ангел
Много те разбирам за невъзможността да си с Нея. Не за друго, ами просто защото вярвам, че всеки е имал такава личност в живота си. Въпросът е дали допускат тя да не е Тя и дали си позволяват да я преодолеят след някакъв брой месеци/години на чакане, жестове и обречени цигански колелета, направени с идеята да я трогнат/спечелят/заслужат/имат (ти си избери, но ме разбираш). Аз също съм била с някого, без да съм с него, но се оказа, че се преживява бързо, акуратно и окончателно (любимо заглавие на филм, впрочем). И тогава беше яко, но един ден си дадох сметка, че реално в живота ми няма нищо, за което да се хвана; нищо, което да е... уел... реално.
И точно затова ти зададох тоя насочващ въпрос за "накрая". Аз се усетих съвсем овреме и сега си спомням с усмивка за ония времена (горе-долу съм била на възрастта, на която се е почнало и при теб). Ще бъде жалко, ако оставиш живота ти да мине в мечти и пропуснеш ценни реални моменти заради илюзии. И, повярвай ми, казвам го с най-добри чувства.
Сега няма да те питам друго - до понеделник има още време. Но ми прави впечатление, че си започнал да пишеш една идея по-разбираемо. Можело, значи!
И точно затова ти зададох тоя насочващ въпрос за "накрая". Аз се усетих съвсем овреме и сега си спомням с усмивка за ония времена (горе-долу съм била на възрастта, на която се е почнало и при теб). Ще бъде жалко, ако оставиш живота ти да мине в мечти и пропуснеш ценни реални моменти заради илюзии. И, повярвай ми, казвам го с най-добри чувства.
Сега няма да те питам друго - до понеделник има още време. Но ми прави впечатление, че си започнал да пишеш една идея по-разбираемо. Можело, значи!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Благодаря ти, како Ели, за добронамерената загриженост! Ценя мнението ти и (вярвай) няма да си позволя да мимине покрай очите...
Във свеки случай, очаквам и се надявам да се включиш пак!
Във свеки случай, очаквам и се надявам да се включиш пак!
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Защото не знаеш вицаАнгел написа:
@Angel_N: Не разбирам въпроса ти. Въведи повече аргументи.
Среща се в различни вариации, но тази е единствената, която ми излиза на първо търсене в гугъл, а и ще ти е достатъчна, за да схванеш смисъла:
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Това не е баш спойлер, ами вицът е малко нецензурен. Да си знаете, когато цъкате.
Плува си мъж в морето. Уморил се. Гледа някаква шамандура плува във водата. Хванал се за нея да си почине. Изведнъж нещо го хванало за топките и се чул глас:
- Плюс 2 или минус 2?
"Тва пък какво е?" - помислил си човека. "Температура ли, какво ли?". И отговорил:
- Плюс 2.
Топките му били пуснати веднага, дошли му сили и успял да доплува до брега. Излиза от водата и гледа - топките му станали четири.
Бързо влиза във водата и с плуване се връща до шамандурата, хваща се, пак усеща как нещо го хваща за топките, отново се чува гласа:
- Плюс 4 или минус 4?
- Плюс 2 или минус 2?
"Тва пък какво е?" - помислил си човека. "Температура ли, какво ли?". И отговорил:
- Плюс 2.
Топките му били пуснати веднага, дошли му сили и успял да доплува до брега. Излиза от водата и гледа - топките му станали четири.
Бързо влиза във водата и с плуване се връща до шамандурата, хваща се, пак усеща как нещо го хваща за топките, отново се чува гласа:
- Плюс 4 или минус 4?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Защо отмря веселата традиция за Разсмислово излизане на бира? 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Би ли станал да танцуваш в дискотека за / с момиче и при какви обстоятелства?
Обори парадокса на Зенон за стрелата. Обори парадокса за Ахил и костенурката.
Песента, която те изкарва от равновесие е?
Любим сонет на Шекспир? Защо?
Вярваш ли, че хората могат да се променят? И ако да до колко?
Лично според теб от Нова година насам наблюдава ли се промяна в моята личност?
А в твоята?
Айде ако имаш желание отговори на въпроса с форумците и супер героите, обаче тоя път използвай герои и злодеи
само от Х мен.
До колко възприемаш и приемаш и одобряваш възгледите на Макиавели? Хората лоши ли са по природа?
Мъжът може ли да успее без стабилна жена до себе си? А обратното? Обоснови се.
Защо си хомофоб?
Айде ако имаш желание отговори на въпроса с форумците и супер героите, обаче тоя път използвай герои и злодеи
само от Х мен.
До колко възприемаш и приемаш и одобряваш възгледите на Макиавели? Хората лоши ли са по природа?
Защо си хомофоб?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Каква част от образа ти пред света е действителен и отразява действителните ти емоции, философия и характер и каква част е изградена предмерено в съответствие с някакъв планиран шаблон?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Ангел
- Летящите Пръсти
inc
Според мен, свежата кръв във форума си излизат един-с-друг и без да има подобен насърчаващ елемент; дъртите потребители правим същото. Но аз винаги съм "за" вербуването на прясна мръвка, така че обявявам бира за един от потребителите, писали в тази тема, с когото не съм се срещал. При затруднения в избора - удвоявам бирите и потребителите
camel
Ако под "танцуване" разбираш "не-съвсем-ритмично-и-awkward-поклащане", да
. Трябва да съм или почти безсъзнателно пиян, или безумно Влюбен в съответната дама, или да...не - с това ги изчерпах...
Парадоксът за стрелата е лесен - относителност: стрелата е в покой, докато цялата вселена се придвижва около нея.
За Ахил и костенурката е малко по-технически: дори да е походово придвижването, когато разстоянието между тях стане равно на константата на Планк, следвашият ход води до неизбежно настигане.
Не съм сигурен, какво точно имаш предвид, но ето една разчувстваща:
Има много, които ми въздействат силно.
144... Конфликтът на несъвместимите е превърнат в несъвместимост на конфликтите; показва безсмислието на понятията "добро" и "зло"; показва гордостта като пагубна; 144 = 12*12.
Не вярвам че са способни да не се. Хората се променят непрекъснато. И това не е нито "лошо", нито "добро" - просто е неизбежно. Това е необходимо за оцеляване. Как би се справял сега, ако беше запазил мирогледа си от 16-годишна възраст? Единствено законите на физиката ограничават потенциала за промяна на хората - с безкрайно време на разположение и без ентропия, всеки би станал неузнаваем, спрямо момент в миналото. Интересното е, че хората се променят едновременно, постепенно и комуникативно - често е трудно да се забележи промяната, докато се случва.
А в твоята?
Да. Да.
Айде ако имаш желание отговори на въпроса с форумците и супер героите, обаче тоя път използвай герои и злодеи само от Х мен.
Може би, ще редактирам това, когато/ако се намеря в настроение за асоцииране.
Не съм много сигурен към какво реферираш, защото има конфликтни тълкувания на писанията му и връзката между тях... Да речем, че съм републиканец. И не - вече го написах няколко пъти - Хората са изначално добри.
Зависи как дефинираш "успех". За мен, (примерно) един учител е по-успял от Сорос... Технически, да - с мъж, ако е гей. Обратното хъ-хъ-хъ - жена без мъж, но с друга жена - също. Всекиму трябва партньор... Или поне вдъхновение.
Защо си хомофоб?
Не знам - просто се осъзнах като такъв. Не е като да не познавам хомосексуални - даже повечето от хомосексуалните ми познати са ми симпатични. Просто изпитвам физически дискомфорт, когато си представя какво правят насаме. Затова, избягвам да си го представям. И не ми излизайте с "ама ти е яко да гледаш две жени да..." - всъщност не, не ми е.
Мила
Каква част от образа ти пред света е действителен и отразява действителните ти емоции, философия и характер и каква част е изградена предмерено в съответствие с някакъв планиран шаблон?
Интересен въпрос, благодаря ти!
Всички "играем" различни социални роли, според конкретното си обкръжение. Старая се да "филтрирам" възможно най-малко и рядко "суровия" себе си, независимо от социалната ситуация. Уви, това невинаги е рационално и продуктивно, което налага следването на потенциално по-ефективен поведенчески модел. Адаптирам се относително лесно и бързо, доколкото мога да преценя. Вярно, тук съм многословен, а наживо - по-мълчалив, но съм си същия
(Надявам се, хладните и саркастични нотки се усещат и в писанията ми)
И все-пак, всеки има представа за това, което иска да бъде като Човек, и се стреми към въплъщаването й... Просто избирам какъв искам да бъда и съм такъв (разбира се, не на всеки 5 минути). Ако това се припокрива с разбирането ти за "планиран шаблон", получава се интересна ситуация: едновременно съм 100% в първата алтернатива и също толкова във втората. Това е защото не са конкуриращи се алтернативи. 
Според мен, свежата кръв във форума си излизат един-с-друг и без да има подобен насърчаващ елемент; дъртите потребители правим същото. Но аз винаги съм "за" вербуването на прясна мръвка, така че обявявам бира за един от потребителите, писали в тази тема, с когото не съм се срещал. При затруднения в избора - удвоявам бирите и потребителите
camel
Ако под "танцуване" разбираш "не-съвсем-ритмично-и-awkward-поклащане", да
Парадоксът за стрелата е лесен - относителност: стрелата е в покой, докато цялата вселена се придвижва около нея.
За Ахил и костенурката е малко по-технически: дори да е походово придвижването, когато разстоянието между тях стане равно на константата на Планк, следвашият ход води до неизбежно настигане.
Не съм сигурен, какво точно имаш предвид, но ето една разчувстваща:
Има много, които ми въздействат силно.
144... Конфликтът на несъвместимите е превърнат в несъвместимост на конфликтите; показва безсмислието на понятията "добро" и "зло"; показва гордостта като пагубна; 144 = 12*12.
Не вярвам че са способни да не се. Хората се променят непрекъснато. И това не е нито "лошо", нито "добро" - просто е неизбежно. Това е необходимо за оцеляване. Как би се справял сега, ако беше запазил мирогледа си от 16-годишна възраст? Единствено законите на физиката ограничават потенциала за промяна на хората - с безкрайно време на разположение и без ентропия, всеки би станал неузнаваем, спрямо момент в миналото. Интересното е, че хората се променят едновременно, постепенно и комуникативно - често е трудно да се забележи промяната, докато се случва.
Да. Да.
Айде ако имаш желание отговори на въпроса с форумците и супер героите, обаче тоя път използвай герои и злодеи само от Х мен.
Може би, ще редактирам това, когато/ако се намеря в настроение за асоцииране.
Не съм много сигурен към какво реферираш, защото има конфликтни тълкувания на писанията му и връзката между тях... Да речем, че съм републиканец. И не - вече го написах няколко пъти - Хората са изначално добри.
Зависи как дефинираш "успех". За мен, (примерно) един учител е по-успял от Сорос... Технически, да - с мъж, ако е гей. Обратното хъ-хъ-хъ - жена без мъж, но с друга жена - също. Всекиму трябва партньор... Или поне вдъхновение.
Защо си хомофоб?
Не знам - просто се осъзнах като такъв. Не е като да не познавам хомосексуални - даже повечето от хомосексуалните ми познати са ми симпатични. Просто изпитвам физически дискомфорт, когато си представя какво правят насаме. Затова, избягвам да си го представям. И не ми излизайте с "ама ти е яко да гледаш две жени да..." - всъщност не, не ми е.
Мила
Интересен въпрос, благодаря ти!
Всички "играем" различни социални роли, според конкретното си обкръжение. Старая се да "филтрирам" възможно най-малко и рядко "суровия" себе си, независимо от социалната ситуация. Уви, това невинаги е рационално и продуктивно, което налага следването на потенциално по-ефективен поведенчески модел. Адаптирам се относително лесно и бързо, доколкото мога да преценя. Вярно, тук съм многословен, а наживо - по-мълчалив, но съм си същия
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
При какви проблеми е най-рационален и ефективен? А кога ич не става?Ангел написа:Фен ли си на редукционизма и ако не, защо?
В кратце: да, когато е най-рационален и ефективен при разрешаването на конкретен проблем.
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
От отговорите ти до момента стигам до заключението, че вярваш в истинската Любов..Така ли е? А какво би посъветвал един скептик относно Любовта?
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- Ангел
- Летящите Пръсти
Jamesmagno

При анализ, разглеждащ прости оригинерни зависимости, независимо от количеството каузални връзки, редукционисткият подход е най- рационален (с изключения, разбира се).
Обратно - когато, в процеса на формиране на резултата, се появяват качества и характеристики, които не са присъщи на съставните му, нито са следствие от обикновени взаимоедйствия между последните, по-подходящ е холистичният подход.
Faith_no_more
От отговорите ти до момента стигам до заключението, че вярваш в истинската Любов..Така ли е? А какво би посъветвал един скептик относно Любовта?
Първо, искам да изразя задоволството си от това, че си поставила главни букви, където ми харесва!
На въпроса: да, Вярвам в Истинската Любов. Както съм споменавал, Тя е измерение на Човека - точно толкова, колкото е и емоция, точно толкова, колкото е и абстракция. Тя е една от основите, които определят Личността, когато последната желае да гради върху Нея.
Каквото бих посъветвал и ГМО-скептиците: "научи повече". Често, препятствие за Изживяването на Любов е ирационален страх. Дали от изоставяне, дали от отхвърляне, дали от възможността да се възползват от теб - няма значение - ако не си позволяваш да бъдеш уязвим, посредством Любовта си, не вярвам че Живееш. Дори ако/когато горните страхове се случи да се материализират, ти пак си извлякъл полза от тях - по-силен, по-знаещ и по-подготвен да избягваш допуснатите вече неприятности. Провалите често са по-стойностни от успехите.
А да си зависим е едно от най-приятните неща в Живота, когато е по Избор.
При какви проблеми е най-рационален и ефективен? А кога 'ич не става?Ангел написа:Фен ли си на редукционизма и ако не, защо?
В кратце: да, когато е най-рационален и ефективен при разрешаването на конкретен проблем.
При анализ, разглеждащ прости оригинерни зависимости, независимо от количеството каузални връзки, редукционисткият подход е най- рационален (с изключения, разбира се).
Обратно - когато, в процеса на формиране на резултата, се появяват качества и характеристики, които не са присъщи на съставните му, нито са следствие от обикновени взаимоедйствия между последните, по-подходящ е холистичният подход.
Faith_no_more
Първо, искам да изразя задоволството си от това, че си поставила главни букви, където ми харесва!
На въпроса: да, Вярвам в Истинската Любов. Както съм споменавал, Тя е измерение на Човека - точно толкова, колкото е и емоция, точно толкова, колкото е и абстракция. Тя е една от основите, които определят Личността, когато последната желае да гради върху Нея.
Каквото бих посъветвал и ГМО-скептиците: "научи повече". Често, препятствие за Изживяването на Любов е ирационален страх. Дали от изоставяне, дали от отхвърляне, дали от възможността да се възползват от теб - няма значение - ако не си позволяваш да бъдеш уязвим, посредством Любовта си, не вярвам че Живееш. Дори ако/когато горните страхове се случи да се материализират, ти пак си извлякъл полза от тях - по-силен, по-знаещ и по-подготвен да избягваш допуснатите вече неприятности. Провалите често са по-стойностни от успехите.
А да си зависим е едно от най-приятните неща в Живота, когато е по Избор.
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
О, сетих се кво пак да питам:
Помага ли фотографската (ти) памет за сесията? Или ще трябва да провериш - какво е мнението на Мръчков за неплатения годишен отпуск на работниците и служители, при смяната на работодател чрез метода на сливане на 2 предприятия?
Помага ли фотографската (ти) памет за сесията? Или ще трябва да провериш - какво е мнението на Мръчков за неплатения годишен отпуск на работниците и служители, при смяната на работодател чрез метода на сливане на 2 предприятия?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Вярваш ли в съдбата ? А суеверен ли си ?
Може ли нещо да те изкара извън нерви, т.е. да изгубиш емоционалното си равновесие ?
А кое е енщото те кара да чувстваш, че живееш истински, а не просто съществуваш ?
Вярваш ли в добронамереността и искреността на хората ?
Може ли нещо да те изкара извън нерви, т.е. да изгубиш емоционалното си равновесие ?
А кое е енщото те кара да чувстваш, че живееш истински, а не просто съществуваш ?
Вярваш ли в добронамереността и искреността на хората ?
Като птичка в небесата 
- Ангел
- Летящите Пръсти
Kristo
За научаване на материала - помага. За възпроизвеждане на материала са необходими други качества и умения. Освен това, нямам никакъв проблем с разбирането и научаването на нужното - разни наши преподаватели обаче имат ...хм... особени методи за провеждане на изпитите и оценяване. И не, не ми е нужно да проверявам.
За научаване на материала - помага. За възпроизвеждане на материала са необходими други качества и умения. Освен това, нямам никакъв проблем с разбирането и научаването на нужното - разни наши преподаватели обаче имат ...хм... особени методи за провеждане на изпитите и оценяване. И не, не ми е нужно да проверявам.
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- Ангел
- Летящите Пръсти
sientelo
Здравеееей!
Не, не вярвам в "съдбата". И суеверен не съм.
Невероятно е да няма - имам относително малко житейски опит и далеч не съм емоционално подготвен за всяка една възможна ситуация. Обичайно, трудно ми е да не позволявам емоциите ми да взимат връх по погребения.
А кое е нещото, което те кара да чувстваш, че Живееш истински, а не просто съществуваш ?
Започвам да се виждам малко като латерна - толкова много пъти го изписах през последната седмица, че дори на себе си започнах да досаждам. Силви, погледни предишните страници: Любов, Любов, Любов, Избор, Любов, Щастие, Живот, Любов - за мен са синоними
Вярваш ли в добронамереността и искреността на Хората ?
Да, и на това отговорих: Вярвам че Хората са изначално добри.
Здравеееей!
Не, не вярвам в "съдбата". И суеверен не съм.
Невероятно е да няма - имам относително малко житейски опит и далеч не съм емоционално подготвен за всяка една възможна ситуация. Обичайно, трудно ми е да не позволявам емоциите ми да взимат връх по погребения.
А кое е нещото, което те кара да чувстваш, че Живееш истински, а не просто съществуваш ?
Започвам да се виждам малко като латерна - толкова много пъти го изписах през последната седмица, че дори на себе си започнах да досаждам. Силви, погледни предишните страници: Любов, Любов, Любов, Избор, Любов, Щастие, Живот, Любов - за мен са синоними
Вярваш ли в добронамереността и искреността на Хората ?
Да, и на това отговорих: Вярвам че Хората са изначално добри.
ФАРА!!!
Running down a spiral
ФАРА!!!
- inc
- Плиний Стари