[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Вие пък, ако отидете пред камерата, сигурно името си няма да можете да кажете, ама дрънкате та ...
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Тях на сила ли са ги водили там?Judas написа:Вие пък, ако отидете пред камерата, сигурно името си няма да можете да кажете, ама дрънкате та ...
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Seniorita
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
+1Георги Герасимов написа:Тях на сила ли са ги водили там?Judas написа:Вие пък, ако отидете пред камерата, сигурно името си няма да можете да кажете, ама дрънкате та ...Аз като си знам, че не съм за пред камери (и за пред хората) си се кроткам тихо във форума и се правя на internet warrior
Идеята е, че като си с претенции за журналист (че и по ТВ да те дават от рано) поне бъди на ниво - представяш СУ все пак
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
Връзки с обществеността - I курс ; )
Връзки с обществеността - I курс ; )
-
Kristinapp
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат студент-право
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://www.prikachi.com/images/951/3142951f.jpg
Кога да чакаме резултатите?
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Kristinapp написа:Кога да чакаме резултатите?
10 дни може би.
I love TraNce
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ами на миналия изпит излязоха 14 дни след него , ако не се лъжаKristinapp написа:Кога да чакаме резултатите?
-
summermoon
- В началото бе словото
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Summermoon, благодаря! Наистина е интересно!
Но за мен е повече от това, защото половина от текста на есето на Петър Станчев... предадох в големия бял плик, написано обаче от мен на 26-ти... Удивена съм... Не мога да повярвам... Само мотивът за приказката при мен липсва, защото при мен е филм : "Такъв е филмът, в който живеем, режисиран, продуциран и прожектиран от нас самите. И колкото и да не искаме да си го признаем, такива са нашите герои.
Горко на България с такива герои..." 1:1 със статията...!!! Направо... стрес!!!
Но за мен е повече от това, защото половина от текста на есето на Петър Станчев... предадох в големия бял плик, написано обаче от мен на 26-ти... Удивена съм... Не мога да повярвам... Само мотивът за приказката при мен липсва, защото при мен е филм : "Такъв е филмът, в който живеем, режисиран, продуциран и прожектиран от нас самите. И колкото и да не искаме да си го признаем, такива са нашите герои.
Горко на България с такива герои..." 1:1 със статията...!!! Направо... стрес!!!
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
А стига бе! Ама там пише, че е вече публикувано, спечелило конкурс, който едва ли се е състоял на 27-28ми, пък и да е бил, няма технологично време да се изнесе, даде, провери, оцени и тн. Я вземи да пишеш на някой, на журито на конкурса или който се сетиш и да видим какво ще стане. Успех!
А да не би пък да си забравила, че си го чела и то ти се е копирало в подсъзнанието?
А да не би пък да си забравила, че си го чела и то ти се е копирало в подсъзнанието?
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не съм го чела...

"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
От друга страна, забелязах, че на този блог партньори са му Алма-матер изданията, дето са на университета...
Във всеки случай от това би излязъл чудесен журналистически материал. Струва си да се порови човек.....
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И все пак моето есе е много по-дълго, с много повече разгледани аспекти, не е само филм (приказка в неговия случай)...
Но като цяло си беше леко шоково за мен... Особено началото... Само като видях "Прашни улици..." и ми прималя... 
Абе порови се, бе, пиши им и тн, става суперинтересно. Като за начало ги питай просто кога се е състоял този конкурс, кога е публикувано това есе и разни такива, да не ги сплашиш
-
Kristinapp
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат студент-право
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://www.prikachi.com/images/951/3142951f.jpg
Леле и моето есе е такова...Само,че започвам първо с мислите които се въртят в главата ми като увод и после разказвам каквървя по улиците,срещам хора и т.н и т.н и накрая правя една ретроспекция в съзнанието си разказвам нещо като приказка за едно бездомно дете,правя няколко препратки към "Босоногите деца",Юго и достигам до извода,че бездомните деца са героите на нашето време,а това води до извода,че щом едно улично дете,със социален статус едва ли не на куче е герой,такива изобщо липсват.
Само,че в началото аз с риторични въпроси разгледах думата герой не само като понятие възвишена личност,а и като участник.
Есето си започнах по-интересен начин,днао обаче го приемат добре оценяващите.Началото на увода ми оставя впечатление,че започвам д апиша есе по друга тема-за свободата(незнам защо избрах така) и след като с 2 изречения тълкувам думите на Дон Кихот:"Свободата Санчо..." давам рязък завой и напсах нещо като ...,но... но това е отделен въпрос незасягащ същността на моето есе.И след това давам по същество.А накрая като...епилог,завършвам с първото изречение от увода плюс думите,но това е друг въпрос.
Как мислите-дали ще се приеме добре от проверяващите...
Само,че в началото аз с риторични въпроси разгледах думата герой не само като понятие възвишена личност,а и като участник.
Есето си започнах по-интересен начин,днао обаче го приемат добре оценяващите.Началото на увода ми оставя впечатление,че започвам д апиша есе по друга тема-за свободата(незнам защо избрах така) и след като с 2 изречения тълкувам думите на Дон Кихот:"Свободата Санчо..." давам рязък завой и напсах нещо като ...,но... но това е отделен въпрос незасягащ същността на моето есе.И след това давам по същество.А накрая като...епилог,завършвам с първото изречение от увода плюс думите,но това е друг въпрос.
Как мислите-дали ще се приеме добре от проверяващите...