Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
Някой знае ли защо в СУ за да ти одобрят служебната бележка трябва да имаш извън класна дейност? Предишни години можеше с курсови разработки и проекти да се кандидатства. Доколкото аз разбрах в други университети продължават да издават служебни бележки за курсови проекти и т.н. Не трябва ли всички да сме равнопоставени?
А и в правилата никъде не пише, че не може да са като част от учебния план тези проекти.
(2) Кандидатстващите за награди, освен формуляр подават и издаден от висшето училище
документ по образец /служебна бележка/, удостоверяващ участието им в научни,
изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности.
На мен в отдел студенти ми казаха, че са направили правилата по-строги защото миналата година са взимали награди хора с 3. Но доколкото си спомням аз, първо миналата година можеше да се кандидатства с невзети изпити, които се смятаха за 2 и бройките за наградите бяха доста повече от кандидатите, поне в нашия факултет и останаха невзети награди.
А и в правилата никъде не пише, че не може да са като част от учебния план тези проекти.
(2) Кандидатстващите за награди, освен формуляр подават и издаден от висшето училище
документ по образец /служебна бележка/, удостоверяващ участието им в научни,
изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности.
На мен в отдел студенти ми казаха, че са направили правилата по-строги защото миналата година са взимали награди хора с 3. Но доколкото си спомням аз, първо миналата година можеше да се кандидатства с невзети изпити, които се смятаха за 2 и бройките за наградите бяха доста повече от кандидатите, поне в нашия факултет и останаха невзети награди.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Случайно някой да помни, какви са били предишните балове за ФКНФ
? Диференциацията по факултет, а не по специалност е тъпа, но това е друг въпрос.
medicate, medicate
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Тази година са по специалност, ако не се лъжа...
The names of the future are stamping of impatience.
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Да, тази година се разпределят по специалности.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
А има ли откъде да се види по колко стипендии се дават на специалност?
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Наистина ли? Това вече ще е голяма крачка напред! 
medicate, medicate
- aikaeimin
Ами да, така пише на сайта.
(6) Висшите училища разпределят определените за тях стипендии по специалности, пропорционално на броя на студентите в редовна форма на обучение в съответната специалност.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Дано не стане пак така, че китаисти и японисти с успех над 5.85 не се класират, а колегите им от другите по-масови филологии вземат стипендии с успех под 5.00.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- aikaeimin
Ами, всъщност, много е вероятно да се случи точно това, като гледам процентите.. Но да се надяваме да не е както за този /летен/ семестър при държавните стипендии - минималният успех при нас /японистика/ беше 6.00...
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
Ами аз писах на СС, защото на техния сайт има линк към заповедта от ректора, в която се споменава "приложение-таблица, неразделна част от тази заповед", и си мислех, че някой е пропуснал да включи и линк към въпросното приложение. Оказа се, че изобщо не е това причината, просто разпределението все още не е готово, поне така ми отговориха. За по-нататъшна информация - към комисията за стипендиите... та така.Don Horhe написа:А има ли откъде да се види по колко стипендии се дават на специалност?
noli me tangere
Мисля, че когато е готово, разпределението ще бъде изкарано на сайта на евростипендиите.

- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имам въпрос, понеже досега никога не съм подавала документи за европейски стипендии и в първия момент си изкарах формуляра за зимен семестър, обаче като се замисля май ми трябва формуляра за летен семестър, при положение че съм магистър първи курс и кандидатствам с успеха от първия(зимен) семестър. Та се чудя сега кой е правилният формуляр, който ми трябва.
Благодаря !
Благодаря !
Като птичка в небесата 
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
При описаната ситуация, правилният формуляр е за летен семестър, защото за този семестър искаш да получаваш стипендия. А успехът от предходния/предходните определя дали ще се случи. Но формулярът е за летен.sientelo написа:Имам въпрос, понеже досега никога не съм подавала документи за европейски стипендии и в първия момент си изкарах формуляра за зимен семестър, обаче като се замисля май ми трябва формуляра за летен семестър, при положение че съм магистър първи курс и кандидатствам с успеха от първия(зимен) семестър. Та се чудя сега кой е правилният формуляр, който ми трябва.
Благодаря !
noli me tangere
- mazda
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инженерна физика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Как, интересно, от ТУ могат да кандидатстват за награди с проектите си от учебния план, пък в СУ не може? И къде го пише това за първата и последна страница и прочее в сайта на проекта; в сайта на СС го видях, ама има ли го в сайта на проекта?
И защо и в заповедта на Ректора, също го няма това изискване с разните му там страници?
И защо и в заповедта на Ректора, също го няма това изискване с разните му там страници?
The 4th Law of Thermodynamics:
Don't try to explain the first 3 on a blind date.
Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Don't try to explain the first 3 on a blind date.
Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Доколкото четох из въпросите и отговорите по проекта във Фейсбук, всеки университет може да прецизира изискванията за награди, но никъде не би трябвало да става с проектите от учебен план. По принцип висшите училища не би трябвало да допускат кандидатстването да става с проекти по учебен план, т.е. ако това, което казваш, е истина, значи ТУ нарушават условията на проекта.