1 курс Право (2010-2011)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Vodolei
От дъжд на вятър

Re: 1 курс Право (2010-2011)

Мнение от Vodolei »

Аз искам да попитам професор Ташев как формулира темите?В смисъл дава една точно определена тема или дава няколко теми в една обща?
Например под "една точно определена тема" разбирам нещо от типа"Структура на правното отношение"-т.е. пишем само по този въпрос,а под няколко теми в една обща имам предвид нещо от типа на"Субективно право.Понятие.Теории.Форми.Защита.Видове"-т.е. пишем върху почти целия раздел за субективно право. :roll: Надявам се,че разбрахте моя джигитайски. :mrgreen: Също така ще съм благодарен ако някой каже някоя тема,падала се при Ташев по ОТП миналите години. :cheers:
Последно промяна от Vodolei на 08 Юни 2011, 23:14, променено общо 1 път.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Някои теми от миналата година: Тълкувателни решения и постановления на ВАС и ВКС; Логически начин на тълкуване; Структура на правната система; Държавата като властнически субект на правото.

Ако ви се чете по-подробно как е минал изпита, ЦЪК - следващите 6 страници са посветени само на отзиви от изпита :wink:
Facebook
Изображение
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

svetlio.varna написа:Някои теми от миналата година: Тълкувателни решения и постановления на ВАС и ВКС; Логически начин на тълкуване; Структура на правната система; Държавата като властнически субект на правото.

Ако ви се чете по-подробно как е минал изпита, ЦЪК - следващите 6 страници са посветени само на отзиви от изпита :wink:
Мерси. :) А колко горе-долу трябва да му се пише на Ташев по всеки въпрос поне за една тройчица(с нормален шрифт)? :shock: (Това си е малко субективен въпрос,ама аз да питам...) :lol:
Аватар
Lioness
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от Lioness »

Vodolei написа:Аз искам да попитам професор Ташев как формулира темите?В смисъл дава една точно определена тема или дава няколко теми в една обща?
Например под "една точно определена тема" разбирам нещо от типа"Структура на правното отношение"-т.е. пишем само по този въпрос,а под няколко теми в една обща имам предвид нещо от типа на"Субективно право.Понятие.Теории.Форми.Защита.Видове"-т.е. пишем върху почти целия раздел за субективно право. :roll: Надявам се,че разбрахте моя джигитайски. :mrgreen: Също така ще съм благодарен ако някой каже някоя тема,падала се при Ташев по ОТП миналите години. :cheers:
Дава темата така, както е в конспекта, поне така разбрах.
Аватар
radenichka
В началото бе словото

Мнение от radenichka »

Помощ ! Мога ли да ви попитам къде намерихте информация за ОБИЧАЙНИТЕ ПРАВНИ СИСТЕМИ- част от въпрос 12 от конспекта по ОТП на проф. Ташев ? : ) Мерси предварително.
emancipate your mind
steisy_l
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от steisy_l »

Ще бъда благодарна, ако някой от вас сподели, може и от по-горните курсове, относно това трябва ли там, където НЕ са посочени страници в конспекта от помагалото по "Философия на правото", все пак да се дават примери на изпита?
So schön könnte alles sein...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

На изпита ще ви даде някоя от темите, за които има посочени страници с примери :P
Аватар
Lioness
В началото бе словото

Мнение от Lioness »

radenichka написа:Помощ ! Мога ли да ви попитам къде намерихте информация за ОБИЧАЙНИТЕ ПРАВНИ СИСТЕМИ- част от въпрос 12 от конспекта по ОТП на проф. Ташев ? : ) Мерси предварително.
Тук намерих нещо, но не знам доколко ще ни помогне:
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=183
Аватар
Amadeus
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Amadeus »

Някой знае ли кои критерии за дееспособност са формални и кои - действителни? Или просто съм тъп/глух и нещо не съм разбрал :scratch:
Hello, Oompa Loompas of science!
Аватар
joshwink
В началото бе словото

Мнение от joshwink »

някой да разкаже как е минало днес по отп
Аватар
Lioness
В началото бе словото

Мнение от Lioness »

ROKFELER написа:
Lioness написа:
radenichka написа:Помощ ! Мога ли да ви попитам къде намерихте информация за ОБИЧАЙНИТЕ ПРАВНИ СИСТЕМИ- част от въпрос 12 от конспекта по ОТП на проф. Ташев ? : ) Мерси предварително.
Тук намерих нещо, но не знам доколко ще ни помогне:
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=183
По-скоро фокусирайте вниманието си върху материята, преподадена на лекции. Ако не ме лъже паметта, проф. Ташев беше споменал този въпрос съвсем бегло, още през първия семестър. :) :) И дано сте се сдобили с лекциите за тълкуването, защото монографията му не е от най-леките, а за изпита ще ви бъде необходимо най-основното.( казвам това, защото мисля, че отново ще даде нещо,свързано с тази проблематика :mrgreen: :) ) Доколкото разбрах, започвате от утре по 2 групи на ден. От мен-успех и тези, които са били съвестни през годината няма да имат никакви проблеми... :) :salute:
Не ги е споменавал. Само за религиозните ни е говорил.
Да, учебникът за тълкуването не е никак лесен, май ще се доверя на лекциите. Благодаря за съветите!
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

joshwink написа:някой да разкаже как е минало днес по отп
Да,разказвайте...особено за Ташев. :bounce:
Rumito Shalqlq
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Rumito Shalqlq »

Какво се е паднало днес по ОТП?
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Вече съм второкурсник. :cheers: :cheers: :cheers:
Аватар
Jackie
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Jackie »

Колеги от втори курс, бихте ли споделили какъв тип въпроси задава Близнашки след като говорим по основната си тема? Въпреки слуховете за изпита, ако е възможно някой да разясни дали разхожда много из конспекта или задава само основни въпроси. :wink:
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
Заключено

Обратно към “Други”