Не си съвсем прав. Това важи ако пишеш ЛИС. За есето нещата стоят по малко по-различен начин. Аз бях решила да не чета разработки, а да пиша Есе според това как аз си тълкувам нещата. Да, разбира се включих някои основни неща, които знам от училище за Далчев - за Диаболизма, Предметите и тн. Но това е да кажем 10-15% от цялата разработка. Преди всичко есето трябва да изразява лична позиция, която да умееш да защитиш, да е интересно и увлекателно...Все пак никой не иска да чете отново и отново все същите заучени неща.Christopher написа:Ей , хора , не може да ме убедите , че от обща култура ще изкарате 25 точки на 41 въпрос..НЕВЪЗМОЖНО Е ! За 25 точки трябва да познаваш много добре особеностите на авторовата поетика, да умееш да разчиташ тропите и фигурите, да си "в крак" с нормите на СБКЕ и още други и други..пътят до 25 точки е дълъг : ) .. тъй че спестете си "общата култура" .. : ))
Писах каквото ми хрумна по темата(Дадено ти е цялото произведение!Това доста помага). Правих паралели с неща, които са ми познати от моя живот, или с неща, които съм чела. Даже имаше една препратка за картите Таро
Е, доста зависи от Проверителя - един ще те поощри за мнението ти, друг пък ще реши, че твърде много си се отклонил...та зависи. 50:50
Пътищата са повече от един...Колкото хора, толкова начини.
ПС: Имам 29т. на 41ви въпрос.