Доволни ли сте от ФМИ?
Модератори: Methuselah, thegirl
- borku
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: четвърти
Доволни ли сте от ФМИ?
Мързи ме да пиша каквито и да било пояснения към въпроса. Отговорете както намерите за добре.
Един за всички и всичко пак за мен ; )
- borku
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Re: Доволни ли сте от ФМИ?
Специалност?Armin^^ написа:Не.
Хайде да пишем и специалността?
Един за всички и всичко пак за мен ; )
-
gottalovefmi
- От дъжд на вятър
Може и още, но съм доста доволен 
Специалност Компютърни науки
Специалност Компютърни науки
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
Хах, Димо, с кое по-точно си доволен?dimexer написа:Да!![]()
Софтуерно инженерство.

- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Жълта, падаща къщурка
с кафене отпред.
Тука Рибарска ми изджурка
двойка най-напред....
Тук с компютрите модерни
не веднъж играх
и по дъските му възчерни
не веднъж писа̀х.
Сградичке на дните злати,
кът свиден и мил!
Алкайда, дай ми малко бомби
и бих те взривил.
с кафене отпред.
Тука Рибарска ми изджурка
двойка най-напред....
Тук с компютрите модерни
не веднъж играх
и по дъските му възчерни
не веднъж писа̀х.
Сградичке на дните злати,
кът свиден и мил!
Алкайда, дай ми малко бомби
и бих те взривил.
Информатика (бакалавърска програма) - изключително много. Интерсни курсове, добри преподаватели, високо ниво. Има какво още да се желае и много неща могат да бъдат по-добре, но като цяло съм доста доволен.
Разпределени системи и мобилни технологии (магистърска програма) - не съм доволен. Еднообразни курсове, ниско ниво, несериозно отношение. Е, има и няколко добри курса, но те са по-скоро изключение.
Разпределени системи и мобилни технологии (магистърска програма) - не съм доволен. Еднообразни курсове, ниско ниво, несериозно отношение. Е, има и няколко добри курса, но те са по-скоро изключение.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
Хм, sedrik, бях останала с друго впечатление от РСМТ-то. При добре подбрани изборни ми се струва, че човек може да извлече доста. Не е ли така? Друг е въпросът, че магистратурата не отговаря много на името си според мен.
Иначе май почти всички магистратури във ФМИ (а може би и в СУ?) са на доста ниско ниво.
Иначе май почти всички магистратури във ФМИ (а може би и в СУ?) са на доста ниско ниво.

-
gottalovefmi
- От дъжд на вятър
Какво не ви харесва? То като гледам ги водят кажи-речи същите преподаватели от бакалавърските програми
( което отчасти отговаря на въпроса ми де
)
В моята конкретно (Защита на информацията) единствените смислени курсове са тези на Сиско, които:
а) може да ги изкараш и ако си РСМТ
б) са ти безполезни, ако вече си се сертифицирал
в) са крайно недостатъчно, за да направят магистърската програма пълноценна
г) всички изброени по-горе
Посещаемостта от страна на преподавателите по другите предмети не е добра. Не знам как ще си изловя дипломен ръководител, но се надявам на чудо.
От РСМТ съм с доста по-добри впечатления. Този семестър посещавах един техен избираем курс, който беше доста добър. Един друг мой настоящ колега пък ми каза, че е записал 4 курса при Георгиев (и може би никой от нашите, знам ли
), друг и двата семестъра записваше по някоя друга изборна от на РСМТ. Имам и бивши колеги, които мисля, че са доволни общо-взето.
Подлъгах се да не запиша РСМТ именно заради преподавател от бакалвърската, който има изборни дисциплини там (gottalovefmi, ако ги разгледаш, мисля, че ще се досетиш за кого говоря), но като изключим тях, мисля, че има какво да се научи от изборните. Виж, за задължителните не знам как са тия Безжични мрежи и Мобилни комуникации, но поне се намират и хубави изборни, с които можеш да си покриеш кредитите.
Та... малко ми се различава мнението с това на sedrik, затова ми се ще да поясни. Все пак съм малко по-страничен наблюдател в случая, а и вероятно правя паралел с моята магистърска програма, а той само с Информатиката.
Иначе от КН-то съм доволна.
а) може да ги изкараш и ако си РСМТ
б) са ти безполезни, ако вече си се сертифицирал
в) са крайно недостатъчно, за да направят магистърската програма пълноценна
г) всички изброени по-горе
Посещаемостта от страна на преподавателите по другите предмети не е добра. Не знам как ще си изловя дипломен ръководител, но се надявам на чудо.
От РСМТ съм с доста по-добри впечатления. Този семестър посещавах един техен избираем курс, който беше доста добър. Един друг мой настоящ колега пък ми каза, че е записал 4 курса при Георгиев (и може би никой от нашите, знам ли
Подлъгах се да не запиша РСМТ именно заради преподавател от бакалвърската, който има изборни дисциплини там (gottalovefmi, ако ги разгледаш, мисля, че ще се досетиш за кого говоря), но като изключим тях, мисля, че има какво да се научи от изборните. Виж, за задължителните не знам как са тия Безжични мрежи и Мобилни комуникации, но поне се намират и хубави изборни, с които можеш да си покриеш кредитите.
Та... малко ми се различава мнението с това на sedrik, затова ми се ще да поясни. Все пак съм малко по-страничен наблюдател в случая, а и вероятно правя паралел с моята магистърска програма, а той само с Информатиката.
Иначе от КН-то съм доволна.

- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
КН
Доволен съм от всичко, освен от 70% от преподавателите. Просто не стават.
Доволен съм от всичко, освен от 70% от преподавателите. Просто не стават.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/