Например под "една точно определена тема" разбирам нещо от типа"Структура на правното отношение"-т.е. пишем само по този въпрос,а под няколко теми в една обща имам предвид нещо от типа на"Субективно право.Понятие.Теории.Форми.Защита.Видове"-т.е. пишем върху почти целия раздел за субективно право.
1 курс Право (2010-2011)
Re: 1 курс Право (2010-2011)
Аз искам да попитам професор Ташев как формулира темите?В смисъл дава една точно определена тема или дава няколко теми в една обща?
Например под "една точно определена тема" разбирам нещо от типа"Структура на правното отношение"-т.е. пишем само по този въпрос,а под няколко теми в една обща имам предвид нещо от типа на"Субективно право.Понятие.Теории.Форми.Защита.Видове"-т.е. пишем върху почти целия раздел за субективно право.
Надявам се,че разбрахте моя джигитайски.
Също така ще съм благодарен ако някой каже някоя тема,падала се при Ташев по ОТП миналите години. 
Последно промяна от Vodolei на 08 Юни 2011, 23:14, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Някои теми от миналата година: Тълкувателни решения и постановления на ВАС и ВКС; Логически начин на тълкуване; Структура на правната система; Държавата като властнически субект на правото.
Ако ви се чете по-подробно как е минал изпита, ЦЪК - следващите 6 страници са посветени само на отзиви от изпита
Ако ви се чете по-подробно как е минал изпита, ЦЪК - следващите 6 страници са посветени само на отзиви от изпита
Мерси.svetlio.varna написа:Някои теми от миналата година: Тълкувателни решения и постановления на ВАС и ВКС; Логически начин на тълкуване; Структура на правната система; Държавата като властнически субект на правото.
Ако ви се чете по-подробно как е минал изпита, ЦЪК - следващите 6 страници са посветени само на отзиви от изпита![]()
- Lioness
- В началото бе словото
- Курс: трети
Дава темата така, както е в конспекта, поне така разбрах.Vodolei написа:Аз искам да попитам професор Ташев как формулира темите?В смисъл дава една точно определена тема или дава няколко теми в една обща?
Например под "една точно определена тема" разбирам нещо от типа"Структура на правното отношение"-т.е. пишем само по този въпрос,а под няколко теми в една обща имам предвид нещо от типа на"Субективно право.Понятие.Теории.Форми.Защита.Видове"-т.е. пишем върху почти целия раздел за субективно право.Надявам се,че разбрахте моя джигитайски.
Също така ще съм благодарен ако някой каже някоя тема,падала се при Ташев по ОТП миналите години.
- radenichka
- В началото бе словото
Помощ ! Мога ли да ви попитам къде намерихте информация за ОБИЧАЙНИТЕ ПРАВНИ СИСТЕМИ- част от въпрос 12 от конспекта по ОТП на проф. Ташев ? : ) Мерси предварително.
emancipate your mind
-
steisy_l
- В началото бе словото
- Курс: първи
Ще бъда благодарна, ако някой от вас сподели, може и от по-горните курсове, относно това трябва ли там, където НЕ са посочени страници в конспекта от помагалото по "Философия на правото", все пак да се дават примери на изпита?
So schön könnte alles sein...
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
На изпита ще ви даде някоя от темите, за които има посочени страници с примери 
- Lioness
- В началото бе словото
Тук намерих нещо, но не знам доколко ще ни помогне:radenichka написа:Помощ ! Мога ли да ви попитам къде намерихте информация за ОБИЧАЙНИТЕ ПРАВНИ СИСТЕМИ- част от въпрос 12 от конспекта по ОТП на проф. Ташев ? : ) Мерси предварително.
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=183
- Amadeus
- В началото бе словото
- Курс: първи
Някой знае ли кои критерии за дееспособност са формални и кои - действителни? Или просто съм тъп/глух и нещо не съм разбрал 
Hello, Oompa Loompas of science!
някой да разкаже как е минало днес по отп
- Lioness
- В началото бе словото
Не ги е споменавал. Само за религиозните ни е говорил.ROKFELER написа:По-скоро фокусирайте вниманието си върху материята, преподадена на лекции. Ако не ме лъже паметта, проф. Ташев беше споменал този въпрос съвсем бегло, още през първия семестър.Lioness написа:Тук намерих нещо, но не знам доколко ще ни помогне:radenichka написа:Помощ ! Мога ли да ви попитам къде намерихте информация за ОБИЧАЙНИТЕ ПРАВНИ СИСТЕМИ- част от въпрос 12 от конспекта по ОТП на проф. Ташев ? : ) Мерси предварително.
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=183![]()
И дано сте се сдобили с лекциите за тълкуването, защото монографията му не е от най-леките, а за изпита ще ви бъде необходимо най-основното.( казвам това, защото мисля, че отново ще даде нещо,свързано с тази проблематика
![]()
) Доколкото разбрах, започвате от утре по 2 групи на ден. От мен-успех и тези, които са били съвестни през годината няма да имат никакви проблеми...
![]()
Да, учебникът за тълкуването не е никак лесен, май ще се доверя на лекциите. Благодаря за съветите!
Да,разказвайте...особено за Ташев.joshwink написа:някой да разкаже как е минало днес по отп
-
Rumito Shalqlq
- В началото бе словото
- Курс: втори
Какво се е паднало днес по ОТП?
Вече съм второкурсник.

- Jackie
- В началото бе словото
- Курс: втори
Колеги от втори курс, бихте ли споделили какъв тип въпроси задава Близнашки след като говорим по основната си тема? Въпреки слуховете за изпита, ако е възможно някой да разясни дали разхожда много из конспекта или задава само основни въпроси. 
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.