Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф

Мнение от Victoria »

В опциите за избор на специалност за магистрите присъстват единствено конкретните магистърски програми.
За какво става дума - във ФМИ има следните специалности при магистрите: Математика, Приложна математика, Информатика и Математика и информатика. Те от своя страна се разделят на магистръски програми. Ето линк за приема в съответните МП, разделени в четирите специалности. Та... мисълта ми е, че не мога да избера специалност. Ако класирането ще се извършва според магистръската програма в случая (а не по специалност), то е редно това да се укаже някъде. Не знам къде точно е проблемът, но ще се радвам, ако agenta съдейства за решаването му.
Изображение
Аватар
Tutulinka
В началото бе словото
Специалност: RRP
Курс: четвърти

Мнение от Tutulinka »

Аз искам да попитам,

Платени магистратури могат ли да участват за тези стипендии ? Защото примерно - аз съм от ГГФ. В системата ги има всички други магистратури БЕЗ нашата...Смисъл всички останали магистратури да имат и държавно, да не са само платено...малко ме съмнява и затова...Възможно ли е ?
Deft
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Deft »

Един въпрос за наградите - аз като съм участвал в проекти на БАН , трябва ли да изчакам тази универсална служебна бележка на СУ и да помоля да ми я подпечатат в съответния институт или трябва ,както ми каза инспекторката вчера в отдел Студенти, да е на бланка на института?
malinka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от malinka »

това значи ли ,че ако си участвал в някой проект с институ от БАН,може да се кандидаства за награда ?Проекта трябва да е съвместно с университета ли или няма значение?
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Уважаеми колеги,

На интернте страницата - http://students.uni-sofia.bg/ вече има качена нова и актуална информация по проекта. Документ оказващ стъпките на подаване на документите за стипендии и награди, както и служебната бележка.

П.С. Относно проектите с БАН, предполагам че те винаги са съвместно със СУ, което е хубаво да се опише в тази служебна бележка.
Deft
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Deft »

Нещо не ми стана ясно. Става въпрос за проект на БАН , който не е съвместен със СУ , както са повечето проекти. Мога ли да предоставя като удостоверяващ документ в тази точка 3 "Други документи" - служебна бележка от съответния институт , с подпис , печат на директора му , подписи на ръководителите на проекта? И ако така се процедира , кой трябва да се подпише като предподавател ? Да диря преподавател, който просто да удостовери с подписа си , че документите от БАН са легитимни или как?

(2)При подаване на формуляр за награда, студентът е задължен да представи копие на
документите от съответната си научна, изследователска или практическа разработка
или художествено-творческа дейност., с която кандидатства, а също така и служебна
бележка от научния ръководител по проекта или член на научния екип факултет.

Ако някой ми дешифрира тази втора стъпка , особено края с тази дума факултет ще ме улесни доста .
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Здравейте,

С БАН найстина може да се процедира да се представи удостоверение от съответния институт по подобие на тази служебна бележка, но задължително трябва да е подписано и подпечатано от директора на иститута.

А за думата "факултет" в стапъка две, за която говорите е техническа греша, иначе трябва да представите самия си проект, тоест да ксерокопирате документите по разработката си.
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии

Мнение от ira »

Е! Ако извънучебната ми работа не е към БАН или друго свързано със СУ звено...какво? Не мога ли да кандидатствам за награда???
Изображение
The best is yet to be!
EnterTheMatrix
В началото бе словото

Мнение от EnterTheMatrix »

Здравейте! Някой може ли да ми каже със сигурност дали за награди можем да си кандидатстваме с курсов проект, както беше до миналата година ? Понеже чувам, че сега не можело, което е адски жалко и глупаво. Ще помоля някой компетентен по въпроса да каже ако има сигурен източник!
Аватар
OXeli
В началото бе словото
Специалност: Химия
Курс: втори

Мнение от OXeli »

Аз вече трета година си кандидатствам със служебна бележка от БАН по проект нямащ нищо общо със СУ и си взимам награда. При нас се попълва някаква допълнителна бележка към която се прикрепя служебната за каквато там разработка имате и тези "молби" се разглеждат на факултетен съвет. Ако деканът прецени, че това което правите заслужава награда, ви одобрява и документите ви се предават на МОН. Поне в ХФ така правят.
Всичко е химия и химията е всичко.
cupoftea
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от cupoftea »

Така, четох назад, но не намерих отговор на въпроса ми. Европейските стипендии повече на брой ли са от държавните и ще излезе ли разпределение по факултети? Балът ми не стигна с 30 стотни и се чудя дали да подавам документи.
Аватар
Une Fii Unique
В началото бе словото
Специалност: Френска Филология
Курс: втори

Мнение от Une Fii Unique »

Получавали ли сте стипендия по реда на ПМС 90 през предходния семестър ? За стипендиите от университета ли става въпрос?
Demande un conseil à ton ennemi et fais le contraire.
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии

Мнение от ira »

Не разбрах само това http://students.uni-sofia.bg/wp/wp-cont ... agradi.doc нещо се попълва,а отделно си прилагаш уверението или сертификат там каквото и да е... така ли?И защо трябва да се заверява някаква си служебна бележка и от преподавател и от декана,при положение че си прилагам документ за целта?
Изображение
The best is yet to be!
malinka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от malinka »

EnterTheMatrix и аз не мога да разбера как миналата година можело с курсова работа,тази година не може.Какво правило точно се е променило тази година от миналата,че не може???Нещо ме съмнява цялата работа.....
Аватар
kandidat_studentt
Пишете, о, братя
Специалност: Логопедия

Мнение от kandidat_studentt »

malinka написа:EnterTheMatrix и аз не мога да разбера как миналата година можело с курсова работа,тази година не може.Какво правило точно се е променило тази година от миналата,че не може???Нещо ме съмнява цялата работа.....
Сигурно,защото бройките са крайно ограничени тази година..И искат да ни прецакат,както винаги..
Както и за стипендиите,120 лв.,но бройките същите ли са?Или и тях са намалили..
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”