Философия
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Философия
Да , първото ми желание е журналистика , но в случай , че не ме приемат трябва да имам резервно такова . Искам да разбера всичко относно тази специалност . За изпитите горе-долу знам какво представляват , но само това . В какви местоработи могат да се реализират завършилите тази специалност ? Какви са били минималните балове за тази специалност през миналите години ? Относно балообразуването и сам намерих информация , но за жалост за останалото не можах . Въпреки че знам в основни линии какво представлява изпитът , бих бил благодарен , ако някой си направи труда да ми обясни накратко 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Философия
Mинимални балове за специалността през последните десет години: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... minali_ksk
информация за специалността: кандидатстване, обучение и реализация: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... filosofiya
ПС: сега видя, че на посочения линк няма много-много по въпроса за реализацията, но нека някой ме допълни
информация за специалността: кандидатстване, обучение и реализация: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... filosofiya
ПС: сега видя, че на посочения линк няма много-много по въпроса за реализацията, но нека някой ме допълни
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Благодаря . Остава само някой да допълни възможностите за реализация .. ?
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Учителят ми по психология е философ, общински съветник от БСП в Созополската община и да... ако ти се струва успешен модел за реализация...Bestcho написа:Благодаря . Остава само някой да допълни възможностите за реализация .. ?

- marty_ivanova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Всички,които записват или мислят да записват философия все това питат.Искам само да кажа,че това е една широкоприложима специалност и може да ти помогне абсолютно във всеки един аспект от живота ти,не само в професионален план.Това разбира се само ако я вземеш присърце. Имай предвид,че само бакалавър, по която и да е специалност,вече не е достатъчно. Така че спокойно можеш след това магистър по нещо различно.... Философията не е просто придобиване на диплома,професия...Тези, които се интересуват по-сериозно ще разберат думите ми... И НЕ-НЯМА ДА СТАНЕШ АДВОКАТ,ЛЕКАР ИЛИ ЛЕКОАТЛЕТ, но ще имаш знания за всичко останало и можеш да се реализираш с практическите си философски умения... Ние философите сме крачка напред пред другите,заради различното си мислене 
- FightForFreedom
- Паисий
Аз съм любител философ и не смятам, че съм крачка пред другите. Имам различно мислене - това е факт, но в много от ситуациите то е минус. Например в любовта е ужасен минус - хората си търсят нещо близко до тях, а не нещо чуждо и непонятно. В професионален план също е чудовищен минус - хората искат работници, които да имат навика и дисциплината да се трудят, а не личности, които да имат мнение и да мислят за етическата или естетическата страна на заниманието си. Другите, с нефилософския начин на мислене, са ориентирани към действието, не ги интересува дали то е красиво или не. Това още Платон е прозрял. Ние, философите, мислейки за това дали действието носи висш смисъл или не, изпускаме САМОТО ДЕЙСТВИЕ, което е изворът за живот на обикновените хора. Как да обясниш на обикновен човек какво значи примерно целувката от гледна точка на идеалите за красивото и възвишеното? Как да обясниш на изневеряващия концепцията за чест? Между философа и нефилософа има огромна преграда, чието преминаване изисква компромиси, които почти винаги трябва да се правят от философа, защото той е различният - този, който не се задоволява с малкото дадено, но иска да направим повече то него, най-малкото гледайки го с творчески поглед, който надгражда вторична действителност над видимата.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Тва последното може би ще откаже куп хора от философията...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
@FightForFreedom първо да кажа, че съм съгласен със 100% от написаното от теб.. Но работата е там, че съм си уреждал работите, като за кратко време правя нещо, което другите правят за много повече време, в смисъл те си следват "инструкциите" и са точни хора, а аз просто в последния момент измислям нещо оригинално и гениално.. (така прозвуча, като че ли искам да се хваля или нещо подобно, но просто трябва да кажа позицията, от която разсъждавам). Работата е там, че този + в един момент ще се превърне в един голям - (ти си описал по страхотен начин най-честите ситуации, в които се случва това нещо).. Въпросът е дали предпочитаме да си имаме този " - ", но да сме си ние, или бихме се променили заради положителната страна на другия бряг.. Аз категорично не бих заменил нестандартното мислене, с евентуалните предимства на това, да си разбираем от другите.. Докато ти си щастлив с това, което е " - " за другите, този минус се превръща в + за теб. Нека не забравим, че собственото правилно е над общественото правилно (не говоря за убийци и т.н., за които извършеното от тях, е правилното), така че ако ти си щастлив, такъв какъвто си, не трябва да позволиш да те променят, поне не и до такава степен, че да не познаеш човека, който виждаш като погледнеш огледалото.. Все пак малки промени трябва да се направят, защото в противен случай самотата е неизбежна, но коренна промяна, само защото си различен, не е нищо повече от една безсмислена глупост..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
-
zaekqdosan
- От дъжд на вятър
понеже темата е философска искам и тук да обява, за желаещите да кандидатстват философия: Започна записването за курса по философия, ако се съберем повече хора курса ще започне по-рано. до момента бройката е недостатъчна. Kойто проявява интерес да се свърже с философския факултет за повече инфо
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Така и не намерих никаква информация относно реализацията след завършена бакалавърска степен по Философия . В сайта на СУ няма нищо , търсих и в други сайтове , но не открих нищо . Не знае ли някой от къде мога да прочета , или пък да ми каже със собствени думи , ако има някакъв спомен .. ?
Бедни философи няма, така че давай.
Само си намери кой/коя да те издържа.

- abrr
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: -
Ми философията си е за ентусиасти и хора, които имат влечение към нея преди студентстството. За всички други според мен е чиста загуба на време. А пък реализацията - рандъм - журналист, даскал, политик, чиновник, безработен, може да дърпаш пари от ЕС по различни програми и т.н.
Че то можеш да си си философ и без да следваш това.Книги на философи-колкото щеш, само да ти се чете.
Не ти трябва да следваш философия, за да се занимаваш с това.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ясно , в общи линии не ми казахте нещо ново , но благодаря ..