Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
2 класиране
Психология редовно 26.60 мъже
Психология редовно 27.15 жени
Така го виждам и аз за второ класиране - 27.15 . И аз имам 5, 92 на матурата по БЕЛ, та се зачудих, защото знам, че балът е по-висок. Наистина започнах да се обърквам вече Обзела ме е кандидатстудентска треска.
Интересува ме със следните оценки: 5.13 изпит су по литература- предварителен, 5.89 на матура по бел и 4.73 на матура по английски мога ли да вляза психология, а също така при успех над 5.50 първата година, мога ли втората да се прехвърля право? =)
seduction написа:Интересува ме със следните оценки: 5.13 изпит су по литература- предварителен, 5.89 на матура по бел и 4.73 на матура по английски мога ли да вляза психология, а също така при успех над 5.50 първата година, мога ли втората да се прехвърля право? =)
Не съм запозната дали ще ти стигне за Психология, но за да се прехвърлиш право, ако не се лъжа, трябва да имаш минимум 3,00 на кандидатстудентски изпит по история.
seduction написа:Интересува ме със следните оценки: 5.13 изпит су по литература- предварителен, 5.89 на матура по бел и 4.73 на матура по английски мога ли да вляза психология, а също така при успех над 5.50 първата година, мога ли втората да се прехвърля право? =)
Не съм запозната дали ще ти стигне за Психология, но за да се прехвърлиш право, ако не се лъжа, трябва да имаш минимум 3,00 на кандидатстудентски изпит по история.
Това не е проблем. На предварителния по история имам 4.25. Просто умувам, ако нещо се обърка какво да правя, за да мога със сигурност да се прехвърля. Обмислях и варианта с бг филология
От психологията ще се прехвърлиш доста по-лесно и да с 5 и 50 би трябвало да няма проблем. А тази оценка е лесно постижима във ФФ и конкретно в Психологията
Ах! Ами сметни си бала и го сравни с миналогодишните от първо и второ класиране. А защо изобщо ще кандидатстваш за психология? Ако не ти стигне бала за задочно право, можеш да кандидатстваш догодина. Ако запишеш психология ще изгубиш може би и цяла една година , за да се прехвърлиш. За мен лично не си струва.
Защото нищо не ми гарантира, че догодина ще успея.А все пак като си вътре нещата седях по друг начин. За загуба на време в случая не може да се говори. Психологията ми се вижда интересна и не мисля, че ще съжалявам. Ако чакам до догодина кой знае какво ше стане. Сигурно по цял ден ще седя в нас, ще ям, ще вися на пс и ше лапам мухи :Р
seduction написа: Защото нищо не ми гарантира, че догодина ще успея.А все пак като си вътре нещата седях по друг начин. За загуба на време в случая не може да се говори. Психологията ми се вижда интересна и не мисля, че ще съжалявам. Ако чакам до догодина кой знае какво ше стане. Сигурно по цял ден ще седя в нас, ще ям, ще вися на пс и ше лапам мухи :Р
Ти си знаеш . На мен ми се вижда голяма разликата между психология и право. Най-вече като предмети на изучаване. Ако имах година време само за себе си, нямаше ''по цял ден ще седя в нас, ще ям, ще вися на пс и ше лапам мухи''. Но..разни хора, разни идеали.
Успех!
Защо? И защо всъщност балът за психология е по-висок от тези за право и политология например (конкретно за момчета), където се кандидатства със смея да твърдя доста по-лесен изпит по история отколкото по БЕЛ?
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Момичето е право, но аз имах друго предвид. Психологията е толкова желана заради стереотипите в обществото, не толкова заради качеството на преподаване, камо ли за реализацията. Писал съм много по темата, използвайте търсачката. И все пак успех