Магистратура "Мехатроника и роботика" за бакалавър от ТУ

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Pumpkin
В началото бе словото
Специалност: мехатроника

Магистратура "Мехатроника и роботика" за бакалавър от ТУ

Мнение от Pumpkin »

Здравейте,
търсих по темата, но не успях да намеря отговор на въпроса ми (извинявам се предварително, ако просто съм изпуснала).

В момента следвам Мехатроника (бакалавър) в ТУ и въпросът ми е, ако кандидатствам за магистратура "Мехатроника и роботика" в СУ дали ще ми признаят бакалавърската от ТУ като "сродна специалност" и магистратурата ще е 3 семестъра, или ще е 5? Малко неясно го пише на сайта и реших да попитам за всеки случай.
backout
В началото бе словото

Мнение от backout »

Аз също се интересувам от това, от което се интересува колежката. Никъде в сайта не е указано, какво се има предвид под "сродна специалност". Иначе доколкото проучих нещата, може да не се налага, да се учи 5 семестъра в случай на едно бакалавърство от ТУ, липса на достатъчно хора, които да се запишат на удължено обучение и малко късмет разбира се. Все пак искам някой официално да потвърди или отрече, че бакалаврите по мехатроника от ТУ могат да запишат 3 семестриална магистратура в софийския.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Магистратура "Мехатроника и роботика" за бакалавър от ТУ

Мнение от Pisobella »

Ами вижте учебния план на специалността - какви предмети се припокриват. И да видите например на магистратурата в учебния план какви предмети се изучават тези два допълнителни семестъра. Ако сте ги карали - няма какво да се чудите.

Иначе на мен ми се струва, че специалността е сродна, а тези два семестъра се учат по принцип основни предмети и дисциплини. Така че не би трябвало да ги учите ПАК.. Ама не съм се сблъсквала с този проблем. Вариант е директно да отидете в СУ и да разпитате как стоят нещата, дали ще ви признаят изпитите и т.н. Да видите какво ще ви трябва за да ви признаят изпитите и т.н. - например анотация (план-конспект или каквото и да е там, не знам как му се казва) на самите предмети за да се сравни изучаваният материал по въпросния предмет и т.н.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”