Матури 2011 - Резултати

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология
Курс: втори

Re: Матури 2011 - Резултати

Мнение от yolinaA »

Точно така.
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от goblinwfi »

БЕЛ 5.51
Биология 4.78
apasho
В началото бе словото
Специалност: Математика
Курс: кандидат-студент

Мнение от apasho »

Хаахахаха, тука нещо се навъдиха многУ гениални хора, многУ нещУ Уа... :lol:
Аз съм съвсем скромен, като средностатистически полуидиот:
БЕЛ-87 точки, Отличен 5.78, защото случайно просто не ми се занимаваше да си съдирам задника от писане на теми и зубрене на откровени глупости, пък вие, с 6.00 си признайте как си ги изкарахте...
Математика-100 точки, Отличен 6.00, защото просто ми провървя и за пореден път на държавен изпит закотвям на двете нули (визирам изпита след 7 клас) :wink:
Та това от мен, надявам се с някои хора да се видим на раздаването на "Националите дипломи на МОН".
Поздрави от Перник сити :salute:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Признавам си как изкарах 6 по БЕЛ - без изобщо да се напрягам, с обща култура и внимаване в часовете по БЕЛ в 11 и 12 клас. Също реших няколко примерни теста и грешките, които допусках ги проверих в правописен речник - хубаво е да се знаят правописните и пунктуационни норми в българския книжовен език :wink: Не трябва да си гений за да изкараш отлична оценка по БЕЛ :roll:

Иначе какви са тези измислени Национални дипломи?
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Напълно съм съгласна :bounce: Аз имам 5.98 и съм си го изкарала съвсем честно(казвам го защото от съседната стая после разправяха,че са преписвали като за световно),малко внимаване в час,малко грамотност и това е.И без това тая матура,да не се засегне някой,но си беше направо обидна за грамотен човек.Въпросите бяха като за 3ти клас...
Това си е моето лично мнение,никого не обвързвам с него.
Последно промяна от hriskataaa на 04 Юни 2011, 19:53, променено общо 1 път.
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Не е обидно лесна. Просто е лесна за този, който си знае ... Но си е вярно, че няма да е зле да се вдигне нивото. Ама си представете, ако матурата стане по-трудна и се забрани да се преписва ... дали ще има по 10 000 - 12 000 души с по 5.50? Да не говорим за по-ниските оценки. Имам един съученик, който изкара 5.81, а ако го питаш за 5 стихотворения на Ботев, ще ти каже 2, максимум 3 ...
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Never »

И аз си признавам за шестицата - 3 дена преди матурата реших всички тестове от сайта на МОМН и си изчистих няколкото проблемчета, които ми се повтаряха. Иначе не съм внимавала особено в час - според мен това е противопоказно, защото поне при нас всички се избиват да повтарят казаното от учителката по различни начини и да се съгласяват един с друг. Иначе съм прочела малко по-внимателно всички произведения и съм прегледала частите от учебника, където са обяснени литуратурните течения и периоди. Това е.

А за скалата дали трябва да се промени - според мен поне долната граница. Обикновено за толкова важни изпити е прието тройката да е 50 точки. (по-точно на средата, но понеже тук максимумът е 100...)
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Ако се направи така, че 3 да е 50% минимум ще настъпи ужасна сеч. Идеята на матурата като национален изпит е да покрие най-ниското ниво на образование, което се среща сред малцинствените групи. Така или иначе има опит да се вкарат въпроси, които да покажат някакви познания, но дори те с повече мислене и малко доза късмет се отговарят. А при темата за грамотен текст независимо каква простотия е се дават до 10 т. Така че...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Георги Герасимов написа:Идеята на матурата като национален изпит е да покрие най-ниското ниво на образование, което се среща сред малцинствените групи.
Позволи ми да не се съглася. Идеята на матурите е да има ЕДНАКВИ критерии за оценяване.

Това, че "покрива най-ниското ниво на образование" е само следствие от факта, че то самото ни образование си е на такова ниво. Все пак и самата скала за оценяване се формира на базата на общото ниво на подготовка и когато то като цяло е ниско, ниски са и критериите. Целта на матурите не е да изпокъса всички, които реално нямат знания за три. Целта на матурите е всички да бъдат оценявани според едни и същи изисквания, а не отлични оценки да получават както заслужилите ученици, така и разни недотам сколасали абитуриенти :wink:
Facebook
Изображение
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

svetlio.varna написа:
Георги Герасимов написа:Идеята на матурата като национален изпит е да покрие най-ниското ниво на образование, което се среща сред малцинствените групи.
Позволи ми да не се съглася. Идеята на матурите е да има ЕДНАКВИ критерии за оценяване.

Това, че "покрива най-ниското ниво на образование" е само следствие от факта, че то самото ни образование си е на такова ниво. Все пак и самата скала за оценяване се формира на базата на общото ниво на подготовка и когато то като цяло е ниско, ниски са и критериите. Целта на матурите не е да изпокъса всички, които реално нямат знания за три. Целта на матурите е всички да бъдат оценявани според едни и същи изисквания, а не отлични оценки да получават както заслужилите ученици, така и разни недотам сколасали абитуриенти :wink:
Тази година целта беше всички масово да препишат! Аз обаче не успях :pale:
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Ами, да, нали идват избори, трябва да се отчете някакъв прогрес. Ама то е смешно, то всеки знае как се преписва ... аз например цяла година правя тестове, изкарах отлична оценка, ама пак има човек от моя клас, който не може да изброи двама герои от "Под игото", а има 5.81 ...
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Judas написа:...ама пак има човек от моя клас, който не може да изброи двама герои от "Под игото", а има 5.81 ...
Това може би е така защото не се падна нищо от "Под игото"? ;) Не мисля, че идеята да се пусне масово да се преписва е заложена от МОМН или някъде другаде. От нашето училище, да кажем, което не минава за елитно или престижно пак имаше строг контрол. Всичко опира до тези квестори, на които не им пука толкова и се радват, че децата могат да изкарат високи оценки с малко помощ. Гарантирам, че има такива и в СУ ;)

Матурата е направена така, че да има еднакъв критерий и това винаги е било факт. Щом матурата е една, критериалната система също всичко опира до личностни възможности... Дали? Никой не може да ме убеди, че нивото в 73 СОУ в София е същото както на някое училище от малък провинциален град. Затова винаги ще има разминаване, винаги ще има въпроси, които са предназначени за по-кадърните и да ги наречем ученолюбиви деца. И винаги нивото ще е ниско - защото масово трябва да се покрие тази матура. Дали някой ще я използва за вход в университет и по какъв точно начин си е негова (и на университета) работа. :wink:
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Така и не разбрах? Кога подавам документи,че искам да кандидатствам с матурата и подреждам специалностите?
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

между 28.06 и 08.07?
Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Просто дадох пример за това, че не знае неща, които би трябвало да се знаят за едната тройка, както се казва. Това беше намек, че не знае почти нищо по литература. Той си кандидатства с математика, а на изпита по БЕЛ е преписал по най-елементарния начин.
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”