Определено си заслужаваFloWersOfEviL написа:Такива дълги постове за сериал.. Май ще го гледам.
Игра на Тронове - предупреждение за хвърчащи спойлери
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Игра на Тронове
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
аз дето никакви сериали не следя се зачудих дали да не го смъквам пък не знамFloWersOfEviL написа:Такива дълги постове за сериал.. Май ще го гледам.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз съм виждал такива задълбочени анализи само що се отнася до Госип Гърл...
Ест, не в български форум де, що за падение ще е тва...
Ест, не в български форум де, що за падение ще е тва...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Дам, клоня към страната на мнозинството. Данчо, прав си в разсъжденията си, но по-скоро не отнесени към реалността на филма - за книгата не знам.
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
Старките са ми много, много любими, но страдат от дефекта на закостенелите принципи, лишени от всякаква адаптивност към ситуацията. Това е адски сантиментално и романтично, но тотално непригодно в реални мащаби. Точно заради това се случва с тях това, което се случва в поредицата - някак закономерно е.
Мен ми е странно как повечето хора, гледащи сериала, възприемат Тирион като 'лош' герой, колкото и субективно да е това 'лош' в контекста на политически игри за надмощие, лишено от скрупули и обективна оценка за доброта. Точно пък той е най-големия пич от Ланистърите, които не понасям поради разбираеми причини, макар че и те имат защо да са така увредени.
Джон Сняг all the way long, инак.
Мен ми е странно как повечето хора, гледащи сериала, възприемат Тирион като 'лош' герой, колкото и субективно да е това 'лош' в контекста на политически игри за надмощие, лишено от скрупули и обективна оценка за доброта. Точно пък той е най-големия пич от Ланистърите, които не понасям поради разбираеми причини, макар че и те имат защо да са така увредени.
Джон Сняг all the way long, инак.
Не мога да ви разбера дълбокомислените съждения. Това е сериал - всичко е сдъвкано и смляно за телевизионна публика (от най-тъпия тип - американска), и то по начин, че да не го забрави напълно до следващата седмица.
Къде задълбавате в душевности, мечти и идеали? Особено пък ако не сте чели книгите или историята, откъдето е крадена фабулата (имени Войната на Розите)? Сериалът е отлично направен, с много пари и желание, с добри актьори. Особено Шон Бийн, чийто typecast образ от сериите за Шарп, та през Боромир, Дани Браянт, сър Улрих и прочие насам е на доблестен, принципен и твърдоглав пич, дето обикновено страда (и умира мъчително) заради споменатата си принципност и твърдоглавие.
Но все пак - просто сериал. Развлечение по телевизора. Ако толкоз ви се разсъждава за принципите и идеалите на разни династии и лидерите им- ей ви Цезар, Октавиан, Клеопатра, или пък Хенри Болингброук и Ричард Трети. Или нашите Асеневци и Шишмановци
Къде задълбавате в душевности, мечти и идеали? Особено пък ако не сте чели книгите или историята, откъдето е крадена фабулата (имени Войната на Розите)? Сериалът е отлично направен, с много пари и желание, с добри актьори. Особено Шон Бийн, чийто typecast образ от сериите за Шарп, та през Боромир, Дани Браянт, сър Улрих и прочие насам е на доблестен, принципен и твърдоглав пич, дето обикновено страда (и умира мъчително) заради споменатата си принципност и твърдоглавие.
Но все пак - просто сериал. Развлечение по телевизора. Ако толкоз ви се разсъждава за принципите и идеалите на разни династии и лидерите им- ей ви Цезар, Октавиан, Клеопатра, или пък Хенри Болингброук и Ричард Трети. Или нашите Асеневци и Шишмановци
Последно промяна от Boromir на 28 Май 2011, 10:31, променено общо 1 път.

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Доста съществено е, че авторът на темата, поне така ми се струва, не просто коментира телевизионен сериал, а изследва за себе си, а благодарение на темата - и за другите, природата на дискутираните понятия (чест, дълг, семейни ценности) и връзките между тях. А сериалът служи като повод и пример. На мен темата ми е интересна и както казах по-рано, не коментирам активно, защото намирам текстовете на участниците за достатъчно изчерпателни и обхватни. 
Ми не знам, аз все си мисля, че изследването на добродетелите и прочие важни неща в живота има по-елегантни и персонални похвати и не се нуждае от поводи по телевизора.
Иначе няма лошо, нека има коментари и надприказване, сериалът действително си заслужава.
Иначе няма лошо, нека има коментари и надприказване, сериалът действително си заслужава.

- FightForFreedom
- Паисий
Има и друга гледна точка. Например, че трите коментирани ценности могат да бъдат и еднакви по важност. Ако бяха четно число, нямаше да има как, но тъй като са три, възможността е приемлива. Имам предвид, че:
1) ако честта и дълга повеляват едно, а благото на семейството - друго, следваш честта и дълга.
2) ако благото на семейството и дългът ти повеляват едно, а честта - друго, следваш благото на семейството и дълга.
3) ако благото на семейството и честта ти повеляват едно, а дългът - друго, следваш благото на семейството и честта.
По този начин биха могли да бъдат групирани кои да е три ценности.
1) ако честта и дълга повеляват едно, а благото на семейството - друго, следваш честта и дълга.
2) ако благото на семейството и дългът ти повеляват едно, а честта - друго, следваш благото на семейството и дълга.
3) ако благото на семейството и честта ти повеляват едно, а дългът - друго, следваш благото на семейството и честта.
По този начин биха могли да бъдат групирани кои да е три ценности.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Самата идея за сравняване на стойността на морални и прочие ценности малко куца. Всичко е строго субективно и не виждам кой ще седне да съставя подобни уравнения като горните, осбено в напечени ситуации, когато е необходимо бързо и окончателно решение.

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Н, ние просто правим литературно-интерпретативни съчинения
Или по-скоро телевизионно-интерпретативни, ама все тая.
Данчо, предлагам да изчакаш последния епизод, защото там ще можеш да намериш доста силен довод за първата си теза, стига да го интерпретираш неправилно
Ако го интепретираш правилно пък ще бъде довод за моята теза.
Данчо, предлагам да изчакаш последния епизод, защото там ще можеш да намериш доста силен довод за първата си теза, стига да го интерпретираш неправилно
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Бейлиш изтрепа рибата - много ме радват хора, дето са честни в нечестността си. Тоя чиляк е за крал.
Георг, я дай някой спойлър - кажи ми, че цялата идея за война между Ланистър и Старк е негова, нЕкак си така ми се струва и би било много яко.
Георг, я дай някой спойлър - кажи ми, че цялата идея за война между Ланистър и Старк е негова, нЕкак си така ми се струва и би било много яко.

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми сега ще ме изпотрепят тия дето не могат да се одържат, но в крайна сметка СПОЙЛЕР! се оказва, че в общи линии цялата мизерия която се изсипва върху Седемте Кралства е режисирана от него, като личната му цел е да се ожени и да изплющи голямата дъщеря на Нед Старк, защото тя много прилича на майка си, а вече всички знаем за неговото увлечение. КРАЙ НА СПОЙЛЕРА.
При всички положения обаче Петир Белиш заслужава Нобелова награда за интриганстване и дестабилизиране на държава.
При всички положения обаче Петир Белиш заслужава Нобелова награда за интриганстване и дестабилизиране на държава.
Peace is a lie. There is only passion.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
а що не се казва тогава "игра на тролове"?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
Кутрето е страхотен герой, макар че бих искал все пак да му насиня мутрата.
Той + Варис + Тирион са Светата тро(л)ица на Мартин, няма подобни никъде другаде.
Трябва да хвана сега да изгледам епизода на HD, че миналата седмица като ги изкараха два беше с отвратително качество.
Той + Варис + Тирион са Светата тро(л)ица на Мартин, няма подобни никъде другаде.
Трябва да хвана сега да изгледам епизода на HD, че миналата седмица като ги изкараха два беше с отвратително качество.