Игра на Тронове - предупреждение за хвърчащи спойлери

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Игра на Тронове

Мнение от Faith_no_more »

FloWersOfEviL написа:Такива дълги постове за сериал.. Май ще го гледам.
Определено си заслужава :wink:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

FloWersOfEviL написа:Такива дълги постове за сериал.. Май ще го гледам.
аз дето никакви сериали не следя се зачудих дали да не го смъквам пък не знам :mrgreen:
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз съм виждал такива задълбочени анализи само що се отнася до Госип Гърл...
Ест, не в български форум де, що за падение ще е тва...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Дам, клоня към страната на мнозинството. Данчо, прав си в разсъжденията си, но по-скоро не отнесени към реалността на филма - за книгата не знам.
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Старките са ми много, много любими, но страдат от дефекта на закостенелите принципи, лишени от всякаква адаптивност към ситуацията. Това е адски сантиментално и романтично, но тотално непригодно в реални мащаби. Точно заради това се случва с тях това, което се случва в поредицата - някак закономерно е.

Мен ми е странно как повечето хора, гледащи сериала, възприемат Тирион като 'лош' герой, колкото и субективно да е това 'лош' в контекста на политически игри за надмощие, лишено от скрупули и обективна оценка за доброта. Точно пък той е най-големия пич от Ланистърите, които не понасям поради разбираеми причини, макар че и те имат защо да са така увредени.

Джон Сняг all the way long, инак.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не мога да ви разбера дълбокомислените съждения. Това е сериал - всичко е сдъвкано и смляно за телевизионна публика (от най-тъпия тип - американска), и то по начин, че да не го забрави напълно до следващата седмица.

Къде задълбавате в душевности, мечти и идеали? Особено пък ако не сте чели книгите или историята, откъдето е крадена фабулата (имени Войната на Розите)? Сериалът е отлично направен, с много пари и желание, с добри актьори. Особено Шон Бийн, чийто typecast образ от сериите за Шарп, та през Боромир, Дани Браянт, сър Улрих и прочие насам е на доблестен, принципен и твърдоглав пич, дето обикновено страда (и умира мъчително) заради споменатата си принципност и твърдоглавие.

Но все пак - просто сериал. Развлечение по телевизора. Ако толкоз ви се разсъждава за принципите и идеалите на разни династии и лидерите им- ей ви Цезар, Октавиан, Клеопатра, или пък Хенри Болингброук и Ричард Трети. Или нашите Асеневци и Шишмановци :)
Последно промяна от Boromir на 28 Май 2011, 10:31, променено общо 1 път.
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Доста съществено е, че авторът на темата, поне така ми се струва, не просто коментира телевизионен сериал, а изследва за себе си, а благодарение на темата - и за другите, природата на дискутираните понятия (чест, дълг, семейни ценности) и връзките между тях. А сериалът служи като повод и пример. На мен темата ми е интересна и както казах по-рано, не коментирам активно, защото намирам текстовете на участниците за достатъчно изчерпателни и обхватни. :D
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ми не знам, аз все си мисля, че изследването на добродетелите и прочие важни неща в живота има по-елегантни и персонални похвати и не се нуждае от поводи по телевизора.

Иначе няма лошо, нека има коментари и надприказване, сериалът действително си заслужава.
Изображение
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Има и друга гледна точка. Например, че трите коментирани ценности могат да бъдат и еднакви по важност. Ако бяха четно число, нямаше да има как, но тъй като са три, възможността е приемлива. Имам предвид, че:
1) ако честта и дълга повеляват едно, а благото на семейството - друго, следваш честта и дълга.
2) ако благото на семейството и дългът ти повеляват едно, а честта - друго, следваш благото на семейството и дълга.
3) ако благото на семейството и честта ти повеляват едно, а дългът - друго, следваш благото на семейството и честта.

По този начин биха могли да бъдат групирани кои да е три ценности.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Самата идея за сравняване на стойността на морални и прочие ценности малко куца. Всичко е строго субективно и не виждам кой ще седне да съставя подобни уравнения като горните, осбено в напечени ситуации, когато е необходимо бързо и окончателно решение.
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Н, ние просто правим литературно-интерпретативни съчинения :) Или по-скоро телевизионно-интерпретативни, ама все тая.

Данчо, предлагам да изчакаш последния епизод, защото там ще можеш да намериш доста силен довод за първата си теза, стига да го интерпретираш неправилно :) Ако го интепретираш правилно пък ще бъде довод за моята теза.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Бейлиш изтрепа рибата - много ме радват хора, дето са честни в нечестността си. Тоя чиляк е за крал.
Георг, я дай някой спойлър - кажи ми, че цялата идея за война между Ланистър и Старк е негова, нЕкак си така ми се струва и би било много яко.
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Ми сега ще ме изпотрепят тия дето не могат да се одържат, но в крайна сметка СПОЙЛЕР! се оказва, че в общи линии цялата мизерия която се изсипва върху Седемте Кралства е режисирана от него, като личната му цел е да се ожени и да изплющи голямата дъщеря на Нед Старк, защото тя много прилича на майка си, а вече всички знаем за неговото увлечение. КРАЙ НА СПОЙЛЕРА.

При всички положения обаче Петир Белиш заслужава Нобелова награда за интриганстване и дестабилизиране на държава.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

а що не се казва тогава "игра на тролове"?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Кутрето е страхотен герой, макар че бих искал все пак да му насиня мутрата.

Той + Варис + Тирион са Светата тро(л)ица на Мартин, няма подобни никъде другаде.

Трябва да хвана сега да изгледам епизода на HD, че миналата седмица като ги изкараха два беше с отвратително качество.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”