Матурата по английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: Матурата по английски език
Не могат да увеличат броя на думите за съчинението, защото матурата се води на ниво Upper intermediate, тоест да могат да се справят с нея и хора, които са учили английския като втори език.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Моридин
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
А, така вече те разбирам. Аз написах някъде към 250 и след това трябваше да съкращавам, което беше доста трудно наистина.Endo написа:Моридин написа:Абе всичко си беше изрядно с матурата, стига се оплаквахте за глупости![]()
Какъв формат искаш да ти зададат, който да бъде по-конкретен от описването на някаква случка в рамките на 160-170 думи бе, мой?
Брой абзаци ли искаш, к'во? Не стига, че са само 170 думици, дето не стигат за нищо, а желаеш да си и още по-ограничен с още някакви изисквания...
Проблема ми като цяло беше, че е толкова тъпо, че ти става трудно. Всеки себеуважаващ се изпит би ти искал поне 220.
Аз написах 270 и писах Word count : 180 и изглежда правдоподобно, понеже пиша по-сбито.Моридин написа:А, така вече те разбирам. Аз написах някъде към 250 и след това трябваше да съкращавам, което беше доста трудно наистина.Endo написа:Моридин написа:Абе всичко си беше изрядно с матурата, стига се оплаквахте за глупости![]()
Какъв формат искаш да ти зададат, който да бъде по-конкретен от описването на някаква случка в рамките на 160-170 думи бе, мой?
Брой абзаци ли искаш, к'во? Не стига, че са само 170 думици, дето не стигат за нищо, а желаеш да си и още по-ограничен с още някакви изисквания...
Проблема ми като цяло беше, че е толкова тъпо, че ти става трудно. Всеки себеуважаващ се изпит би ти искал поне 220.
Etiainen написа:Не могат да увеличат броя на думите за съчинението, защото матурата се води на ниво Upper intermediate, тоест да могат да се справят с нея и хора, които са учили английския като втори език.
Ми аз първо съм учил руски като първи, след това в немска гимназия пак английския ми е бил като втори език и дори като втори учихме ниво C1 с някои упражнения от C2.
- Nephilim
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
Че то под текста трябваше ли да пишем колко думи е
?
When I get to the bottom
I go back to the top of the slide
Where I stop and turn
and I go for a ride
Till I get to the bottom and I see you again
I go back to the top of the slide
Where I stop and turn
and I go for a ride
Till I get to the bottom and I see you again
Fail .... 5.74
-
Ivan Stanchev
- В началото бе словото
- Специалност: Право
5.88 доволно.
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
Търся матурата по английски, но никъде не я намирам. Всички линкове от преди не работят.
Здравейте, четох темата до едно място, ама не мога вече... извадиха ми се очите с тия 20 страници...
все пак искам да ви помоля, ако знаете да дадете източници как точно се пишат всички видове есета, формал летърс, съчинение, и-мейл, писмо-оплакване, резюме на книга и т.н. - формати, които са матуритетни и са в стил, подходящ за матурата. В училище сме учили как се пише летър ъф къмплейнт, но по същия начин пишем и всички други видове есета... та за всеки формат трябва да си има нещо специфично.. ХЕЛП
все пак искам да ви помоля, ако знаете да дадете източници как точно се пишат всички видове есета, формал летърс, съчинение, и-мейл, писмо-оплакване, резюме на книга и т.н. - формати, които са матуритетни и са в стил, подходящ за матурата. В училище сме учили как се пише летър ъф къмплейнт, но по същия начин пишем и всички други видове есета... та за всеки формат трябва да си има нещо специфично.. ХЕЛП
^съжалявам, не мога да ти помогна 
а някой може ли да ми обясни разликата между rise, raise, rouse?
а някой може ли да ми обясни разликата между rise, raise, rouse?
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
Цяла година чака отговор завалията, а ти го отреза. 
Втория и третия са преходни глаголи, а първия не е. Първите два означават ставам/въставам/възкачвам се/отглеждам/ескалирам и тн. виж гугъл за още.
raise се използва, когато искаш да накараш някъв обект да извърши първия глагол.
rouse се използва за събуждане на някого.
примерно: I raised the cannon shortly after I rose at dawn, whereas the phone failed to rouse me from a deep slumber earlier this morning.
Сори за примера, важно е идеята да схванеш.

Втория и третия са преходни глаголи, а първия не е. Първите два означават ставам/въставам/възкачвам се/отглеждам/ескалирам и тн. виж гугъл за още.
raise се използва, когато искаш да накараш някъв обект да извърши първия глагол.
rouse се използва за събуждане на някого.
примерно: I raised the cannon shortly after I rose at dawn, whereas the phone failed to rouse me from a deep slumber earlier this morning.
Сори за примера, важно е идеята да схванеш.
rouse се превежда най-точно като подбужда .. to stir or incite to strong indignation or anger 
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Опа
Какво мислите, как беше матурката от днес?
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
nerealnia
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: друг
- Адрес в галерията на СУ: nerealnia
имаше някои доста лесни неща, лисънинга беше лесен само на 2 от тях имаше една час от по 2 3 думи дето нищо не схванах...преобразуванията ме затрудниха :/
едит: кога ще се качат отговорите ?
едит: кога ще се качат отговорите ?