Ех един правилно насочил сеTomSawyer написа:Интересно ми е да попитам,4:75 имам на изпита по История и Цивилизация и бал някъде около 25,20,за публична администрация ще ми стигне ли това ?
Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: Какво искате да учите?
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
-
aDiTy_
- В началото бе словото
- Специалност: Българска Филология
- Курс: първи
предвид фактът, че и кандидатите тази година ще са по-малко.. най-вероятно ще ти стигне,но .. кой знаеTomSawyer написа:Интересно ми е да попитам,4:75 имам на изпита по История и Цивилизация и бал някъде около 25,20,за публична администрация ще ми стигне ли това ?
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ако имаш над 5.50 на матурата по история със сигурност си вътре. Тая година, както каза колежката са малко кандидатите и ще си вътре без проблем!
-
TomSawyer
- В началото бе словото
- Специалност: История
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/displ ... =329&pos=0
Матурите не са проблем,разбира се стига да не се падне някаква глупава тема
.Надявам се на редовния поне с половин единица да изкарам повече ^^
Мерси за инфото
Мерси за инфото
аз искам архитектура, решила съм го и започнах да се готвя с рисуването, а от лятото с математиката.. но тей като винаги има вариант да не ме приемат, ще пробвам и с английски в някои специалности.. а другата специалност, която много много искам е Скандинавистика :>
- PairOfDogs
- В началото бе словото
Искам да се науча да бъда себе си и да бъда естествен.
"Internet - the very place to mindlessly quote something irrelevant and possibly untrue." - Socrates.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Един съвет към бъдещите студенти :
Изберете това, което наистина ви е интересно. Не мислете за реализацията след това, защото ако имате качества всичко ще бъде във ваша полза. Забравете за идеята, че единствено право и икономика (примерно) се лансират. Не тръгвайте да учите някакви неща, защото просто така трябва или сте чули, че заплатите са добри. Ще видите, че и по-неизвестните и "екзотични" специалности предоставят много възможности, за които като ученици никога не сте подозирали.
Изберете това, което наистина ви е интересно. Не мислете за реализацията след това, защото ако имате качества всичко ще бъде във ваша полза. Забравете за идеята, че единствено право и икономика (примерно) се лансират. Не тръгвайте да учите някакви неща, защото просто така трябва или сте чули, че заплатите са добри. Ще видите, че и по-неизвестните и "екзотични" специалности предоставят много възможности, за които като ученици никога не сте подозирали.
The names of the future are stamping of impatience.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Zahariev написа:Ще видите, че и по-неизвестните и "екзотични" специалности предоставят много възможности, за които като ученици никога не сте подозирали.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Ама пък и не върви да учиш нещо, към което нямаш никакъв интерес, само защото, по нечии думи, било перспективно...black_lady написа:Zahariev написа:Ще видите, че и по-неизвестните и "екзотични" специалности предоставят много възможности, за които като ученици никога не сте подозирали.Аз пък ви казвам хич да не разчитате на това.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Когато загубиш години от живота си, учейки нещо супер интересно, с което накрая се оказва, че няма нищо особено доходно, което да правиш, чувството не е никак приятно. Щеше ми се да бях учила нещо не чак толкова забавно, но пък по-приложимо. И тъй като като му беше време не го направих, сега ми ще ми се наложи по никое време. Ако вие нямате проблем да сте студенти до 30 - моля, моите адмирации. Но на мен ми се щеше едно време като кандидатствах някой да ми беше обяснил по-реалистично как стоят нещата в живота. Тогава щях да направя далеч по-приложим избор. Ама, уви, слушах същите идеалистични глупости в същия форум.menina.do.mar написа:Ама пък и не върви да учиш нещо, към което нямаш никакъв интерес, само защото, по нечии думи, било перспективно...black_lady написа:Zahariev написа:Ще видите, че и по-неизвестните и "екзотични" специалности предоставят много възможности, за които като ученици никога не сте подозирали.Аз пък ви казвам хич да не разчитате на това.

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това, за което говорим в случая е следствие от лични наблюдения. Моите са такива, твоите са други. Личните умения на хората често не отговарят на претенциите им. По мои наблюдения съветът ми е правилен. Не ми пречи, че ти не смяташ така. Важното е какво ще си помислят кандидат-студентите.
Последно промяна от Zahariev на 18 Май 2011, 15:38, променено общо 1 път.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Твоите предположения няма да ти обяснявам какво да направиш с тях... Отдавна те следя колко нереалистични и отвлечени неща пишеш във форума и съжалявам само, че още има хора, които се връзват. Без значение как настървено обясняваш колко всемогъщи ще бъдат един ден днешните кандидат-студенти, много от тях ще се окажат там, където сме аз и много други, учили въпросните екзотични специалности. Но тогава ще им кажеш същото нали - там някъде има прекрасна реализация за всички, ама проблемът е изцяло ваш, че не я намирате?Zahariev написа:Предполагам, че проблемът в това, че не си се реализирала е изцяло и единствено у теб. Казвайки, че хората трябва да следват собственото си желание не казвам, че всички са достатъчно добри за това, което са избрали.
Аз получих абсолютното потвърждение на думите си преди дни, когато в малка и сравнително неизвестна( в България) хуманитарна специалност дойдоха да предлагат работа на доста уважавано и преспективно място. И то за не по-малко от 1200 начална заплата.
Продължавам да стоя зад всяка от думите си. Приключих с темата.

- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Човек няма гаранция за нищо в тоя живот. Всичко опира и до късмет, няма какво да се лъжем. Наречи го идеалистична глупост, ако искаш, но аз не бих била щастлива да уча и да се занимавам с нещо, което не ме влече. "Насила хубост не става", клиширано е, но е факт.black_lady написа:Когато загубиш години от живота си, учейки нещо супер интересно, с което накрая се оказва, че няма нищо особено доходно, което да правиш, чувството не е никак приятно. Щеше ми се да бях учила нещо не чак толкова забавно, но пък по-приложимо. И тъй като като му беше време не го направих, сега ми ще ми се наложи по никое време. Ако вие нямате проблем да сте студенти до 30 - моля, моите адмирации. Но на мен ми се щеше едно време като кандидатствах някой да ми беше обяснил по-реалистично как стоят нещата в живота. Тогава щях да направя далеч по-приложим избор. Ама, уви, слушах същите идеалистични глупости в същия форум.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз не ти казвам да избереш нещо, към което нямаш абсолютно никакъв интерес. Казвам ти да направиш най-практичния, а не най-интересния избор, според нещата, които ти харесват и ти се отдават. Иначе то е ясно, че трудно ще влезеш да учиш математика или физика, ако цял живот преди това си се занимавала с езици, например.menina.do.mar написа:Човек няма гаранция за нищо в тоя живот. Всичко опира и до късмет, няма какво да се лъжем. Наречи го идеалистична глупост, ако искаш, но аз не бих била щастлива да уча и да се занимавам с нещо, което не ме влече. "Насила хубост не става", клиширано е, но е факт.

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ша-ла-ла-ла-ла.
Разни хора, разни възможности. Не всички успяват с нещата, които подхванат.
Разни хора, разни възможности. Не всички успяват с нещата, които подхванат.
Последно промяна от Zahariev на 18 Май 2011, 15:22, променено общо 1 път.