[КСК 2011] Психология

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Психология

Мнение от hriskataaa »

Че половината ми клас ще ходи на матура по втория език,който учим...и никой не ги е спрял :)
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Плазмодий написа:Не виждам аналогията в сравняването на оценка от матура и от гимназиален курс с две оценки по два различни езика, още повече като вземем предвид факта, че момчето не е споменало дали е държало матура по език?! И щом от миналата година се взима оценката от ДЗИ, то по аналогия прилагаме правилото, че се взима оценката по езика, върху който е държана матура. А до колкото ми е известно матури по втори език не се държат!
Но тъй като съм завършил преди достатъчно много години, поправи ме ако греша.

И все пак моят най-добронамерен съвет към Бестчо е да звънне на секретарките на Философски факултет и да им обясни ситуацията си!!!
Не , няма да държа матура по език . Явно трябва да се обадя на секретарките и да ги попитам наистина как стоят нещата , защото доста се разколебах :)
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

По Психология може да видиш тук как стоят нещата, като обаче може да не ползваш чужд език за втора матура :)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

IcebreakerR написа:По Психология може да видиш тук как стоят нещата, като обаче може да не ползваш чужд език за втора матура :)
Балообразуването добре го знам . Въпросът тук е , дали този чужд език , който се взема като балообразуващ , може да е вторият език , който съм започнал да уча от 9-ти клас ..
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Ако по другият чужд език държиш матура задължително се взима оценката от матурата по него, а ако не - сам си избираш.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

thegirl написа:Ако по другият чужд език държиш матура задължително се взима оценката от матурата по него, а ако не - сам си избираш.
Дано да е така ..
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Като цяло пресмятайки варианта с кандидатстване с матура и гледайки минималните балове от миналата година излиза , че трябва да имам поне 5,50 на матурата и 5,50 на втори чужд език , за да го стигна този бал (26.50) . Лошото обаче е , че имам 5 на чуждия език . Тези , които не са дръжали изпит , а са кандидатствали с матурата миналата година с какви оценки ви приеха ?
lumpish
В началото бе словото

Мнение от lumpish »

Как по-точно го сметна, че с 5.50 на матура + 5.50 на втори език ще имаш бал 26.50?
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

lumpish написа:Как по-точно го сметна, че с 5.50 на матура + 5.50 на втори език ще имаш бал 26.50?
Даже и в такъв случай няма да го достигна прав си . В крайна сметка чак пък толкова ли е трудно приемането .. ?
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

В тази специалност да :) Трябва ти на двете матури оценка над 5.50, за да ти е сигурно мястото. Но според мен баловете за мъжете биха могли да бъдат по-ниски от тези на момичетата :) Всяка година е различна зависимост от това какви оценки имат кандидатите от матурите, та все още ти е рано да се тревожиш ;)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

IcebreakerR написа:В тази специалност да :) Трябва ти на двете матури оценка над 5.50, за да ти е сигурно мястото. Но според мен баловете за мъжете биха могли да бъдат по-ниски от тези на момичетата :) Всяка година е различна зависимост от това какви оценки имат кандидатите от матурите, та все още ти е рано да се тревожиш ;)
Аз матура по чужд език не съм държал , а оценката ми по втори чужд език в дипломата е 5 , тоест доста ми намаляват шансовете . Жалко ..
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Защо по "втори чужд език"? До колкото видях се взима оценката от чужд език в дипломата, независимо кой.
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Георги Герасимов написа:Защо по "втори чужд език"? До колкото видях се взима оценката от чужд език в дипломата, независимо кой.
Защото оценката на другия ми чужд език е по-ниска . Втори чужд език казвам , защото го уча от девети клас ;)
Zabludena
В началото бе словото

Мнение от Zabludena »

Здравейте, понеже днес излязоха оценките от матурите и си сметнах бала за тази специалност и ми излиза 25.275 прегледах минималния бал от миналата година, а той е 27 , което никак не ме обнадеждава, та искам да попитам някой дали има някакъв шанс да ме приемат психология с този бал,смисъл изглежда ми много странно при положение че максималният е 30 минималният да е 27 , благодаря предварително , ако някой може да ми отоговори :)))
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Няма нищо странно, всичко зависи от кандидатите и броят им, които ще приемат.
Ако и тази година се запази такъв бал, нямаш шанс. Ако си се записала за изпит за 2-та сесия се стягай да изкараш по-висока оценка :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”