[КСК 2011] Психология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Психология
Че половината ми клас ще ходи на матура по втория език,който учим...и никой не ги е спрял 
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Не , няма да държа матура по език . Явно трябва да се обадя на секретарките и да ги попитам наистина как стоят нещата , защото доста се разколебахПлазмодий написа:Не виждам аналогията в сравняването на оценка от матура и от гимназиален курс с две оценки по два различни езика, още повече като вземем предвид факта, че момчето не е споменало дали е държало матура по език?! И щом от миналата година се взима оценката от ДЗИ, то по аналогия прилагаме правилото, че се взима оценката по езика, върху който е държана матура. А до колкото ми е известно матури по втори език не се държат!
Но тъй като съм завършил преди достатъчно много години, поправи ме ако греша.
И все пак моят най-добронамерен съвет към Бестчо е да звънне на секретарките на Философски факултет и да им обясни ситуацията си!!!
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
По Психология може да видиш тук как стоят нещата, като обаче може да не ползваш чужд език за втора матура 
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Балообразуването добре го знам . Въпросът тук е , дали този чужд език , който се взема като балообразуващ , може да е вторият език , който съм започнал да уча от 9-ти клас ..IcebreakerR написа:По Психология може да видиш тук как стоят нещата, като обаче може да не ползваш чужд език за втора матура
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Ако по другият чужд език държиш матура задължително се взима оценката от матурата по него, а ако не - сам си избираш.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Дано да е така ..thegirl написа:Ако по другият чужд език държиш матура задължително се взима оценката от матурата по него, а ако не - сам си избираш.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Като цяло пресмятайки варианта с кандидатстване с матура и гледайки минималните балове от миналата година излиза , че трябва да имам поне 5,50 на матурата и 5,50 на втори чужд език , за да го стигна този бал (26.50) . Лошото обаче е , че имам 5 на чуждия език . Тези , които не са дръжали изпит , а са кандидатствали с матурата миналата година с какви оценки ви приеха ?
Как по-точно го сметна, че с 5.50 на матура + 5.50 на втори език ще имаш бал 26.50?
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Даже и в такъв случай няма да го достигна прав си . В крайна сметка чак пък толкова ли е трудно приемането .. ?lumpish написа:Как по-точно го сметна, че с 5.50 на матура + 5.50 на втори език ще имаш бал 26.50?
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
В тази специалност да
Трябва ти на двете матури оценка над 5.50, за да ти е сигурно мястото. Но според мен баловете за мъжете биха могли да бъдат по-ниски от тези на момичетата
Всяка година е различна зависимост от това какви оценки имат кандидатите от матурите, та все още ти е рано да се тревожиш 
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз матура по чужд език не съм държал , а оценката ми по втори чужд език в дипломата е 5 , тоест доста ми намаляват шансовете . Жалко ..IcebreakerR написа:В тази специалност даТрябва ти на двете матури оценка над 5.50, за да ти е сигурно мястото. Но според мен баловете за мъжете биха могли да бъдат по-ниски от тези на момичетата
Всяка година е различна зависимост от това какви оценки имат кандидатите от матурите, та все още ти е рано да се тревожиш
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Защо по "втори чужд език"? До колкото видях се взима оценката от чужд език в дипломата, независимо кой.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Защото оценката на другия ми чужд език е по-ниска . Втори чужд език казвам , защото го уча от девети класГеорги Герасимов написа:Защо по "втори чужд език"? До колкото видях се взима оценката от чужд език в дипломата, независимо кой.
Здравейте, понеже днес излязоха оценките от матурите и си сметнах бала за тази специалност и ми излиза 25.275 прегледах минималния бал от миналата година, а той е 27 , което никак не ме обнадеждава, та искам да попитам някой дали има някакъв шанс да ме приемат психология с този бал,смисъл изглежда ми много странно при положение че максималният е 30 минималният да е 27 , благодаря предварително , ако някой може да ми отоговори
))
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Няма нищо странно, всичко зависи от кандидатите и броят им, които ще приемат.
Ако и тази година се запази такъв бал, нямаш шанс. Ако си се записала за изпит за 2-та сесия се стягай да изкараш по-висока оценка
Ако и тази година се запази такъв бал, нямаш шанс. Ако си се записала за изпит за 2-та сесия се стягай да изкараш по-висока оценка
Бъди себе си, има достатъчно други хора.