Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
RSPAB
В началото бе словото
Специалност: Компютърни системи и технологии
Курс: втори

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф

Мнение от RSPAB »

Аз писах и на ТВ7 за репортаж, но още не са ми отговорили....
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Хора, днес ми звънна журналистка от агенция "Фокус", явно ме е намерила чрез e-vestnik, не знам, но не само, че ме разпита, ами и публикува веднага информация!!!
http://www.focus-news.net/?id=n1524360
Изключително много ме зарадва последното изречение: „Фокус” ще потърси становището и на МОМН."
Имайте предвид, че Фокус е новинарска агенция и новините оттам се появяват по останалите медии - така че нищо чудно скоро за евростипендиите да се заговори и в другите медии!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

А така, браво! :clap:s
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

Не знам дали сте писали,но аз и на "Тази сутрин" писах, обяснявайки всичко + че дадох линк и от материала от "Фокус" за да се сигнализира навсякъде.Не зная дали беше добра идея,но искам още утре резултат и отговор (уозънтми) ;)
Изображение
The best is yet to be!
RSPAB
В началото бе словото

Мнение от RSPAB »

Братовчедка ми е в във "Фокус", тъкмо днес щях да и пиша във фейса да направи статия, а тя вече е налице :) 8)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Така им се точех на тия стипендии .. : (
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
malinka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от malinka »

То и аз им се точа,обаче при среден успех на класиране 5,80 миналата година не зная дали ще ме огрее с 5,83
ira
В началото бе словото

Мнение от ira »

И аз съм с 5.83 и мисля да ме огрее все пак,ако изобщо ги има ;)
Изображение
The best is yet to be!
Аватар
OXeli
В началото бе словото
Специалност: Химия

Мнение от OXeli »

При нас мин. успех беше 5.83...аз имам 5.82...ама това са бели кахъри...те хората с 6.00 още нищо не са взели
Всичко е химия и химията е всичко.
RSPAB
В началото бе словото

Мнение от RSPAB »

Ам една приятелка работи в скат. Ето какво ми писа:

Teodora Salagyorova May 17 at 7:12am Report
Може, защо да не може!!! :) Само ако познаваш хора от София, студенти със ступендия, които да искат да се оплачат пред камерата, да ме свържеш с тях и всичко е готово.

Който е навитак да казва и да ви свързвам ;)))
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

МОМН им се е наложило да дадат обръщение от прес центъра си, явно от агенция "Фокус" са се добарали до тях... а и не е като да не ги тормозим един куп хора ежедневно по телефона отдел по отдел. Вижте какво инфо са дали ТОЗИ път:
Оценката на проект "Студентски стипендии и награди" се очаква да приключи до края на месеца
17 май 2011 | 09:24 | Агенция "Фокус"
Начало / Образование

София. Очаква се оценката на проект „Студентски стипендии и награди” – втора фаза да приключи през този месец и стартът да бъде даден веднага след това. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието, младежта и науката на запитване на Агенция “Фокус”. Дотогава екипът на проекта извършва всички позволени подготвителни действия, които максимално да улеснят процедурите след старта. Изготвена и утвърдена от министъра на образованието, младежта и науката е Инструкция за реда и условията за предоставяне на стипендии и награди по проект „Студентски стипендии и награди 2010 – 2012”, съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013 г., която в близките дни ще бъде публикувана на интернет страницата на проекта http://eurostipendii.mon.bg, за да може студентите предварително да се запознаят с условията и реда за кандидатстване и предоставяне на стипендии и награди по проекта.
Необходимостта от отчитане на първата фаза на проекта, обхванал учебните 2008/2009 г. и 2009/2010 г. и последователността и времетраенето на етапите на създаването и оценката на втората фаза на проекта не позволиха стартът на тази фаза да съвпадне със старта на учебната 2010/2011 г. Въпреки това, предвидено е проектът да обхване тази учебна година и макар и в края на същата стипендии студентите ще получат за по пет месеца на всеки семестър от годината. През следващата учебна година кампаниите на проекта ще следват семестрите – заявиха от министерството.
RSPAB
В началото бе словото

Мнение от RSPAB »

Дано това вече да е вярно! Но това не пречи все пак да ги натискаме! Мераклиите от София да пишат за да ги свържа с Теодора!
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Колеги, от Студентски съвет са свършили чудесна работа!!!
Прочетете това:
Информация за европейските стипендии и награди

Уважаеми колеги,
Днес, 20 май 2011г. след среща на студентските съвети на СУ „Св. Климент Охридски”, Технически университет-София, Университет по национално и световно стопансво, Нов Български Университет с Министъра на образованието, младежта и науката – проф. д-р Сергей Игнатов, г-жа Мария Фъртунова – директор на Дирекция „Висше образование” и г-жа Юлия Милчева – главен директор на дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми” по повод стартирането на втора фаза на проект „Студентски стипендии и награди”, стана ясно че има забавяне от страна на Министерство на образованието, младежта и науката.
Обсъдиха се изискванията на Европейския социален фонд, на Управляващия орган – МТСП и на оценителната комисия от независими експерти, както и всички необходими стъпки за успешното стартиране на проекта.
Беше обещано, че ако на 26 май 2011г. оценителната комисия излезе с положителна оценка по проекта, заповедта на ръководителя на Договарящия орган – Министъра на образованието ще бъде издадена в срок 1-6 юни 2011 г. и да започне фактичестото изпълнение на дейностите по кандидатстване за стипендии и награди.
Студентските съвети получиха уверение от МОМН, че в рамките на втора фаза на проекта ще се изплащат средства за стипендии и награди за всички класирани студенти, които са имали студентски права през учебната 2010 – 2011 г.
Източник: официалния сайт на СС на СУ
Аватар
Ghostbuster
В началото бе словото

Мнение от Ghostbuster »

Шепот написа:
Информация за европейските стипендии и награди

Беше обещано, че ако на 26 май 2011г. оценителната комисия излезе с положителна оценка по проекта...

И гледаш са излязат с отрицателна....
ira
В началото бе словото

Мнение от ira »

Магистри получават ли евростипендии?
Изображение
The best is yet to be!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”