И както винаги Нора е много праваinc написа:Да бе. Всеки си търси вратички за секс; някои по-усърдо от другите. И ги намират и там, където ги няма.
![]()
Никой не отговаря за чувствата и прежижяванията на другия. Ако те режат директно - бършеш си сълзите и сополите и се дистанцираш сам, за да не ви е гадно и на 2-мата, но основно заради ТЕБ САМИЯ. Ако се почнат двусмислени увъртания и/или неясно безлично поведение - гледаш да изясниш. Не опира до емоционална сила или интелигентност, а до усилията, които влагаш и това, което получаваш в замяна. Да предизвикаш някой да те зареже с целенасочени действия си е манипулативно => неетично. Едно е да има голямо очакване от тоя-дето-ще-го-режат и "резача/ката" да не си промени отношението и поведението с оглед да предотврати излишно или нежелано сближаване. Друго е да се държи добре, да създаде тепърва очаквания и после да ги убие като пантоф хлебарка. В първия случай се изисква емоционална интелигентност от "бедния отрязан", във втория - висша психологическа еквилибристика от негова страна или просто един неловък и откровен разговор и много спестени нерви.
Хората показват умопомрачителна неспособност да говорят за отношенията си, когато в тях е набъркан и секс.Както се казваше в един очарователен филм: When was having ... or not having ... not a problem?
Много по-лесно е като те отрежат дипломатично, ти още по-дипломатично да смениш обекта на преследване. Има много хора по света!
Как се отрязва правилно....
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Как се отрязва правилно....

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Проблемът с отрязването идва когато си избереш човек, за който не си убеден дали ти пасва като тип поведение (даже изобщо не стигам до характера, макар че е свързан). И в един хубав момент осъзнаваш, че не знаеш какво ти казва другия, не знаеш какво да правиш с него и в крайна сметка каквото и да правиш, все е зле. Хората нямат емоционална интелигентност не при късането, а при обвъзването, що се отнася до ... only. При някои не само.
Като си разочарован и/или закъсал и искаш да ти се обърне внимание всичко що хвърчи се яде и всичко, дето няма топки се е*е. Ми не става така. Харесваш си някого с недвусмислено ясни намерения и си решаваш въпроса. Може да не е интересно, ама после като гоним трудното и дивото, всички ревем. Няма угодия.
Сори за хейтърския пост, имам да уча.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Принципно е такаinc написа:Глупости. Дали си жена или мъж е все тая.
Знаем си стокатаinc написа:Познавам и жени, на които не им се занимава с хора, които го дават по протокол и се отегчават, ако не ги завлечеш до леглото бързо-бързо. Обзалагам се, че и ти познаваш такива, Вал.![]()
Оооо, don't even get me started here...inc написа: Проблемът с отрязването идва когато си избереш човек, за който не си убеден дали ти пасва като тип поведение (даже изобщо не стигам до характера, макар че е свързан). И в един хубав момент осъзнаваш, че не знаеш какво ти казва другия, не знаеш какво да правиш с него и в крайна сметка каквото и да правиш, все е зле.
Иначе мен не ме плаши това да кажа на някого, че не искам да излизаме повече / го виждам вече / и т.н. Плаши ме това как ще реагира, защото имам фобия от драмата. Мен като ме отрежат, колкото и да ми е неприятно, го приемам веднага и го преживявам тихо и без сцени, обвинения и ореваване на цялото интернет пространство. Но има хора, които са ужасно показни, както и такива, които просто не се отказват, и накрая преди да се усетиш се случва бившият ти да прекара часове пред външната ти врата и направо не ти се излиза от вас

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Значи привличаш кофти мъже, щом се връзват на толкова дребнави глупости.
Не че и на мен не са ми се случвали такива драми. Просто съм на мнение, че ако се познаваш относително добре, не е толкова трудно да си хванеш разбран човек, с който ще си общувате човечно и няма да се вкарвате в излишни филми. Независимо дали е за единия секс или за нещо повече. С годините и опита се научава.
Аз, например, съм се хвърляла в цели връзки, които още преди да започнат, знам, че са обречени. Но това е моята правилна/погрешна преценка и точка. После си търпя драмите. Не съм доволна, фуча и се зъбя на хората, които ми се мешат и знам, че рано или късно отминава. И не съжалявам за нито един избор до ден днешен. Ако някому е криво, че нещата са приключили - негова си работа.
Ама сега е модерно да си out of the box и като се държиш подвеждащо, получаваш съответните реакции. Ако сбъркаш - за теб си е: хем ти досаждат, хем си лошият/лошата, понеже не умееш (и/или не дръзваш) да наречеш нещата с истинските им имена. Тежко му на който ти се върже. Ама това пак си е негов гаф. Не е противозаконно да си тъп, но щом си носиш пропуските и дефектите, патиш си ги.
Като си перде пак пречиш на разни хора, но какво пък. Твоя е преценката за чие мнение и одобрение се бориш.
Реализъм. Няма такава утопия всички да са доволни, щастливи, да не се карат и да си общуват на всички нива.
Изобщо не е вярно, че само мъжете ги режат гадно. Колко момичета съм виждала и чувала да се излагат, почти просейки нечие внимание... Въпрос на самоуважение е да се държиш на положение и да знаеш кога да направиш жест към даден човек и кога да кажеш "Върви си!" - не е нещо, с което се раждаш. Учиш се, обикновено от грешките си. И прощаваш на хората за техните. Ако си мислиш, че си толкова добър как така аджеба си се хванал с комуникативен и емоционален идиот?
Аз, например, съм се хвърляла в цели връзки, които още преди да започнат, знам, че са обречени. Но това е моята правилна/погрешна преценка и точка. После си търпя драмите. Не съм доволна, фуча и се зъбя на хората, които ми се мешат и знам, че рано или късно отминава. И не съжалявам за нито един избор до ден днешен. Ако някому е криво, че нещата са приключили - негова си работа.
Аз съм много далече от това да твърдя, че сексът не е важен или да съдя жените, за които е приоритет. Даже до голяма степен се считам за такава. Но това, че демонстративното поведение на мъжете и жените е съобразено с еди-какви-си стереотипи вкоренени от векове не значи, че реалното съотношение на "благопристойните девойки" и "развратните мъже" е същото. Просто предразсъдъците дават удобство.black_lady написа: Изключения винаги ще има, но като цяло не можеш да ме разубедиш, че мъжете не са по-лесни от жените...
Знаем си стокатаНо все пак това не се ли дължи донякъде на факта, че за тези хора сексът е наистина важен и просто няма смисъл да губят много време с някой, ако в края на краищата той се окаже пълен провал в леглото?
Наричам го реализъм
![]()
Ама сега е модерно да си out of the box и като се държиш подвеждащо, получаваш съответните реакции. Ако сбъркаш - за теб си е: хем ти досаждат, хем си лошият/лошата, понеже не умееш (и/или не дръзваш) да наречеш нещата с истинските им имена. Тежко му на който ти се върже. Ама това пак си е негов гаф. Не е противозаконно да си тъп, но щом си носиш пропуските и дефектите, патиш си ги.
Като си перде пак пречиш на разни хора, но какво пък. Твоя е преценката за чие мнение и одобрение се бориш.
Реализъм. Няма такава утопия всички да са доволни, щастливи, да не се карат и да си общуват на всички нива.
Изобщо не е вярно, че само мъжете ги режат гадно. Колко момичета съм виждала и чувала да се излагат, почти просейки нечие внимание... Въпрос на самоуважение е да се държиш на положение и да знаеш кога да направиш жест към даден човек и кога да кажеш "Върви си!" - не е нещо, с което се раждаш. Учиш се, обикновено от грешките си. И прощаваш на хората за техните. Ако си мислиш, че си толкова добър как така аджеба си се хванал с комуникативен и емоционален идиот?
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Норче, как пък веднъж не успях да съм на различно мнение от твоето? Хай фаааайв!