Политология или Българска филология

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Политология или Българска филология

Мнение от Bestcho »

Все повече наближава момента , когато ще трябва да се подредят специалностите в желания ред . Първите три ги подредих без проблем , но стигайки до четвъртата се изправям пред сериозна дилема . Политология или Българска филология да запиша като четвърто желание според вас ? Приемам мнения всякакви , за да мога в крайна сметка да се реша , преди да дойде моментът . Бих бил благодарен , ако обосновавате адекватно мненията си , за да мога да погледна на тях сериозно ;)
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Политология или Българска Филология

Мнение от Кристиян »

Еми, да ти кажа честно, всеки си преценява сам за себе си, тъй като двете специалности са коренно различни. Някой като мен биха записали Българска филология, защото ме привлича повече, а други Политология. Различно е, но трети ще запишат също Политология, защото имала по-голяма база за развитие, което според мен може да се намери и в Българска филология, ако човек учи сериозно и се докаже в тази специалност. Прецени добре и реши сам, но ако запишеш някоя от двете специалности дори просто като ей така да имаш четвърта специалност, няма да сбъркаш, ама никак! Успех и нека да не пускаш само такива теми. Пиши в една, в която си пуснал и обсъждай разликите между Българска филология и други специалности :)
aDiTy_
В началото бе словото
Специалност: Българска Филология
Курс: първи

Мнение от aDiTy_ »

това, което мога да направя за теб, е да ти обесня защо аз избрах българската филология :)
Ако искаш да научиш адски много неща, които няма къде другаде да ти се случи да чуеш и да прочетеш, като се почне от много и разнообразни езици, литературоветски дисциплини и езиковедски, това е програмата, по която се учи БФ (4 години) http://www.slav.uni-sofia.bg/index.php/ ... ph-courses.
Искам да поясня,че следването не е много лесно (мога да говоря само за редовно обучение).Има доста за четене, но ако ти е интересно това, което се учи .. не се колебай и го запиши. Имаш доста голямо поле за реализация с тази специалност. Много хора си мислят,че могат да станат само учители като завършат това, но възможностите са далеч повече.. като се почне с журналистика, пиар, редакция на вестници,списания,телевизия,радио и тн. Ако се виждаш да се занимаваш с нещо такова, интересно ти е, обичаш да пишеш и да четеш и би работила нещо от тези неща в бъдещето..това е твоята специалност :) Гарантирам ти,че ако я ибереш, ще се обогатиш много в интелектуален план и то в много и разнообразни аспекти(което сигурно важи с пълна сила и за другата специалност,но аз мога да говоря само за моята)
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

AdiDacheva написа:това, което мога да направя за теб, е да ти обесня защо аз избрах българската филология :)
Ако искаш да научиш адски много неща, които няма къде другаде да ти се случи да чуеш и да прочетеш, като се почне от много и разнообразни езици, литературоветски дисциплини и езиковедски, това е програмата, по която се учи БФ (4 години) http://www.slav.uni-sofia.bg/index.php/ ... ph-courses.
Искам да поясня,че следването не е много лесно (мога да говоря само за редовно обучение).Има доста за четене, но ако ти е интересно това, което се учи .. не се колебай и го запиши. Имаш доста голямо поле за реализация с тази специалност. Много хора си мислят,че могат да станат само учители като завършат това, но възможностите са далеч повече.. като се почне с журналистика, пиар, редакция на вестници,списания,телевизия,радио и тн. Ако се виждаш да се занимаваш с нещо такова, интересно ти е, обичаш да пишеш и да четеш и би работила нещо от тези неща в бъдещето..това е твоята специалност :) Гарантирам ти,че ако я ибереш, ще се обогатиш много в интелектуален план и то в много и разнообразни аспекти(което сигурно важи с пълна сила и за другата специалност,но аз мога да говоря само за моята)
Благодаря за мнението . Само да оточня , че съм момче ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”