Обемът никак не е определящ. Аз написах 18 страници, но съм с 4.75 (и баловете наистина са страшно високи - 232-ма над мен...). Знам, че не съм писала глупости, но съм убедена и че си има причина за тази оценка - разни фактологични неточности и неясноти предполагам, все пак не бях преговаряла никак Крум. Пък и яка резачка е било за всички, избрали масовата тема. Юли - повече, а във вторник ще се ходи да се гледа рецензията, за да знам какво трябва да правя. Ех.seduction написа:Може би тук не е мястото, но искам да попитам относно един учебник, който Светльо беше предложил.Едно зелено издание.Аз го имам и попрегледах темите, но ми се струват крайно недостатъчни в сравнение с тези, по които аз се подготвях. Интересува ме има ли някой който да се е готвил по този зелен учебник.Също така ме интересува хората с над 5 колко са написали като обем?
[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] История
she'd started smoking poetry
jenesais написа:Обемът никак не е определящ. Аз написах 18 страници, но съм с 4.75 (и баловете наистина са страшно високи - 232-ма над мен...). Знам, че не съм писала глупости, но съм убедена и че си има причина за тази оценка - разни фактологични неточности и неясноти предполагам, все пак не бях преговаряла никак Крум. Пък и яка резачка е било за всички, избрали масовата тема. Юли - повече, а във вторник ще се ходи да се гледа рецензията, за да знам какво трябва да правя. Ех.seduction написа:Може би тук не е мястото, но искам да попитам относно един учебник, който Светльо беше предложил.Едно зелено издание.Аз го имам и попрегледах темите, но ми се струват крайно недостатъчни в сравнение с тези, по които аз се подготвях. Интересува ме има ли някой който да се е готвил по този зелен учебник.Също така ме интересува хората с над 5 колко са написали като обем?
Да, рецензиите са от доста голямо значение, за да не се допускат и на редовната същия тип грешки.
п.с-аз написах 16 страници, но имам доста грешки, пропуски, да не говорим, че за маламир съм написала половин страница, а за пресиян само съм споменала, че името му свързва с една неуспешна война със сърбите
- FlaMe_DarKneSS
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
24 ?1?!?!Deadwing написа:24 страници написах с пълна фактология,смея да твърдя добът стил и имам 5.50
колко думи пишеш на страница
Don't walk as if u rule the world. Walk as if u don't care who rules the world...!
-
BlagovestHristov
- Драскач
5,50
Момче съм и бала ми за право е 26,40.Мисля да пропусна редовния
Момче съм и бала ми за право е 26,40.Мисля да пропусна редовния
-
Deadwing
- В началото бе словото
- Специалност: Право,Дай боже!
FlaMe_DarKneSS написа:24 ?1?!?!Deadwing написа:24 страници написах с пълна фактология,смея да твърдя добът стил и имам 5.50
колко думи пишеш на страницана същата тема с обем 10 страници и половина имах 5.75 миналата година ..
Наистина пиша широко,но не и фрапиращо широко.. по около 7-8 думи на ред A4
Ох, много започвама да се дразня и да се обърквам вече, защото не знам какво да направя. Имам един адски дълги теми, които просто нямат научаване. За това и не успях да се подготвя идеално за този изпит.Интересува ме обема наистина ли е чак толкова важен и дали учебника за който питах е добър и достатъчен, предвид изискванията на СУ.
-
brymbi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
За обем 10 страници имам 3.25
- Румяна
- В началото бе словото
- Специалност: История
- Курс: първи
Естествено, че не обемът е важен. Освен това, в колкото повече детайли се впускаш, толкова по-голям е шансът да допуснеш разни фактологически грешки.
Момиченце съм.
Писах за Стамболов- 22 страници, не пиша широко. 5.75
По Литература имам 4.63
Чудя се дали изобщо да се явявам на редовните
Писах за Стамболов- 22 страници, не пиша широко. 5.75
По Литература имам 4.63
Чудя се дали изобщо да се явявам на редовните
аз за 12 страници на Крум имам 5.50
Здравейте! Искам да попитам някой, който знае, ако след като сме издържали предварителните изпити и ни скъсат на редовния, отпадаме ли от класациите или дори и с 2.00 на редовния можем да участваме с оценките от предварителния, т.е. има ли изискване са издържани всички изпити на които сме се явили поне с 3.00?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Няма такова изискване, изкараш ли 3 и нагоре на някой от изпитите автоматично можеш да се класираш за всички специалности, които искат само такъв изпит. Т.е. дори и да не се явиш на редовна сесия или да се явиш и да имаш 2ка се взима другата оценка 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- stefann.
- В началото бе словото
Аз за обем 10 страници имам 5.75, което си е доказателство, че в случая размерът няма значение. 
Попринцип темата за Крум не е толкова обемиста. Но човек да пише и 100 страници, ако са просто пълнеж и разтягане на локуми, едва ли му гарантират нещо 
-
brymbi
- В началото бе словото
Да така е, аз лично доста поразтегнах за упрежлението на Крум имам 7 страници за него и само 3 за Омуртаг Маламир и ПресиянРумяна написа:Естествено, че не обемът е важен. Освен това, в колкото повече детайли се впускаш, толкова по-голям е шансът да допуснеш разни фактологически грешки.