[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] История

Мнение от jenesais »

seduction написа:Може би тук не е мястото, но искам да попитам относно един учебник, който Светльо беше предложил.Едно зелено издание.Аз го имам и попрегледах темите, но ми се струват крайно недостатъчни в сравнение с тези, по които аз се подготвях. Интересува ме има ли някой който да се е готвил по този зелен учебник.Също така ме интересува хората с над 5 колко са написали като обем?
Обемът никак не е определящ. Аз написах 18 страници, но съм с 4.75 (и баловете наистина са страшно високи - 232-ма над мен...). Знам, че не съм писала глупости, но съм убедена и че си има причина за тази оценка - разни фактологични неточности и неясноти предполагам, все пак не бях преговаряла никак Крум. Пък и яка резачка е било за всички, избрали масовата тема. Юли - повече, а във вторник ще се ходи да се гледа рецензията, за да знам какво трябва да правя. Ех. :D
she'd started smoking poetry
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

jenesais написа:
seduction написа:Може би тук не е мястото, но искам да попитам относно един учебник, който Светльо беше предложил.Едно зелено издание.Аз го имам и попрегледах темите, но ми се струват крайно недостатъчни в сравнение с тези, по които аз се подготвях. Интересува ме има ли някой който да се е готвил по този зелен учебник.Също така ме интересува хората с над 5 колко са написали като обем?
Обемът никак не е определящ. Аз написах 18 страници, но съм с 4.75 (и баловете наистина са страшно високи - 232-ма над мен...). Знам, че не съм писала глупости, но съм убедена и че си има причина за тази оценка - разни фактологични неточности и неясноти предполагам, все пак не бях преговаряла никак Крум. Пък и яка резачка е било за всички, избрали масовата тема. Юли - повече, а във вторник ще се ходи да се гледа рецензията, за да знам какво трябва да правя. Ех. :D

Да, рецензиите са от доста голямо значение, за да не се допускат и на редовната същия тип грешки.
п.с-аз написах 16 страници, но имам доста грешки, пропуски, да не говорим, че за маламир съм написала половин страница, а за пресиян само съм споменала, че името му свързва с една неуспешна война със сърбите
Аватар
FlaMe_DarKneSS
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от FlaMe_DarKneSS »

Deadwing написа:24 страници написах с пълна фактология,смея да твърдя добът стил и имам 5.50
24 ?1?!?!
колко думи пишеш на страница :) на същата тема с обем 10 страници и половина имах 5.75 миналата година ..
Don't walk as if u rule the world. Walk as if u don't care who rules the world...!
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

5,50

Момче съм и бала ми за право е 26,40.Мисля да пропусна редовния :compress:
Deadwing
В началото бе словото
Специалност: Право,Дай боже!

Мнение от Deadwing »

FlaMe_DarKneSS написа:
Deadwing написа:24 страници написах с пълна фактология,смея да твърдя добът стил и имам 5.50
24 ?1?!?!
колко думи пишеш на страница :) на същата тема с обем 10 страници и половина имах 5.75 миналата година ..

Наистина пиша широко,но не и фрапиращо широко.. по около 7-8 думи на ред A4
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Ох, много започвама да се дразня и да се обърквам вече, защото не знам какво да направя. Имам един адски дълги теми, които просто нямат научаване. За това и не успях да се подготвя идеално за този изпит.Интересува ме обема наистина ли е чак толкова важен и дали учебника за който питах е добър и достатъчен, предвид изискванията на СУ.
brymbi
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от brymbi »

За обем 10 страници имам 3.25
Аватар
Румяна
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от Румяна »

Естествено, че не обемът е важен. Освен това, в колкото повече детайли се впускаш, толкова по-голям е шансът да допуснеш разни фактологически грешки.
FWWM
В началото бе словото

Мнение от FWWM »

Момиченце съм.
Писах за Стамболов- 22 страници, не пиша широко. 5.75
По Литература имам 4.63
8) 8) 8)
Чудя се дали изобщо да се явявам на редовните :roll:
avv
В началото бе словото

Мнение от avv »

аз за 12 страници на Крум имам 5.50
RuNNeR
В началото бе словото

Мнение от RuNNeR »

Здравейте! Искам да попитам някой, който знае, ако след като сме издържали предварителните изпити и ни скъсат на редовния, отпадаме ли от класациите или дори и с 2.00 на редовния можем да участваме с оценките от предварителния, т.е. има ли изискване са издържани всички изпити на които сме се явили поне с 3.00?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Няма такова изискване, изкараш ли 3 и нагоре на някой от изпитите автоматично можеш да се класираш за всички специалности, които искат само такъв изпит. Т.е. дори и да не се явиш на редовна сесия или да се явиш и да имаш 2ка се взима другата оценка :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
stefann.
В началото бе словото

Мнение от stefann. »

Аз за обем 10 страници имам 5.75, което си е доказателство, че в случая размерът няма значение. :mrgreen:
FWWM
В началото бе словото

Мнение от FWWM »

Попринцип темата за Крум не е толкова обемиста. Но човек да пише и 100 страници, ако са просто пълнеж и разтягане на локуми, едва ли му гарантират нещо :reindeer:
brymbi
В началото бе словото

Мнение от brymbi »

Румяна написа:Естествено, че не обемът е важен. Освен това, в колкото повече детайли се впускаш, толкова по-голям е шансът да допуснеш разни фактологически грешки.
Да така е, аз лично доста поразтегнах за упрежлението на Крум имам 7 страници за него и само 3 за Омуртаг Маламир и Пресиян
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”