За или против декриминализацията на марихуаната?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За или против декриминализацията на марихуаната

ЗА
62
46%
ПРОТИВ
72
54%

Общо гласове: 134

Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнение от WeeDichou »

happyswift написа:И колко от тези са доживяли пенсия ? :lol:

Музикантите не се броят, под успели визирам политици,учени,военни,общественици, дипломати, икономисти.Лейди Гага стана супер звезда с две тъпи песни, 1 тон грим и много малоумен пиар...
Може би имаме малко различни представи за успех в живота. Всъщност...допускаш ли, че всеки човек има своя...сиреч, в твоите очи може да не изглежда успешен, но той да е в пъти по щастлив от живота си, спрямо теб. Тинк абаут дат...
Иначе, не се бях занимавал с този въпрос преди...но някъде четох, че президента на най-развитата държава в света е..пушил коз (този непрокопсаник)...
Разрових се...и намерих сайт с поименен архив на всички "успели" личности, които са признали, че пушат или са подкрепяли с изказвания или конкретни действия легализацията на марихуаната. Само с бегъл поглед намерих кмет на Ню Йорк...бивш кандидат за президент, настоящ еко-активист, един чиче с 52 номинации за Еми...всъщност...в исторически план - 1/4 от всички американски президенти са отглеждали и/или употребявали канабис...http://www.friendsofcannabis.com/direct ... &Itemid=58
Но надали това е токова важно...със сигурност има много отрепки, които пушат трева...
...както има и много отрепки, които без да пушат трева - пак са отрепки.
Мое мнение, но да отдаваме нечии "успех" или "неуспех" на марихуана или алкохол...ще е по-скоро доближаване до стереотипите, отколкото до реалността.
:JC_spliff:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

happyswift написа:Музикантите не се броят, под успели визирам политици
Политиците са направо на кока. :wink:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Кандидат за президент..........., ами то и Светослав Витков е кандидат-президент :lol:

А това че някой е пушил коз един път не го прави тревоман.Тревоман е този, който пуши редовно, години наред

Чарли Шийн също печели награда след награда като актьор, но си е супер пила.....

Марихуаната ти скапва мозъка, както всяко психотропно вещество.Това няма как да не се отрази на възможностите ти за развитие, което се вижда и на практика.Това, че някой си е тъп по рождение,си е факт, но когато имаш капацитет, марихуаната е доста добър начин да го скапеш.Малко са тревоманите, които спират да пушат напълно и всички, които познавам, са ми казвали едно и също нещо - тревата е наркотик, с който си скапваш живота

Не че и с алкохола не е така де, но той в умерени дози улеснява, докато умерена доза коз няма.Или се напушваш или не

@Horhe само дето, че от кокаина не получаваш халюцинации и не влизаш във филма.Коката си е "енергиен бонус" така да го кажа :mrgreen: Въпреки, че и това ти е*ава майката, както всеки друг боклук
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Халюцинации от марихуана? :lol:

Ясно e колко си запознат с нещата, аз бях дотук с дискусията.
Изображение
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

А ти от каква позиция смяташ достигането до кандидатура на Демократическата партия на САЩ за президент...за неуспех ? Постигнал си нещо по-"успешно" с усиленото си въздържание от марихуана ?! :roll:
От личен опит ли коментираш наркотиците, btw ? Защото аз не смея да обяснявам коката, защото нямам никакъв досег с нея...та ми стана интересно. Или пак "всичките ти приятели, дето са опитвали"...
happyswift написа:Марихуаната ти скапва мозъка, както всяко психотропно вещество.
Много бих искал да приведеш доказателства за това...малко по-убедителни от приятелския ти кръг...

...и дори да е така...СОУ УАТ ? Има някакъв морален закон, който ни задължава да сме "успешни" спрямо твоите стандарти ли ? Допускаш ли, че човек може да счита себе си за успешен без да е "политик,учен,военен,общественик, дипломат, икономист" ?
Защото с декриминализацията искаме точно това -> по никакъв начин да не нарушаваме свободата ти да се стремиш към твоя си успех, но също така...ти да не пречиш, ние да постигнем своя.
Аз лично бих се считал за успешен ако познавам по-добре себе си, имайки възможността да поглеждам върху нещата, които ме вълнуват от повече ъгли и аспекти...Да, марихуаната ми помага за това.

И последно: Марихуана vs. алкохол
Малко неправилно сравнение. Надали ще повярваш на редица учени, които разкриват алкохола като изключително опасен за здравето и психиката, които го сравняват като негативно действие за организма с...хероина и го смятат за изключително обществено опасен заради негативните ефекти, които причинява върху способността на човек да формулира,изгражда и привежда в изпълнение дългосрочни планове...(един от източниците е цитиран по-горе в темата)
Аз лично вярвам на тялото ми, което след препиване се нуждае от един ден за да се възстанови (Един ден на остатъчно опиянение, главоболие, гадене и т.н.)...а след пушене - може би само лек и блажен сън.
Да не говорим за белите петна, които имам от препиване и случаите, в които искрено съм съжалявал за действията си предишната нощ. Ако не си пробвал марихуана, повярвай ми, такова нещо при пушенето...НЯМА.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

@Horhe, един мой приятел ми разказваше как като се напушва вижда хеликоптерчета около него.Това какво е, ако не халюцинация? :lol: Или ти разбираш нещо друго под "влизам във филма" ? :lol:

Аз бели петна от алкохол никога не съм имал, въпреки, че като седна здраво, пия доста.Това, че на теб не ти държи, е друг въпрос

Виждал съм ефекта от коката на живо върху хора, така че, знам за какво става въпрос :mrgreen:

Обичам ги тия обяснения за тревата и съпътстващите ги философии, имах едни около мен дето няколко години ми надуваха главата :mrgreen: Приемете фактите, каквито са.Случайно във влака се бях запознал с някакъв пич на който от 100 километра му личеше, че е пила.Та заприказвахме се, а той е вземал всичко , даже се е друсал и с упойка за коне :lol: ,това което ми каза, съвпада с това, което написах горе - смята тревата за пълен боклук, който ти е*ава майката.Разбира се, вече не пуши.Не познавам тревоман,който да ми каже, дори че смята тревата за наркотик.За тях това е билка/лек/ не знам ти там каква простотия.Е, аз като пия уиски, не обяснявам, че това не е алкохол, а елексир от пшеница, който спомага за кръвообращението :lol:
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Някъде да си прочел от мен, че тревата не е наркотик ????
Пак казвам: Трева и алкохол е тъпо сравнение. Просто искам правото ми да взимам един "пълен боклук, който ти е*ава майката" да е = на твоето право да взимаш друг "пълен боклук, който ти е*ава майката".

А...като става дума, не познавам и алкохолик, който да смята, че алкохолът е наркотик...нито, хората, които прекаляват с кафетата...и така нататък...
И накрая: Струва ми се малко тенденциозно...да вярваш на едни "пили", които ти обясняват, че тревата е шит, а да не вярваш на други, които ти казват, че е ОК.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Такам, до тук разбрахме, че хеписуифт е:
-голям пияч
-обича уиски
-има пропаднали приятели
-не е пробвал нито марихуана, нито кокаин, но е силно убеден какви са техните ефекти
-мисли, че неговите дефиниции за "доза","умерено" и "успял" са валидни за всички, което е меко казано смешно

Но най-вече разбираме, че е натъпкан с предрасъдъци бот, с който нормална дискусия по темата не може да се проведе.
Със здраве.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Браво, ЧНМ, много добре казано!

Аз по принцип не намирам марихуаната за нещо необходимо, но пък категорично смятам, че народът трябва да има свобода да се трови с каквото му е угодно, стига да не засяга здравето и живота на тия, дето не държат да се тровят.

Пък ако ги засяга, ще трябва да носи лоши последствия. Но пък е факт, че побоища между пияни (с рани, осакатявания и смърт) са ежедневие, докато побои с напушени... Ба ли га, може и да има, ама не съм виждал.
Помня един път - отивам на гости на един авер и чувам през вратата неистов кикот. Влизам - облаци дим със специфична миризма, а чилякът гледа "Матрицата" и се размазва от смях. И настоятелно искаше да ми подари лаптопа си. Класика.
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Ама вие всички сте тревомани, not fair.... :lol:
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

И сме едни пропадналиии...
Айде...последен пост от мен, че отивам да заложа лаптопа за да си купя мара
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ее, що не ми го подариш? :)

Аз не съм тревоман, никога не съм бил и едва ли тепърва ще ставам. А споменатият от мен авер е математик/програмист/софтуерен инженер, развива собствен бизнес и прочее, и прочее - тоест може и да не стане... ъъъ, президент, ама няма да ходи гладен и жаден.

Единственият минус за декриминализацията на марихуаната е, че тя изисква ред и отговорност в обществото, за да не стане пълен провал и допълнителен удар към и без това разлагаща се държава. Тоест в Холандия се получава, ама тука - едва ли.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Може би единственият стойностен и обоснован довод срещу декриминализацията на канабиса в България е това, което Боромир казва - "тя изисква ред и отговорност в обществото, за да не стане пълен провал и допълнителен удар към и без това разлагаща се държава."

Предлагам на заинтересованите доклад от 2009 г. за последствията от въведената през 2001 г. в Португалия декриминализация на всички до преди това незаконни вещества, включително хероин и кокаин.

Glenn Greenwald (The Cato Institute) - Drug Decriminalization in Portugal: Lessons for Creating Fair and Successful Drug Policies
More significantly, none of the nightmare scenarios touted by preenactment decriminalization opponents - from rampant increases in drug usage among the young to the transformation of Lisbon into a haven for “drug tourists”—has occurred.
Изображение
moridinbg
В началото бе словото
Специалност: Приложна Математика / Computer Science
Курс: друг

Мнение от moridinbg »

Тия спорове са много напразни. Ще запаля след малко един конус за душите на неубедените.
А с две думи какво се е провалило на протеста на 20ти? В интерес на истината сега разбирам за него, което показва и колко адекватно е било цялото начинание.
Преди 2 седмици се прибирах през Виена, на 7 Май имат legalize march, тогава е и световният марш. Организирано, съгласувано с общината, плакати по улиците.
Изображение
Прекъснал фаталните мозъчни изкривявания.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”