ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
b_o_b_y
В началото бе словото
Специалност: БИН
Курс: втори

Re: ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!

Мнение от b_o_b_y »

Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология). :?
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me :( :( :( :( :(
Благодаря предварително !
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Имам въпрос:Както сега съм приет право и ако след втората година искам успоредно да запиша международни отношения само изпит по език ли държа? :) Тъй като изпит по история вече съм изкарал за правото. :)
И доколкото видях от линка на предишната страница Международни отношения заедно с правото мога да запиша чак след 3-тата година,така ли? :geek:
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

b_o_b_y написа:Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология). :?
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me :( :( :( :( :(
Благодаря предварително !
Може, но не знам дали може точно археология, т.е. май няма втора спациалност археология... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Lorry.T
В началото бе словото

Мнение от Lorry.T »

Здравейте!
Искам да попитам дали някой има опит в подобна заплетена ситуация като моята... Сега завърших втори курс, имам висок успех, но не мога да кандидатствам за втора специалност, защото съм в ОКС "Магистър" и трябва да имам завършен трети курс. Но... догодина заминавам по Еразъм за 1 семестър, връщам се почти към края на сесията и съответно няма как да съм си взела всички изпити и да имам успех за кандидатстване за втора специалност... а наистина искам. Дали няма възможност да вземат предвид причините, поради които ще са ми останали изпити за септември... и въобще дали това, че ще имам невзети изпити ще иззиграе някаква роля, при положение, че имам нужния успех за кандидатстване... ( става въпрос за румънска филология като втора специалност).
Благодаря предварително!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Пусни една молба до Декана. Това е универсалният ми съвет към всички по всички проблеми. Ако оттам ти кажат, че не става, значи не става. Тук може да си пишем, каквото ни скимне.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
kiss_fairy
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от kiss_fairy »

Аз още не съм започнала обучението си :D Но имам желание да запиша немска филология като втора специалност. Сега се чудя дали задължително трябва да съм положила изпит по немски език или може и с матурата понеже за НФ се кандидатства и с матура по немски :?
Импровизацията е майката на успеха.
Аватар
sonito
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от sonito »

Днес ще ходя за запиша БГ филология,но мн се надявам след първата година да запиша като втора специалнос ПР.Четох ,че не отпускали места.....та кога може да стане ясно дали това е наистина така. Има ли някои ,който някога е записвал, която и да е от трите специалности в ФЖМК и ако да нека сподели !!!! :|
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Мисля, че не можеш да запишеш втора специалност журналистика, по-вероятно е да успееш да се прехвърлиш в тази специалност по-късно. Но така си губиш годината...А и се изисква успех и успешно издържани изпити по журналистика.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

До миналата година нито една от трите специалности във ФЖМК не се предлагаше като вариант за втора специалност. В това съм 100% сигурна.
Не знам как ще стоят нещата догодина, но през последните поне 6-7 години е така.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Искам да попитам дали след като кандидатствам отново след 2-ри курс и ми стигне балът, мога да уча едната специалност 3 курс, а другата 1 курс задочно? И двете са в СУ.
Благодаря!!!
Kim Wilde - You keep me hangin' on
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Мнение от vdimiter »

Изискванията за записване на втора специалност за 2011 година - http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... t_2011.pdf

Пише накрая "За студентите, обучаващи се по тези правила, не се предвижда държавна субсидия и нямат право на стипендия".

Може ли някой да ми обясни откъде накъде решиха, че трябва да махнат субсидията за втора специалност? Толкова ли са им необходими пари? Че то още няма платено обучение за бакалаври официално, а те вече се произнесоха, че второто ще стане само платено на практика.

Така ли е или аз нещо не разбирам?
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Така е да, явно от тази година са го махнали :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
tattoo_waist
В началото бе словото
Специалност: Унгарска Филология
Курс: четвърти

Мнение от tattoo_waist »

Аз съм първи курс и уча филология обаче искам да запиша от 2 курс втора специалност-ще може ли или не? :?: :roll:
The pursuit of happiness is the chase of a lifetime!
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Мнение от vdimiter »

tattoo_waist написа:Аз съм първи курс и уча филология обаче искам да запиша от 2 курс втора специалност-ще може ли или не? :?: :roll:
За догодина не е ясно доколко ще може, но принципно няма причина да не може. Сега са излезли условията само за тази година.

В разговор с началника на отдел "Студенти" на СУ аз и мой колега бяхме уверени, че в условията за тази година не става въпрос за платено обучение. Изглежда неправилно сме разчели двусмисленото изречение, което се касаело само до това, че обучаващият се по втора специалност няма право на стипендия.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Lorry.T написа:Здравейте!
Искам да попитам дали някой има опит в подобна заплетена ситуация като моята... Сега завърших втори курс, имам висок успех, но не мога да кандидатствам за втора специалност, защото съм в ОКС "Магистър" и трябва да имам завършен трети курс. Но... догодина заминавам по Еразъм за 1 семестър, връщам се почти към края на сесията и съответно няма как да съм си взела всички изпити и да имам успех за кандидатстване за втора специалност... а наистина искам. Дали няма възможност да вземат предвид причините, поради които ще са ми останали изпити за септември... и въобще дали това, че ще имам невзети изпити ще иззиграе някаква роля, при положение, че имам нужния успех за кандидатстване... ( става въпрос за румънска филология като втора специалност).
Благодаря предварително!
Ако си в ОКС "Магистър" няма опция за записване на втора специалност и по никакъв начин не може да запишеш втора ако имаш и един невзет изпит. И ми е мега интересно, каква е тази магистратура с три курса на обучение?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”