[КСК 2011] География (Туризъм)

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
itta
В началото бе словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: първи

Re: Кандидатстване с География (Туризъм)

Мнение от itta »

prodavam temi po geografiq
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Hristine написа:Zdraveite na vs xax taka da go nareka byde6ti studenti po Turizym :D kato 4eta ot kolko vreme se podgotvqte za tiq temi 4ak mi idva da ne se qvqvam na predvaritelniq :D men syvsem ot skoro me hvana kak da se izrazq "muzata" da u4a turizym i izpitvam leki zatrudneniq v nau4avaneto na tozi obemen material :D noo nqma kak :D

Здравей,тук във форума пишем на кирилица - Задължително е!
Иначе да трудничко е да се научи толкова материал,но не е и невъзможно :D
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

itta написа:prodavam temi po geografiq

От кои са разработени тези теми?
Аватар
Hristine
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Hristine »

да да съвсем изключих за кирилицата :) аа искам да попитам може и да е споменато някаде вече , ноо не съм срещала да са написани някакви критерии за оценяване , като точки за вярност на информацията или за обема на написаната тема , защото знам че попринцип има някаква такава скала за оценяване
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

На първо място е структурата на темата - изисква се последователност. Аз съм се готвил по учебника на Славейков и Златунова и ви уверявам, че тя е идеалната в случая. Естествено, темата трябва да е завършена - дори и да нямате време е хубаво да напишете поне по 1-2 изречения за оставащите точки и задължително да имате заключение.

Относно обема... това изобщо не го мислете. Зависи коя тема ще се падне, от почерка и т.н. Нормално е, ако пишете по Население и сътворите само 5 страници да не получите висока оценка. Просто няма как да си развиете темата. Съветът ми е да пишете колкото се може повече, без глупости, разбира се. Ако не се сигурни за нещо - пропуснете го.

Фактологията също е важна. Да не вземете да пратите Горна Оряховица в област Стара Загора или да кажете, че нос Шабла е най-южната точка на България, че в Шумен има ВЕЦ, че в Златоград има пивоварна и че Ботев е най-високият връх в Пирин. :D

Хубаво е да пишете грамотно и да спазвате пунктуация.

Аз сега гледам, че са поорязали конспекта и вече се теглят 3 теми. Не виждам как може да стане по-лесно от това. :) Успех от мен. (wink)
Аватар
Hristine
В началото бе словото

Мнение от Hristine »

мерси за инфото :D не че някой ще гледа да спази някакъв точен обем , поне аз така мисля , но може и такива да има :) а относно фактологията поне съдейки по себе си е възможно някакво леко объркване не от незнание , а от притеснение по скоро :roll: :D хах успех на всички и се молете да се паднат по-лесни теми хах :P
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Мнение от michelle.supertramp »

Искам да свършва тази сдмица вече :/
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Аз също, и да се паднат темите които знам на изпита, да изкарам хубава оценка и да си гледам кефа лятото. :cheers: :flower:
alenika
В началото бе словото
Специалност: --

Мнение от alenika »

Охх,имам чувството че ми е пълна каша в главата.... :cry: :pale:
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

alenika написа:Охх,имам чувството че ми е пълна каша в главата.... :cry: :pale:
и на мен! имам чувството,че колкото повече преговарям,толкова повече нищо не знам :? :? :? :x
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Стига бе,хора. Като идете на изпита всичко ще си дойде от само себе си. Щом сте чели,няма как да не се справите. Не споделяте кои теми сте учили обаче, много сте потайни :bom: :geek: Някои от вас ще ходи ли ден преди изпита да види стаята в която се намира или на самия ден? :lol:
alenika
В началото бе словото
Специалност: --

Мнение от alenika »

Ами аз научих Климат,Лека пр.,ХВП,Енергетика,Туризъм,Селища,Растениевъдство,
Животновъдство,Югозападен район.Мислех да науча и Географско положение,но ще ми стане съвсем каша...Страхувам се само да не изтеглят някои от останалите 7 теми..Много ще ме е яд.
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

alenika написа:Ами аз научих Климат,Лека пр.,ХВП,Енергетика,Туризъм,Селища,Растениевъдство,
Животновъдство,Югозападен район.Мислех да науча и Географско положение,но ще ми стане съвсем каша...Страхувам се само да не изтеглят някои от останалите 7 теми..Много ще ме е яд.

Браво много теми знаеш.Няма как да не се падне поне една от тях. :D Аз залагам на няколко теми,ако не се падне поне 1 от тях и мене ще е много яд.. :cry:
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Darina_Yavorova »

fabsss написа:
white_cat написа:
stasinka написа:
firedani написа:Някой имали информация за минималния бал от миналата година за Туризъм ? Аз залагам, че ще се падне Географско положение :D :)
А дано 8)
Дано се падне наистина! :bounce:
всички сме за географско положение :D
Пепел ви на устите! :D
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Darina_Yavorova »

А относно учебниците , от които може да се учи... Смятам, че най-доброто помагало е това на издателство "Атласи"- 99% успех, червено е на цвят. Доста добре е написано, без излишна информация-точно,кратко,ясно и с актуална информация. Темите са по около 4-5 страници и пълни! Моята учителка по география ни го препоръчва още от миналата година, тъй като аз съм профил География и икономика и с писането на теми и решаването на предварителни матури се занимаваме от средата на 11-ти клас! :D

Успех на всички, дано се паднат теми, от които всички да знаем поне една като хората, за изкараме оценки, удовлетворяващи ни! ;)
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”