Предварителния изпит по Философия и социални науки

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

zaekqdosan
От дъжд на вятър

Re: Предварителния изпит по Философия и социални науки

Мнение от zaekqdosan »

а и аз искам да попитам нещо,да знаете коя е най-високата сграда в София ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Като относителна или като абсолютна височина те интересува? Като относителна би трябвало да е телевизионната кула:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B8%D1%8F
Facebook
Изображение
Deathstroke
В началото бе словото
Специалност: Философия
Курс: кандидат-студент

Мнение от Deathstroke »

Rub написа:Е ти па съвсем си се напрегнал.
Зависи каква специалност искаш да влезеш.
Ако искаш да влезеш Философия (като мен), дори тройки да изкараш на матурата, пак ще успееш да влезеш (с 5.50 от този изпит).
ИНДИИД =) Как разбра ,че е така.Точно такъв е моят случай , докажи ми моля те ,че си права и ще ти предложа брак!!!!
Blood_red_sky
В началото бе словото

Мнение от Blood_red_sky »

Rub написа:Е ти па съвсем си се напрегнал.
Зависи каква специалност искаш да влезеш.
Ако искаш да влезеш Философия (като мен), дори тройки да изкараш на матурата, пак ще успееш да влезеш (с 5.50 от този изпит).
Успех. 5,5х3=16,5.. до 26-27 има много, а там се върти балът... За социологията вече имаме квоти и балът е по-нисък. Вижте си баловете за специалностите и смятайте. Тази година има повече кандидати и балът ще се вдигне вероятно, поне така чувам и така казаха на курса преподавателите. Така че 3ки никого не устройват...

Btw, някой за националната олимпиада в Русе другата седмица?
"Peregrinatio est vita." - Сенека
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Deathstroke написа:ИНДИИД =) Как разбра ,че е така.Точно такъв е моят случай , докажи ми моля те ,че си права и ще ти предложа брак!!!!
Мога да ти докажа, че съм праВ, а брак може само да се опиташ да предложиш на сестра ми и да се надяваш да оживееш след като се опитам да придам обективна валидност на идеята ми за убийство... :D :cheers:
Едва ли наистина а ще успееш да влезнеш с тройки на матурите, ама виж минималните балове от миналата година - Философия редовно, мъже - 23.83 (до колкото помня...)
Ако имаш 5.50 на изпита, това прави 16.50 към бала + 3 на матура по БЕЛ + 3 на матура по Философия = 22.50 - едва ли ще влезеш, обаче ако имаш по 3.50 на матурите може и да успееш, а с четвроки си вътре (почти сигурно). Освен това ако си изкарал 5.50 на изпита по Философия и соц. науки в СУ, на матурата по Филосфия (която е по-лесна от изпита в СУ) не виждам как ще изкараш под 5.00...просто си вътре, схващаш ли ? (говоря за специалност Философия) :drunken:
Последно промяна от Rub на 05 Апр 2011, 19:50, променено общо 2 пъти.
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Blood_red_sky написа:Успех. 5,5х3=16,5.. до 26-27 има много, а там се върти балът... За социологията вече имаме квоти и балът е по-нисък. Вижте си баловете за специалностите и смятайте. Тази година има повече кандидати и балът ще се вдигне вероятно, поне така чувам и така казаха на курса преподавателите. Така че 3ки никого не устройват...

Btw, някой за националната олимпиада в Русе другата седмица?
То е ясно, че при девойките е по-трудно...
Blood_red_sky
В началото бе словото

Ръб (абе, звучи странно), ти от София ли си, че аман от софиянци дето искат Философия вече...?
Blood_red_sky
В началото бе словото

zaekqdosan написа:а и аз искам да попитам нещо,да знаете коя е най-високата сграда в София ?
уважаема, колко имате, споделете ?
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Blood_red_sky написа:Ръб (абе, звучи странно), ти от София ли си, че аман от софиянци дето искат Философия вече...?
Дам, от София съм.
Ами странно звучи, ама не съм го аз измислил. Прякор е. :D
Е защо аман от нас ? Какво ви пречим ? Нали не сме ви конкуренция на вас социолозите (при класиранията) ? :bounce: :albino:
Ти си от Русе предполагам ? :drunken:
Blood_red_sky
В началото бе словото

Rub написа:
Blood_red_sky написа:Ръб (абе, звучи странно), ти от София ли си, че аман от софиянци дето искат Философия вече...?
Дам, от София съм.
Ами странно звучи, ама не съм го аз измислил. Прякор е. :D
Е защо аман от нас ? Какво ви пречим ? Нали не сме ви конкуренция на вас социолозите (при класиранията) ? :bounce: :albino:
Ти си от Русе предполагам ? :drunken:
O, боже, никога! Пловдив. :) Просто на курса всички бяха от София и аман..
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Blood_red_sky написа:O, боже, никога! Пловдив. :) Просто на курса всички бяха от София и аман..
Е чак пък никога...не знаеш на къде ще те отвее вятърът. :alien:
А на курса предполагам повечето са били софианци, тъй като не е лесно да пътуваш от друг град всеки ден само за един курс (ако нямаш роднина, при когото да отседнеш). btw колко човека бяхте ? :bom:
Blood_red_sky
В началото бе словото

Rub написа:
Blood_red_sky написа:O, боже, никога! Пловдив. :) Просто на курса всички бяха от София и аман..
Седем души, аз малцинство. Всички бяха от София. Аз не съм пътувала всеки ден... то ще излезе майка си и баща си... Полезен беше курсът, аз съм доволна. :)Ти защо не дойде?
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Blood_red_sky написа:Седем души, аз малцинство. Всички бяха от София. Аз не съм пътувала всеки ден... то ще излезе майка си и баща си... Полезен беше курсът, аз съм доволна. :)Ти защо не дойде?
Не ми харесва идеята с тоя курс...вижда ми се леко долно. СУ правят подготвителен курс, който те подготвя точно за техния си изпит...не ти ли звучи гнило ? Тази система просто не ми харесва. :?
Лесно мога да бъда опроверган, но това няма да промени мнението ми. Според мен изпита е направен гадно и така се опитват да направят кандидатстудента зависим от подготвителния курс. Скапана система, не я одобрявам и не искам да съм част от нея (въпреки че наще ме съветваха да го запиша тоя курс, тъй като съм завършил даскало преди 3 години и там естествено никога не съм докосвал учебниците по Философски цикъл, а ми хрумна, че ще се явявам на изпита в СУ само преди 3 месеца, обаче в крайна сметка се оправих). :bounce:
Освен това с тея 160лева могат да се купят много литри домашна ракия. :drunken:
Е, ти не си пътувала, ама малко хора извън София имат възможността да дойдат за този курс. :bom:
Не знам защо не изчакаха да излязат резултатите от предварителния изпит и чак тогава да стартира курса (за да може да се запишат хората, които са изкарали ниски оценки). Или ще има още един курс ? :brilsmurf:
zaekqdosan
От дъжд на вятър

Мнение от zaekqdosan »

Blood_red_sky написа:
zaekqdosan написа:а и аз искам да попитам нещо,да знаете коя е най-високата сграда в София ?
уважаема, колко имате, споделете ?
имам 4,00 затова питам коя е най-високата сграда в София, за да се хвърля от там :bounce: :bounce: :bom:
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

zaekqdosan написа:имам 4,00 затова питам коя е най-високата сграда в София, за да се хвърля от там :bounce: :bounce: :bom:
Редовния изпит е чак на трети Юли, така че спокойно. :bounce: :alien:

Някой знае ли КЪДЕ в сайта на СУ ще бъде обявена датата след която ще можем да индетифицираме работите си ? Да знам горе долу в коя част на сайта да проверявам... :?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”