Предварителния изпит по Философия и социални науки

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: Предварителния изпит по Философия и социални науки

Мнение от thegirl »

Deathstroke написа:Не се взима тази на матурата =) В сайта , в справочника го пише , а го и потвърдиха. Вече е категорично ясно ,че оценката от матурата ще се вземе ако е по-висока от оценката по Български език и Литература 8-12клас =) не обърквай хората мен , не греша.
Светльо е прав, не те обърква.
Взима се по-високата оценка по БЕЛ, ако кандидатстваш с матура ( x 2,5 в балообразуването) и изпит ( x 3) и ако специалността го позволява. (чл. 22 (5))
А за графата "Оценка от дипломата за средно образование по " от балообразуването, се взима оценката от матурата, ако имаш по съответния предмет (в случаят по БЕЛ имаш задължително, т.е. ще ти вземат оценката от матурата). ((чл. 22 (6)))

П.П Вероятно не са те разбрали, за какво точно питаш.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Deathstroke написа:Не се взима тази на матурата =) В сайта , в справочника го пише , а го и потвърдиха. Вече е категорично ясно ,че оценката от матурата ще се вземе ако е по-висока от оценката по Български език и Литература 8-12клас =) не обърквай хората мен , не греша.
Би ли ми цитирал точният пасаж, където го четеш това, защото аз както и да гледам, в сайта продължава да си пише, че се взема оценката от матурата:

Чл. 22 (6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.

Може и аз да бъркам и ще съм ти благодарен ако ми покажеш къде го четеш това. Според мен ти си в грешка нещо.
Facebook
Изображение
Blood_red_sky
В началото бе словото

Мнение от Blood_red_sky »

Добре, хора, питах всичките преподаватели на курса по философия миналата седмица, обадих се в ректората днес и питах специално за това - взима се ПО-ВИСОКАТА... Не знам, дано не ме лъжат.. Иначе аз имам 5,50, дори при тия ми глупости на теста, есето е компенсирало.. ^^
"Peregrinatio est vita." - Сенека
Deathstroke
В началото бе словото
Специалност: Философия
Курс: кандидат-студент

Мнение от Deathstroke »

5.50 и 2 момчета имат повече от мен , ако сте едно от тях , моля пишете ,за да ви намеря и убия , така ще се чувствам отново единствен!
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Deathstroke написа:5.50 и 2 момчета имат повече от мен , ако сте едно от тях , моля пишете ,за да ви намеря и убия , така ще се чувствам отново единствен!
Ха...е аз като имам 5.00 ми излиза, че 4 момчета имат по-висок резултат...излиза че двама от тях са с над 5.50 ?
Върха на всичко е, че като го изчислих, излиза, че всички момчета, които са се явили на изпита са 27 на брой...на мен ми изглеждаха повече в залата. :?

Blood_red_sky - Та защо си записвала подготвителния курс на СУ ? Или тогава не си предполагала, че ще изкараш толкова висока оценка на изпита ?
Blood_red_sky
В началото бе словото

Rub написа:
Deathstroke написа:5.50 и 2 момчета имат повече от мен , ако сте едно от тях , моля пишете ,за да ви намеря и убия , така ще се чувствам отново единствен!
Ха...е аз като имам 5.00 ми излиза, че 4 момчета имат по-висок резултат...излиза че двама от тях са с над 5.50 ?
Върха на всичко е, че като го изчислих, излиза, че всички момчета, които са се явили на изпита са 27 на брой...на мен ми изглеждаха повече в залата. :?

Blood_red_sky - Та защо си записвала подготвителния курс на СУ ? Или тогава не си предполагала, че ще изкараш толкова висока оценка на изпита ?
Човек, на теста имах 34/50 точки... единственият ми шанс да имам 5.50 беше да имам 49 или 50 точки от 50 на есето...не вярвах да стане..теста го направих за 1 минута точно и да.. не беше добре. Иначе, не разбирам защо пише, че се взима от матурата оценката, АКО ИМА ПОЛОЖЕНА ТАКАВА, предвид това, че по БЕЛ ТЯ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И Я ИМА КАТО ВТОРА ОЦЕНКА. Кажете ми това АКО защо не пояснява, че в България има задължителна матура по БЕЛ, която директно се записва... Закво пише изобщо навсякъде "Оценка от диплома или матура по БЕЛ" като тя си е задължителна и по вашата логика ТЯ важи? .... I just don't get it...
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Blood_red_sky написа:Човек, на теста имах 34/50 точки... единственият ми шанс да имам 5.50 беше да имам 49 или 50 точки от 50 на есето...не вярвах да стане..теста го направих за 1 минута точно и да.. не беше добре. Иначе, не разбирам защо пише, че се взима от матурата оценката, АКО ИМА ПОЛОЖЕНА ТАКАВА, предвид това, че по БЕЛ ТЯ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И Я ИМА КАТО ВТОРА ОЦЕНКА. Кажете ми това АКО защо не пояснява, че в България има задължителна матура по БЕЛ, която директно се записва... Закво пише изобщо навсякъде "Оценка от диплома или матура по БЕЛ" като тя си е задължителна и по вашата логика ТЯ важи? .... I just don't get it...
Аз пък реших, че за нищо на света няма да го пиша тоя подготвителен курс...не ми харесва идеята.

Иначе за матурата - аз също се обърквах, защото пишат, че ако има матура, се взима оценката от матурата, обаче при БЕЛ това би трябвало да става автоматично...защото ако няма матура по БЕЛ, въобще няма кандидатстване...така че ако се взима оценка по БЕЛ, трябва директно да пишат "Оценката от матурата по БЕЛ" (тъй като матурата е неизбежна). Не знам защо не е написано така...
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Ааааааааа чакай сега...ами ако си завършил преди 2008-ма година ? Тогава сигурно ти се взима оценката по БЕЛ от дипломата, тъй като тогава не е имало матури. Мисля че това е отговора на загадката...значи има кандидатстване без матура по БЕЛ и това е ако си завършил преди 2008-ма.
Blood_red_sky
В началото бе словото

Не знам, ама ще е хубаво да се установи, защото аз имам примерно 6 по БЕЛ през годините и ако ми взимат матурата искам 6, а трябва да се помъча, не съм чела всичко и не съм се подготвяла особено... Не е като да не е важно все пак. Някой социология, между другото, кандидатства ли?
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Аз си го представям така - На завършилите преди 2008-ма година, за балоообразуваща оценка им се взима оценката по БЕЛ от дипломата.
На завършилите след 2008-ма им се взима оценката по БЕЛ от матурата.
Но щом си питала и ти казват друго, тогава не знам...може би трябва да питаш ректора на университета. :drunken:
Deathstroke
В началото бе словото
Специалност: Философия

Мнение от Deathstroke »

Това стана голям FAIL eй така. Аз съм със 5.5 на ши**ия изпит ,но съм на матура по философия... и тъй като най-вероятно съм се преебал при това много мощно , утре ще отделя деня само за проверка и ще се пръкна пред декана на ФФ ако трябва (Х_х). Ако наистина е така ,матурата е с приоритет пред всичко , е тогава ще падне отново някакво учене по литература и даже още по сериозна подготовка за тъпата матура. АУ какъв фейъл..
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Е ти па съвсем си се напрегнал.
Зависи каква специалност искаш да влезеш.
Ако искаш да влезеш Философия (като мен), дори тройки да изкараш на матурата, пак ще успееш да влезеш (с 5.50 от този изпит).
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Blood_red_sky написа:Иначе, не разбирам защо пише, че се взима от матурата оценката, АКО ИМА ПОЛОЖЕНА ТАКАВА, предвид това, че по БЕЛ ТЯ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И Я ИМА КАТО ВТОРА ОЦЕНКА. Кажете ми това АКО защо не пояснява, че в България има задължителна матура по БЕЛ, която директно се записва... Закво пише изобщо навсякъде "Оценка от диплома или матура по БЕЛ" като тя си е задължителна и по вашата логика ТЯ важи? .... I just don't get it...
Много просто, завършилите преди 2008 г. нямат оценка от матурата по БЕЛ, понеже тогава нямаше матури. При тях се взема другата оценка.
Facebook
Изображение
Blood_red_sky
В началото бе словото

Това е чудесно, можеше и да го пише някъде...
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

:shock: :shock: :shock: Абе хора вие май до така степен сте се шашнали за тези изпити, че не мислите. Как да не го пише, няколко поста по-нагоре съм го публикувала, а и преди това го има все някъде.
thegirl написа:За графата "Оценка от дипломата за средно образование по " от балообразуването, се взима оценката от матурата, ако имаш по съответния предмет (в случаят по БЕЛ имаш задължително, т.е. ще ти вземат оценката от матурата). ((чл. 22 (6)))
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”