Предварителния изпит по Философия и социални науки

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Rub
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Предварителния изпит по Философия и социални науки

Мнение от Rub »

tobi написа:Искам да ви питам, като отидете на Персонална информация- изпити, излиза ли ви :
"Няма положени изпити досега !" ?
Да, на мен ми излиза.
Едва ли е някакъв проблем.
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Може ли отнякъде да се видят въпросите, че до момента ми се струва бая лесно? :? :roll:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Rub написа:
tobi написа:Искам да ви питам, като отидете на Персонална информация- изпити, излиза ли ви :
"Няма положени изпити досега !" ?
Да, на мен ми излиза.
Едва ли е някакъв проблем.
Ще се промени когато ви внесат първите оценки от изпитите :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

assault написа:Може ли отнякъде да се видят въпросите, че до момента ми се струва бая лесно? :? :roll:
Едва ли можеш да видиш теста, който е бил на предварителния изпит, но можеш да видиш два примерни теста в сайта на СУ и в сайта на Философксия факултет на СУ.
(между другото на теста който се падна на предварителния изпит, имаше може би 4-5 въпроса, които могат да се срещнат и в примерните тестове в сайта...)
Deathstroke
В началото бе словото
Специалност: Философия

Мнение от Deathstroke »

Вие това с мартеницата сериозно ли? Това е елементарна задача от 7ми клас. Имаме мартеница дълга 30 см. и бял конец, който е с 12см. по-дълъг от червения. Това значи ,че 30 см. = на бялата + червената = (Х+12) + Х (ако не знаем червената ,то тя е Х а бялата е 12+Х изразена чрез нея) и какво излиза. 2Х +12 = 30 >> 2Х= 30-12 = 18 2Х=18 > Х=9

Разбрах ,че е имало хора които са слагали някакви % за елемента на усукване > (Х_о)
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Deathstroke написа:Вие това с мартеницата сериозно ли? Това е елементарна задача от 7ми клас. Имаме мартеница дълга 30 см. и бял конец, който е с 12см. по-дълъг от червения. Това значи ,че 30 см. = на бялата + червената = (Х+12) + Х (ако не знаем червената ,то тя е Х а бялата е 12+Х изразена чрез нея) и какво излиза. 2Х +12 = 30 >> 2Х= 30-12 = 18 2Х=18 > Х=9

Разбрах ,че е имало хора които са слагали някакви % за елемента на усукване > (Х_о)
Не съм съгласен.
Това е тест по Философия и соц. науки, като се включват предметите от даскало по Филсофски цикъл (Прихология и Логика например), а не математика (въпреки че може да включва и математика като обща култура).
Моята логика е, че една мартеница за да е такава, тя трябва да се състои от минимум две нишки.
Ако червената е 9см., а бялата 21см., тогава излиза, че мартеницата е с дебелина само 1 нишка и тогава никаква мартеница не е. За това смятам, че при една 30 сантиметрова мартеница става въпрос за нещо, което е дълго 30см. с дебелина минимум 2 нишки (а за да се изпълни това условие, червената трябва да е дълга 24 сантиметра, а бялата 36см. и тъй като от 24-тия до 30-тия сантиметър трябва да имаме 2 нишки, тогава дванайсетте сантиметра предимство на бялата се пречупват за да стане 6 сантиметрова двойна бяла нишка...и ето ти ги 30-те сантиметра мартеница с две нишки от първия до 30-тия сантиметър)

И така...драги проверяващи, какво собствено означава "мартеница" ? :bounce: :drunken:
Deathstroke
В началото бе словото

Мнение от Deathstroke »

Е , не ти трябва математика. Истината е (тъжната истина) че..в училище имам само 3ки по математика от 8ми клас насам =) просто я хейтнах. Това е по скоро логика. Не изисква математически знания или знания от сорта да знаеш ,че мартеницата е с две еднакви нишки , а по -скоро , още в началото да разбереш ,че по условие те не са еднакви и да не се заблуждаваш да вадиш от 30 -12 . Иначе , на курса в СУ по философия обясниха тази задача по нереално лесен начин. Когато имаме такава задача вадим от крайния сбор (цена,грамаж,разстояние и тн.) даденото 1 число и делим на 2. Мързеше ме да мисля ,но го проверих и всичките задачи с подвързии (от примерните) или мартеници се решават така , тс 30-12 /2 . Иначе целият проблем да дават такива задачи идва от това ,че с този изпит се кандидатства за 16 специалности , като всяка специалност си държи на определени неща. Честно казано едни 75% от въпросите ...е по дяволите какво търсят в теста по философия?!
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Значи верният отговор е 9...
Съжалявам да го чуя...тази задача май дава 3 точки...
Иначе да - доста от въпросите нещо не се връзват с "Философия и социални науки", но какво да се прави.
От друга страна въпросът "Какво е солипсизъм ?" се връзва с Философия и соц. науки, само че отговорът на този въпрос не може да бъде намерен в учебниците от даскало по които се подготвях (а те естествено са одобрени от МОН). Какво ви казаха за този въпрос на подготвителните курсове ? :cyclops:
Deathstroke
В началото бе словото

Мнение от Deathstroke »

Aбе...народе, някой може ли да ми линкне от къде евентуално ако са излезли резултати да проверя ала баала ;р (това е философско понятие)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Blood_red_sky
В началото бе словото

Мнение от Blood_red_sky »

Казаха ни, че е б) или в) мисля... Да можеш да познаваш само собственото си съзнание... Лоша работа са точките от теста...
А иначе сега се обадих в Софийския и, ако някого го интересува, взима се по-високата оценка от дипломата по български и литература и матурата.
"Peregrinatio est vita." - Сенека
tobi
В началото бе словото

Мнение от tobi »

Чл. 22.(6)Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Blood_red_sky написа:Казаха ни, че е б) или в) мисля... Да можеш да познаваш само собственото си съзнание... Лоша работа са точките от теста...
А иначе сега се обадих в Софийския и, ако някого го интересува, взима се по-високата оценка от дипломата по български и литература и матурата.
Това не е вярно. Взема се матурата.
Facebook
Изображение
Deathstroke
В началото бе словото

Мнение от Deathstroke »

Не се взима тази на матурата =) В сайта , в справочника го пише , а го и потвърдиха. Вече е категорично ясно ,че оценката от матурата ще се вземе ако е по-висока от оценката по Български език и Литература 8-12клас =) не обърквай хората мен , не греша.
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Излезли са резултатите от преварителния изпит по Философия и социални науки.

Споделете оценките си. :D
Аз имам 5.00, което е твърде странно, предвид това че имам пет на брой (или повече) сгрешени отговора на теста, а есето ми отразява твръде хаотичната ми мисъл, която е накъде за тройка или четворка...ама чак 5.00....Ще отида възможно най-скоро да индетифицирам работата си, за да не се окаже, че са се объркали нещата и някой е оценен по моята работа, а пък аз съм взел "неговата" петица...
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”