СУ ще затвори врати!!!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Re: СУ ще затвори врати!!!

Мнение от streetdog »

Ами излезте и протестирайте
Шепа крадливи псета са решили да затворят университета самосиндикално, както виждаш подкрепа няма нито между студентите, нито между преподавателите
Изображение
enio _tardini
В началото бе словото
Специалност: pravo
Курс: трети

Мнение от enio _tardini »

streetdog написа:Ами излезте и протестирайте
Шепа крадливи псета са решили да затворят университета самосиндикално, както виждаш подкрепа няма нито между студентите, нито между преподавателите
Аз съм за протест в подкрепа на каузата на СУ, обаче да се затваря целият университет и да се лишават толкова хора от лекции, да се объркват планове, да не знаят хората кога ще имат лекции, изпити,очни и т.н. , дали могат да се приберат по градовете си или не , въобще целият този хаос да се създава, това е крайно и несправедливо решение. При условие че всички сме си платили такси и имаме право да получим насрещната престация, изразяваща се в преподаване, ползване на университета и т.н.
Не е това начинът да се извиват ръцете на управляващите и съда, като използват студентите като маша, защото в крайна сметка най-потърпевшите ще сме ние и за пореден път ставаме жертва на игри за пари и власт... Сигурен съм, че накрая ще се разберат нещо и няма да има ваканция, но не ми е приятно как действат ръководните ни органи, ако не им върнат Ботаническата, предполагам и дипломи няма да има, така излиза ...
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Да,а остава въпроса какво се случва с нас-горките кандидат-студенти?Дано са повече онези,които са сколасали да се запишат за редовната сесия,ама и такива като мен,които святат 2 месеца за достатъчно време за записване....бях го оставила за средата на април някъде,а сега какво?!-СУ затваря!
Нали не се предполага ,че ще стачкуват до края на май?
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Може би това е знак да бягаш надалеч от тази сграда
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури

Мнение от streetdog »

enio _tardini написа:
streetdog написа:Ами излезте и протестирайте
Аз съм за протест в подкрепа на каузата на СУ, обаче да се затваря целият университет и да се лишават толкова хора от лекции, да се объркват планове, да не знаят хората кога ще имат лекции, изпити,очни и т.н. , дали могат да се приберат по градовете си или не , въобще целият този хаос да се създава, това е крайно и несправедливо решение. При условие че всички сме си платили такси и имаме право да получим насрещната престация, изразяваща се в преподаване, ползване на университета и т.н.
Не е това начинът да се извиват ръцете на управляващите и съда, като използват студентите като маша, защото в крайна сметка най-потърпевшите ще сме ние и за пореден път ставаме жертва на игри за пари и власт... Сигурен съм, че накрая ще се разберат нещо и няма да има ваканция, но не ми е приятно как действат ръководните ни органи, ако не им върнат Ботаническата, предполагам и дипломи няма да има, така излиза ...
Да, протеста трябва да е за СУ, но против управата му и в частност против Илчеф и ко, които го съсипват прогресивно
Изображение
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Колеги, извинявайте, че така неочаквано (и за мен самия) изплувам от форумното небитие, но за всички е ясно, че ситуацията е извънредна!

Аз принципно подкрепям недоволството на Академическия съвет и готовността за протести срещу отнемането на въпросната ботаническа градина, НО... не може протестните действия на Университета, да стават за сметка на качеството на образование в същия този Университет. Нека да се протестира, но не за сметка на образователния процес. Какво означава "да се затвори Университета за неопределено време"? Това ще внесе пълен хаос в учебните планове. Всеки преподавател разполага с точно определен брой часове, за да предаде точно определен материал. Отменянето на часове, означава редуциране на материала и следователно - влошаване на качеството на образование. Досега винаги сме излизали да протестираме от позицията на най-елитната образователна институция в страната. Ако обаче влошаваме качеството на образование, заради самите протести, тогава сами подкопаваме позицията си. Може би Игнатов цели именно това... Пак казвам: разбирам желанието да се протестира, но да се отменят часове е просто абсурдно!

Изображение

И за да не е изказването ми просто констатация на фактическото състояние на нещата (което не би оправдало излизането ми от форумното небитие), нека да попитам: студентският съвет, който уж защитава правата на студентите, ще излезе ли с ясно становище относно тази абсурдна ситуация???

П.П. Ако утре ректорското ръководство и Академическият съвет решат да подпалят сградата на Ректората в израз на дълбоката си обида към правителството, тогава какво ще правим?
enio _tardini
В началото бе словото
Специалност: pravo
Курс: трети

Мнение от enio _tardini »

hriskataaa, не бери толкова грижа, никой няма полза от нефункционирането на СУ, така че съвсем скоро ще има някакво разрешение, в това съм убеден :wink: Дразнещи са обаче методите, които се използват и експериментирането със студентите, в крайна сметка има решение на 5-членен състав на ВАС и то не е в полза на СУ, като не бих се учудил съдиите да са кадри точно на нашия университет. И излиза, че някои се имат над закона и смятат, че могат да изнудват, добре са написали колегите преди мене, ами ако лекарите искат повече пари например, трябва ли да спрат да лекуват хора, заплашени със смърт ?
Имаше къде-къде по-нормални начини за протест и аз с удоволствие бих се включил в тях, както при протестите за орязания бюджет, обаче такива изнудвачески действия са автогол и нищо чудно да се обърнат като бумеранг. И е хубаво, когато имаш претенции че стопанисваш добре нещо, да си погледнеш и в собствения ректорат, щото кандидат-студентите като hriskataaa едва ли знаят, че в кенефите в Ректората водата се пуска, като дърпаш един сезал от счупено казанче - точно като на село, ето ви въпиющ пример за безобразната ни база ...
Затова и ония смешници от УНСС ще привличат все повече студенти, щото такава окаяна база като нашата няма :evil:
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури

Мнение от streetdog »

Какво искате от студентския съвет, в който са се събрали айде да не казвам какви ??

Интересно ми е защо ще се протестира за ботаническата градина. Там от 5 години студент не е стъпвал, а съдът на последна инстанция отхвърли жалбите на СУ. Уважават ли или не законите на страната от СУ? СУ успяха да загубят при наличието на всичките тия юристи със становище от съдии, които вероятно също са завършили в СУ. (Ама какво да се говори за юридическия факултет, като там далаверите отдавна станаха ясни на обществото. И какво стана? Нищо, всичко продължи както си беше).
Искам също така да разбера колегата от БиоФ(може и да не е оттам де, с такова впечатление останах) колко пъти той лично е ходил на тая ботаническа градина и какво е правил там. И защо според него тя е нужна на студентите, при положение, че според самото СУ тя не е(ако смяташе, че е нужна, щеше да праща студентите си там на практика)
И също така ми е интересно да разбера как по-точно се оправдават разходите за градината, които се преместват в други пера за да се организират екскурзии на ректора и компания до целия свят с възможно най-скъпите самолетни билети.
И като за финал искам да разбера колегите от радиото като са такива журналисти защо не са попитали ректора кой ще поеме отговорност за провалите на СУ в последните 2 години. Втори въпрос - защо има стотици магистратури с по 1-2 човека и 20 преподаватели и всеки си взима хонорари. Ако не вярвате проверете сами. Информацията не е класифицирана
То е лесно като си най-големия ВУЗ да шантажираш държавата в разрез на всякакви закони, въпроса е защо студентите мълчат
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

вечен студент написа:нека да попитам: студентският съвет, който уж защитава правата на студентите, ще излезе ли с ясно становище относно тази абсурдна ситуация???
Има становище на Студентски съвет :arrow: http://tv7.bg/news/252522.html Утре то ще бъде прецизирано съобразно развитието на ситуацията във връзка с извънредния Академически съвет от 9:00 и пресконференцията на СУ.

ПРОМЕНИ В ГРАФИКА НА КСК ИЗПИТИТЕ НЯМА И НЯМА ДА ИМА.
Последно промяна от svetlio.varna на 31 Мар 2011, 20:43, променено общо 1 път.
Facebook
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Аз помня, че национализацията беше подход на комунизма ...

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Само на мене ли ми е писнало толкова много за тия 5 години от СУ, че просто тихо и кротко се радвам на неочакваната ваканция? :/ Да правят каквото знаят... съкратиха ми живота с глупостите си.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения

Мнение от La_Contessa »

svetlio.varna написа:
вечен студент написа:нека да попитам: студентският съвет, който уж защитава правата на студентите, ще излезе ли с ясно становище относно тази абсурдна ситуация???
Има становище на Студентски съвет :arrow: http://tv7.bg/news/252522.html Утре то ще бъде прецизирано съобразно развитието на ситуацията във връзка с извънредния Академически съвет от 9:00 и пресконференцията на СУ.

ПРОМЕНИ В ГРАФИКА НА КСК ИЗПИТИТЕ НЯМА И НЯМА ДА ИМА.

Колеги, още днес на заседанието на комисията по образование се обсъди ситуацията. Утре имаме извънредно събрание на СС и ще излезем с общо становище. И СС не иска прекратяване на учебния процес. Никой не го иска :P
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Ех, а точно се бях навил малко релакс да има :lol:
Аватар
giabread
В началото бе словото

Мнение от giabread »

Catherine написа:Само на мене ли ми е писнало толкова много за тия 5 години от СУ, че просто тихо и кротко се радвам на неочакваната ваканция? :/ Да правят каквото знаят... съкратиха ми живота с глупостите си.
Ваканция, ваканция, ама да не се провали семестърът с тази неочаквана ваканция...
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Колеги и приятели, съжалявам искрено за това, което ще последва като коментари, но това днес беше, е и ще продължи да бъде наистина нелепо. Не може като малките деца когато ти вземат играчката (със съдебно решение на най-горна инстанция, в която няма един съдия, който да не е назначен от БСП/НДСВ/ДПС) да реагираш със затваряне на СУ.

Ако ректорът толкова иска да затваря заради едно или друго действие или бездействие на държавата, той би бил много по-адекватен и в правото си да го направи миналия сезон - ако някой още си спомня за събитията оттогава. Актът на уважаемия г-н ректор е спорен, морално неправилен и очевидно политизиран. По принцип не бих защитил това правителство, но ако след няколко месеца отидете да гласувате с това вместо причина, вие съвсем не сте наред. Гласувайте за когото искате и сметнете за правилно, но имайте поне един истински аргумент за или срещу, когато влизате в кабинката. Иначе е все едно да отидете на рождения ден на Доби със снежанка.

Понеже имам навика да не съм съгласен с решенията на университетското ръководство, този път повече от всякога си мисля, че съм в правото си да го направя, когато на 4ти април вместо демонстративно да си бъркам в носа ще се занимавам със сесията си, която също започва тогава.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”