СУ ще затвори врати!!!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Re: СУ ще затвори врати!!!

Мнение от WeeDichou »

O|OeHukc написа:Ботаническата градина е построена и стопанисвана от СУ в продължение на 55 години. Сградата винаги се е ползвала по предназначение!
Как бихте погледнали студенти от биологическия факултет след подобно изказване.
В официален релийз на Министерство на културата:
"Данните сочат, че в последните пет години в Ботаническата градина не е провеждана учебна практика или други мероприятия, пряко свързани с обучението по ботанически специалности на студенти от Софийския университет."
:JC_spliff:
Аватар
Anabel_Rose
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Anabel_Rose »

е, сега като е чак такъв проблем тая ботаническа градина - ами да си стачкува Биологическия факултет. Мен какво ме бърка тя? АЗ ИСКАМ ДА УЧА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИУМИЦИ НА НЯКАКВИ СИ УПРАВНИЦИ

п.п. Ако СУ ще протестира, то тогава и ние да протестираме, че искаме да учим, или нека ни върнат парите за семестриалната такса. Това е просто ужасно
НУПЧЕ, 2 курс

When the mind is strong, there is nothing that can stop you
Аватар
Engelsblut
В началото бе словото
Специалност: Педагогика на масовата и художествена комуникация
Курс: завършил

Мнение от Engelsblut »

Спокойно НУПЧЕ, нищо няма да изпуснеш, едва ли ще имаме чак толкова големи пропуски, че чак да си искаме парите обратно ;)
Изображение
Аватар
Anabel_Rose
От дъжд на вятър

Мнение от Anabel_Rose »

не става въпрос за това, което ще изпусна. Въпросът е, че цялата работа е НЕКОРЕКТНА спрямо студентите. Никъде, ама никъде по света няма такава идиотщина
НУПЧЕ, 2 курс

When the mind is strong, there is nothing that can stop you
Аватар
Лолита
В началото бе словото

Мнение от Лолита »

Илчев за втори път обявява, че СУ затваря врати. Това винаги звучи драматично и трагично. Според мен ще се разберат, но решението на съда е окончателно, та нещата много се усложняват.
L'essentiel est invisible pour les yeux
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

Абе вие ако сте някаква истинска медия що не попитате Илчев как ще поеме отговорност за провалите на СУ през последните 2 години и не е ли най-момента да си подаде оставка ????
Изображение
Аватар
PoisonGirl
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Мнение от PoisonGirl »

Аз съм в БиоФ и точно тази седмица са ми изпитите това означава ли, че ще бъдат отменени?
...When I say "No", I mean "No"...
Аватар
giabread
В началото бе словото

Мнение от giabread »

Engelsblut написа:Спокойно НУПЧЕ, нищо няма да изпуснеш, едва ли ще имаме чак толкова големи пропуски, че чак да си искаме парите обратно ;)
Ще ме извиняваш, че го казвам, но има катедри, където на колегите не им а необходимо да си дават много зор, но има и такива, където и една загубена седмица е много сериозен пропуск, да не говорим за повече. Не мери всичко с един аршин - за някои това е притеснителна ситуация.

ПС. И още, както Нупчето вече спомена, това е въпрос на принцип. Не може една несправедливост да се решава с друга такава. Ние не сме нарушили правилника по никакъв начин, за да ни бъде отнемано правото да учим. Да бъдем превръщани в заложници на един имотен спор, за който нямаме никаква вина, е крайно непочтено според мен.
Последно промяна от giabread на 31 Мар 2011, 17:23, променено общо 3 пъти.
Аватар
niai
От дъжд на вятър
Специалност: компютърни науки
Курс: втори

Мнение от niai »

Аз явно трябва да си прекомпилирам възприемането на процеса на обучение. Настоящото ми наивно очакване нещата да се случват така, както са регламентирани в учебен план, разписание на часовете, академичен календар и прочее, явно е прекомерно.
noli me tangere
Аватар
giabread
В началото бе словото

Мнение от giabread »

По-късно от просветното министерство побързаха да тушират напрежението между СУ и Министерство на културата. Оттам съобщиха, че министър Сергей Игнатов и министърът на културата Вежди Рашидов ще подпишат в събота в 13.00 ч. меморандум за сътрудничество за научна дейност в Ботаническата градина в Държавния културен институт - културен център "Двореца" в Балчик. Споразумението между МОМН и МК осигурява по всяко време свободен достъп с научна и с образователна цел на студенти, научни работници и ученици в Ботаническата градина в "Двореца" в Балчик, допълват в прессъобщението от просветното ведомство.

Това значи ли, че в понеделник ще има лекции? :|
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Шепот написа:Който смята, че си губи четирите години в този университет -> изходът е винаги насреща.
С този пост нажежаваш излишно дискусията и подтиваш към крайни изказвания!
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване

Мнение от george.merlin »

Borisg написа:
Шепот написа:Който смята, че си губи четирите години в този университет -> изходът е винаги насреща.
С този пост нажежаваш излишно дискусията и подтиваш към крайни изказвания!

Хахахахаххаа... Ако ти е топло, не пиши в тази тема.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от Elitsa Abstract »

Абе на вас някой от университета споменавал ли ви е нещо за това? Аз го чух за първи път в новините по btv в 19ч. тази вечер! Нито преподаватели, нито някой от колегите е споменавал такова нещо - нито вчера, нито днес!
:scratch:
ImUrNightMare
В началото бе словото

Мнение от ImUrNightMare »

svetlio.varna написа:
christianity написа:Това означава ли, че предварителните отпадат ?
Не.
А графикът запазва ли се? За тази седмица разбрахме, че изпити ще има: "Уважаеми КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ, Въпреки предстоящите протестни действия няма промяна в графика на изпитите, които ще се проведат тази неделя - 3 април 2011 г."

Но следващата? На 10-ти април е математиката... Нищо не се споменава официално. А сме платили такси, уредили сме си (платили) и нощуването преди изпита. Само за този изпит сметката досега е 60 лв.
Последно промяна от ImUrNightMare на 31 Мар 2011, 19:46, променено общо 1 път.
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Мнение от vdimiter »

johndaniels написа:------
Elitsa Abstract написа:Абе на вас някой от университета споменавал ли ви е нещо за това? Аз го чух за първи път в новините по btv в 19ч. тази вечер! Нито преподаватели, нито някой от колегите е споменавал такова нещо - нито вчера, нито днес!
:scratch:
И аз имам подобни наблюдения, макар че някои колеги бяха научили. Според мен все още хората просто не са се осведомили какво се случва, тъй като информацията най-напред излезе вчера вечерта сравнително късно, а едва днес се появи в по-големите новинарски сайтове. Предполагам, че утре повече хора ще са наясно със ситуацията, a и се надявам, че пресконференцията ще хвърли малко повече светлина върху събитията.
Последно промяна от vdimiter на 31 Мар 2011, 19:45, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”