Предварителния изпит по Философия и социални науки

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Rub
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Предварителния изпит по Философия и социални науки

Мнение от Rub »

zaekqdosan написа:ми незнам ама ти толкова добре се аргументира и затова реших че си прав, още никой не е казал какво e написал на този въпрос
имам един въпрос не мога да разбера как се формира оценката,в смисъл на есето ако имам 3 и и на работата 4 значи 3.50 така ли, или ако на теста имам 2 значи няма значение какво имам на темата i 2-ка на едното значи край
:scratch:
Теста и есето нямат самостоятелни оценки. Всяко от тях носи определен брой точки (максимум 50), и каквото се получи като сбор накрая - това ти е оценката.
Все пак въпроса за мартеницата е като някаква гавра с кандидатстудентите...мартеницата не е някаква геометрична фигура, че да може да се определи съвсем точно...мартеницата може да е всякаква...не са прави да дават тоя въпрос.
Имаше също следния въпрос: "Кое от изброените известни произведения е на писателката Ана Маринина" (не съм сигурен за името на писателката, може да съм го сбъркал)" - при което са дадени 4 произведения. Някой знае ли коя е тази писателка ? Не мога да намеря информация за нея в интернет... :?
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

assault написа:По прости изчисления не излиза ли 21 и 9? :roll:
Кое ?
zaekqdosan
От дъжд на вятър

Мнение от zaekqdosan »

Все пак въпроса за мартеницата е като някаква гавра с кандидатстудентите...мартеницата не е някаква геометрична фигура, че да може да се определи съвсем точно...мартеницата може да е всякаква...не са прави да дават тоя въпрос.
Имаше също следния въпрос: "Кое от изброените известни произведения е на писателката Ана Маринина" (не съм сигурен за името на писателката, може да съм го сбъркал)" - при което са дадени 4 произведения. Някой знае ли коя е тази писателка ? Не мога да намеря информация за нея в интернет... :?[/quote]

е тука вече е гаврата Ана Каренина е роман на Лев Толстой :shock:
Одисей е книга на Джеймс Джойс хаха ама аз не знаех това :bounce:
Blood_red_sky
В началото бе словото

Мнение от Blood_red_sky »

Одисей е книга на Джеймс Джойс, при тва добра ;D А иначе това с мартеницата май е гавра, защото всичките ми познати са писали 9, както и аз. Имаше един малоумен въпрос с едни 2 птички на един от примерните изпити на СУ, който дава 3 точки, както и този. Мисля, че просто е малоумен, не търсете смисъл. Макар че аз също си увъртах пръстите по всевъзможни начини, за да си представя как би могло да изглежда. Изпитът не ми хареса, тестът беше отвратителен, а Августин просто няма да го обсъждам. Темата е добра, за нея съм доволна. По нея специално цитирах поне 10ма философи с теориите им и се получи добре, надявам се. Но тестът ми е много зле, заради въпроси като последния...
"Peregrinatio est vita." - Сенека
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

zaekqdosan написа:е тука вече е гаврата Ана Каренина е роман на Лев Толстой :shock:
Одисей е книга на Джеймс Джойс хаха ама аз не знаех това :bounce:
И аз не знаех, че е роман на Джеймс Джойс, само че не мисля, че Одисей има брат, така че писах, че не е брат на Полифрем.
А за другия въпрос, възможно е да съм се объркал до такава степен, че въобще да не съм разбрал въпроса...вие спомняте ли си го ? Не ставаше ли дума точно за някакви произведения на определена писателка ?
Темата наистина не беше лоша, обаче от друга страна в сайта на СУ пише, че темата за есето се формулира от следните понятия: истина, добро, зло, ценност, норма, свобода, избор, добродетел, достойнство, справедливост, морал, право, закон, култура, толерантност, човек, човешки права, гражданско общество, държава, свят. В заглавието на есето нямаше нито едно от тези поянтия...
Последно промяна от Rub на 28 Мар 2011, 18:39, променено общо 1 път.
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Blood_red_sky написа:Одисей е книга на Джеймс Джойс, при тва добра ;D А иначе това с мартеницата май е гавра, защото всичките ми познати са писали 9, както и аз. Имаше един малоумен въпрос с едни 2 птички на един от примерните изпити на СУ, който дава 3 точки, както и този. Мисля, че просто е малоумен, не търсете смисъл. Макар че аз също си увъртах пръстите по всевъзможни начини, за да си представя как би могло да изглежда. Изпитът не ми хареса, тестът беше отвратителен, а Августин просто няма да го обсъждам. Темата е добра, за нея съм доволна. По нея специално цитирах поне 10ма философи с теориите им и се получи добре, надявам се. Но тестът ми е много зле, заради въпроси като последния...
Според теб първите 9см. мартеницата е само червена, а последните 21см. е само бяла ? Може и така да е...ако е така, значи съм сгрешил.
Дали е възможно да се свържа с човека, който е сложил този въпрос на изпита и да го помоля да ми го разясни ? :compress:
zaekqdosan
От дъжд на вятър

Мнение от zaekqdosan »

само аз ли съм писала 18
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

zaekqdosan написа:само аз ли съм писала 18
Едва ли...предполагам доста хора са писали 18.
Дали пък няма да направят изключение и да се окаже, че на този въпрос има 2-3 верни отговора ?
Ако не - бих се радвал, ако този който е измисли въпроса, да ми обясни защо другите варианти не са възможни. :bounce:
zaekqdosan
От дъжд на вятър

Мнение от zaekqdosan »

ЛЕЛЕ,извинявам се,аз съм разбрала Ана Каренина хахахаха,а то Ана Маринина било
Blood_red_sky
В началото бе словото

Хора, каква Ана Маренина.. Ана Каренина си беше... нищо е отговорът. Защо да не е свързано с тия понятия есето... истина?
Аватар
Rub
В началото бе словото

Мнение от Rub »

Blood_red_sky написа:Хора, каква Ана Маренина.. Ана Каренина си беше... нищо е отговорът. Защо да не е свързано с тия понятия есето... истина?
Значи съм сгрешил от тъпотия...чудесно. :cheers: (вече няма да се чудя, благодаря :) )

Е да, аз също свързах темата на есето с понятието за истина, обаче знае ли човек дали съм на прав път...ужким истина е това, което съответства на действителността, а пък действителността е в заглавието на есето. И все пак не съм сигурен дали не съм се отклонил от темата...
Някой има ли някаква груба представа (с точност до 5 дни да кажем) кога излизат резултатите ?
Blood_red_sky
В началото бе словото

Минимум седмица, максимум две, поне според мен... ама не знам. Иначе да, аз също свързах действителност със истина, но и много теории за истина и познание вкарах, абе обширна тема си беше и добра като цяло.
zaekqdosan
От дъжд на вятър

Мнение от zaekqdosan »

а за '''tabula rasa'' някой идеи
Blood_red_sky
В началото бе словото

Tabula rasa значи чиста дъска. Термин на Джон Лок.
tobi
В началото бе словото

Мнение от tobi »

Искам да ви питам, като отидете на Персонална информация- изпити, излиза ли ви :
"Няма положени изпити досега !" ?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”