Столичани в повече

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Столичани в повече

Мнение от FloWersOfEviL »

Изображение

Е, мина вчера първият епизод, както вика Мимката:
- Па'й сееееееееее!

:lol: :lol: :lol:

Какви са ви отзивите? Мен много ми хареса. Не че е нещо кой знае какво, но е хубаво българското, нека има родно производство! Пък и лафове не липсваха определено, силно се надявам да не го рабозят като "Порцелановия дом" :lol:

- Ама тука има хора..
- Пълно е!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ето официалният трейлър:

И страницата във ФБ - http://www.facebook.com/StolichaniVPoveche?sk=wall
Можете да видите първи епизод в сайта на BTV - http://www.btv.bg/video/1976195261-Stol ... zod_1.html
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Re: Стопличани в повече

Мнение от Mushmul »

Ейй аз го пропуснах. Много хубаво, че го качват в сайта. Може да го изгледам тая вечер.
Бтв, допълнителното "п" в заглавието на темата нарочно ли е? :roll: :)
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

оправи заглавието :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз ще го оправя сега.
В момента гледам първия епизод и, честно казано, можеше да е много по-зле.

- Във ваш'то село ножове нe ползвате ли?
- Ползваме бе, майко! С нож колим прасето.
- "Майко" ще ми викаш от утре. Сега съм г-жа Лютова.

Май Славка най ме кефи. Силвия Лулчева добре си играе ролята. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
memento mori
Драскач
Специалност: Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Столичани в повече

Мнение от memento mori »

Адски изнервен съм, защото се докоснах до тая олигофрения... но ще е за пръв и последен път! :pukeright:
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Mushmul написа:Бтв, допълнителното "п" в заглавието на темата нарочно ли е? :roll: :)
Не беше нарочно, но после се замислих, че става игра на думи : )
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото
Курс: първи

Мнение от svetlio.pernik »

Хубаво се е получило ма факта че участват почти всички от комиците не ми харесва много много...иначе засега е добре....втория най-добър български сериал... ако правят още такива като Стъклен Дом и тоя просто ще е супер ще имаме некво развитие.....и Тилт не беше лош (ако погледнеме от страната на филмите) :wink:
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от Elitsa Abstract »

Невероятен е!!! Това е най-добрия БЪЛГАРСКИ филм на всички времена!!! Защото:
1. Съвършено пресъздава типичния български бит, култура, манталитет, нрав! Няма толкова типични и естествени БЪЛГАРСКИ образи! Всичко е 100% натурално! :mrgreen:
2. На никоя комедия не съм се смяла толкова много, колкото на 1 еп. от този сериал! Сърбят ме ръцете за моменти, но, ако започна, ще разкажа целия епизод!
3. Има динамични събития - напрежение и интерес.

Невероятен е... :salute:
Последно промяна от Elitsa Abstract на 29 Мар 2011, 06:53, променено общо 2 пъти.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Elitsa Abstract написа:Това е най-добрия БЪЛГАРСКИ филм на всички времена!!!
Жива да не бях. Да, сериалът се очертава да е забавен (макар и за мен "Клиника на третия етаж" да го превъзхожда многократно в това отношение), но подобно изказване показва, че или си гледала общо 5 български филма (като умишлено завишавам бройката), или представите ти за качествено, стойностно кино са силно изкривени поради някаква причина.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Търговецът на кристал, може да не е най-стойностния в смисъл на поучителен (то въобще не му е и това идеята), но като изпълнение, пресъздаване на действителността и ефект - няма грешка. Сюжетът и интригата също могат да се конкурират с най-интересните. Пак ще го кажа: Това е най-добрия БЪЛГАРСКИ филм ЗА всички времена! :P
Аватар
Yoana.T
От дъжд на вятър

Мнение от Yoana.T »

Хареса ми, но на моменти ме дразнеха тези типично български изказвания. :D
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
Аватар
memento mori
Драскач
Специалност: Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

Toва, освен че не е най-добрият български ФИЛМ, не е и дори сред посредствените български СЕРИАЛИ. Другото - не е задължително нещо непременно да е поучително, за да е стойностно. Ако направят сериал за старчески дом, в който пенсионери се насират и гледачите им сменят памперсите, също ще отразява действителността. Ефект? Според моята дефиниция на тази дума такова нещо нямаше. И докога трябва да ни завират в лицата под предтекст, че е върха на хумора и забавата, рисунки, на които някой свършва в устата на втори, секс между кучета, 5-минутни сцени, концентрирани върху лайно? Сериалът е изпълнен с БЕЗУМНИ сцени. Оставям настрана фарса със сватбата и погребението, защото така или иначе се връзва добре с идеята на авторите, но сцената със смърта на оня Радул беше меко казано малоумна, а начинът, по който героят на Руслан оказваше първа помощ (при все, че дори е лекар) е върха на олигофренията. Като изключим Силвия Лулчева и Любо Нейков, който обаче става САМО и ЕДИСТВЕНО за този си образ, останалите актьори са пълен абсурд. Мислех си, че повече няма да видя (като в най-голямото недоразумение Стъпки в пясъка), пълна липса на съображение относно възрастта не героите и тази на актьорите, но ето, че бях отново удостоен с тази чест. Ще спра само дотук, защото, колкото и да е гнусен тоя сериал според мен, трябва да започнем да бълваме филмови продукции, за да може да се отсяват добрите от лошите (според личния вкус на всеки) неща, а не да надценяваме всяка новопоявила се кинематографична *цензура*
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

1. Асоциацията поучително-стойностно беше във връзка с коментара на Търговецът на кристал, а не по принцип.
2. "Ако направят сериал за старчески дом, в който пенсионери се насират и гледачите им сменят памперсите, също ще отразява действителността."
Под "отразяване на действителността" имах в предвид друго: че маниерите, нрава и пр. на героите са същите като на хора (типични българи) от реалния живот, т.е. все едно всичко е истинско, а не актьорска игра. Дори самата интонация (предполагам на всеки е правило впечатление огромната разлика в интонацията и звученето на българските филми/сериали и чуждестранните /естествено с българското озвучаване/). За маниерите и характерите да не говорим. Всичко това като цяло създава просто една "реална картина".
3. Като ефект нямах предвид "специални ефекти", ако така е прозвучало, а визирах актьорската игра и комедийния ефект, който за мен беше най-големия от всички други комедии, които съм гледала! Не съм се смяла толкова, колкото на този филм... Ама 'айде че започнах да се повтарям, тъй като всичко това, за което успях да намеря думи за този уникален сериал, съм го написала в първия си коментар в тази тема. :rr:
Последно промяна от Elitsa Abstract на 29 Мар 2011, 06:55, променено общо 2 пъти.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Честно казано ще се съглася с ядосания @memento mori : )
Много е пресилен някак този сериал и на моменти прекалено.. нагласен.

Но това не пречи да ме забавлява. За сега : )
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Очаквах повече, предвид актьорския състав, който играе в сериала. Не оправда високите ми очаквания, но имаше и свежи моменти все пак. Ще продължа да го следя, най-малкото защото истински се радвам на съживяването на българското кино напоследък. Родният ни ефир се беше задръстил от всичките Бихтери, Ферхундета и Гюмюши.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”