Иначе бъдете сигурни, че датата за националния кръг ще съвпада с изпита в УНСС или Велико Търново - това е редовен номер
Олимпиада по Бълг. език и литература 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Олимпиада по Бълг. език и литература 2011
Спокойно, обикновено националните кръгове на всички олимпиади се провеждат от преподавателите на СУ и обективно двете дати няма как да съвпаднат, защото в деня на изпита същите хора трябва и да определят изпитните варианти за изпита и няма как заедно с това да са и на олимпиадата.
Иначе бъдете сигурни, че датата за националния кръг ще съвпада с изпита в УНСС или Велико Търново - това е редовен номер
По география защо съвпада-16 и 17ти април, а тогава е и изпитът в СУ.Клиентелата им ще трябва да избира де да ходи!svetlio.varna написа:Спокойно, обикновено националните кръгове на всички олимпиади се провеждат от преподавателите на СУ и обективно двете дати няма как да съвпаднат, защото в деня на изпита същите хора трябва и да определят изпитните варианти за изпита и няма как заедно с това да са и на олимпиадата.![]()
Иначе бъдете сигурни, че датата за националния кръг ще съвпада с изпита в УНСС или Велико Търново - това е редовен номер![]()
- Звездица
- Пишете, о, братя
Хора, вече ги има резултатите. На мен ми ги пратиха на файл и не мога да ви кажа точната интернет страница, но знам, че е в сайта на РИО-то. Иначе от София сме 16 човека класираните за Кюстендил. (:
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
Моля те, изпрати ми файла на E-mail - vaniamonova@abv.bg
Мерси предварително, просто никъде не намирам резултатите
-
Deadwing
- В началото бе словото
- Специалност: Право,Дай боже!
Казаха ми, че имам 4,88, което е адски добра оценка за мен или по - точно за ''това'', което написах. Бях адски зле на тази олимпиада, първите 2 страници ги преписвах 3 пъти...
Искам все пак да видя резултатите... линк ако намери някой ще е супер
Искам все пак да видя резултатите... линк ако намери някой ще е супер
- Seniorita
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Класирана, класирана 
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
Връзки с обществеността - I курс ; )
- Звездица
- Пишете, о, братя
Ноу проблем. Пратих ги (:lashy написа:Моля те, изпрати ми файла на E-mail - vaniamonova@abv.bg![]()
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
-
Littlebird
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте!
И аз съм класирана за националния кръг, ще се видим явно в Кюстендил. Гадното при мен беше, че се класирах и за националния по Немски език, който отново е на 10 април. Тоест ми се наложи да избирам между двете олимпиади. Недомислена работа...
Та като цяло, понеже въобще не съм очаквала да се класирам, кажете какво преговаряте? Аз честно казано не се чувствам подготвена за национална олимпиада и имам чувството, че не ми е там мястото, но пък какво пречи да се пробвам. На областния кръг писах есе на темата "9-те кръга на моя ад" на Далчев, което беше идеално за мен. Само че, като гледам темите падали се през предишни години на националния кръг, по - скоро се отчайвам, защото наистина не се чувствам готова. Някакви съвети?
Поздрави на всички класирали се, надявам се с някои от вас да се видим в Кюстендил
И аз съм класирана за националния кръг, ще се видим явно в Кюстендил. Гадното при мен беше, че се класирах и за националния по Немски език, който отново е на 10 април. Тоест ми се наложи да избирам между двете олимпиади. Недомислена работа...
Та като цяло, понеже въобще не съм очаквала да се класирам, кажете какво преговаряте? Аз честно казано не се чувствам подготвена за национална олимпиада и имам чувството, че не ми е там мястото, но пък какво пречи да се пробвам. На областния кръг писах есе на темата "9-те кръга на моя ад" на Далчев, което беше идеално за мен. Само че, като гледам темите падали се през предишни години на националния кръг, по - скоро се отчайвам, защото наистина не се чувствам готова. Някакви съвети?
Поздрави на всички класирали се, надявам се с някои от вас да се видим в Кюстендил
"The way your heart sounds, makes all the difference... in learning to live!" [schild]Rock on[/schild]
- Звездица
- Пишете, о, братя
Здравей, Малка птичке, спокойно, не си единствената неподготвена, аз почти не уча литература с тези два часа седмично, имам предвид, че са крайно недостатъчни, но пък двама човека от даскало се класирахме (: Аз също писах есето, което всъщност беше "12те кръга на моя ад".
Иначе нашата учителка каза, че едва ли ще дадат "Тютюн" и "Железния светилник", защото до началото на април повечето езикови гимназии не би трябвало да са ги взели. Не знам обаче дали е така със сигурност, ако има някой от езикова, ще е хубаво да ни осветли по този въпрос...
Иначе нашата учителка каза, че едва ли ще дадат "Тютюн" и "Железния светилник", защото до началото на април повечето езикови гимназии не би трябвало да са ги взели. Не знам обаче дали е така със сигурност, ако има някой от езикова, ще е хубаво да ни осветли по този въпрос...
В. Петлешков
В. Петлешков
- Seniorita
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
Аз съм от Езикова и вече сме на "Железният светилник", взехме и "Тютюн". 
А някой да ме осведоми какви са вариантите за Националния, защото в сайта на МОН пише три - ЛИС, есе и какво е другото? А, да. И каква е цялата процедура с Кюстендил - пътни -хотели- вечери?
А някой да ме осведоми какви са вариантите за Националния, защото в сайта на МОН пише три - ЛИС, есе и какво е другото? А, да. И каква е цялата процедура с Кюстендил - пътни -хотели- вечери?
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
- Звездица
- Пишете, о, братя
На 24ти (четвъртък), в 14ч в 415(ако не се лъжа, нещо такова беше) кабинет на РИО-София, всички класирали се, които смятат да ходят в Кюстендил, трябва да се явят, за да потвърдят.
Мисля, че тогава ще разберем как, кога и с какво ще се отиде, къде ще се спи и т.н.
Мисля, че тогава ще разберем как, кога и с какво ще се отиде, къде ще се спи и т.н.
В. Петлешков
В. Петлешков
-
Littlebird
- В началото бе словото
Well, well, аз ще гледам да си попреговоря нещата до 10 април. Пък каквото сабя покаже!
Информация за пътуването, настаняването и т.н. нямам и аз. Кюстендил ми се намира точно на другия край на България и пътуването ще ми отнеме около 6-7 часа. Няма как. По - интересна ще ми е срещата с всички вас, отколкото самото ми представяне на олимпиадата. Не гоня 6-ца, няма да кандидатствам в български ВУЗ.
Ако научите нещо интересно, споделяйте, ще се радвам
Seniorita, доколкото аз знам форматите са три: анализ, коментар (нещо като анализ, но в по - краткия му вариант. Просто анализираш даденото произведение, без зададен конкретен проблем. Там получаваш и текст) и опровергаване / съгласие с изказване (цитат) на някой известен критик за творчеството на даден автор.
Конкретно ЛИС като формат го няма. Текст имаш само за коментара. Третият вариант е най - предизвикателен, но трябва да ти се падне нещо, върху което имаш наистина задълбочени познания, защото в противен случай едва ли ще можеш да си защитиш позицията качествено.
П.с. извинявам се за грешката по - горе, "12-те кръга" беше
Информация за пътуването, настаняването и т.н. нямам и аз. Кюстендил ми се намира точно на другия край на България и пътуването ще ми отнеме около 6-7 часа. Няма как. По - интересна ще ми е срещата с всички вас, отколкото самото ми представяне на олимпиадата. Не гоня 6-ца, няма да кандидатствам в български ВУЗ.
Ако научите нещо интересно, споделяйте, ще се радвам
Seniorita, доколкото аз знам форматите са три: анализ, коментар (нещо като анализ, но в по - краткия му вариант. Просто анализираш даденото произведение, без зададен конкретен проблем. Там получаваш и текст) и опровергаване / съгласие с изказване (цитат) на някой известен критик за творчеството на даден автор.
Конкретно ЛИС като формат го няма. Текст имаш само за коментара. Третият вариант е най - предизвикателен, но трябва да ти се падне нещо, върху което имаш наистина задълбочени познания, защото в противен случай едва ли ще можеш да си защитиш позицията качествено.
П.с. извинявам се за грешката по - горе, "12-те кръга" беше
"The way your heart sounds, makes all the difference... in learning to live!" [schild]Rock on[/schild]
- GracefulMer
- В началото бе словото
- Специалност: БФ
Звездица, можеш ли да ми пратиш този файл и на мен? Мейла ми е BlackFairy@abv.bg, Мерси предварително =]
-
stefanidka
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Може ли и на мен да го изпратите този файл?Имейлът ми е stefanidka@abv.bg Благодаря предварително.
- Victoria:)
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: vix
Честито на класираните!
Къде мога да видя темите от миналите години?