Втора специалност Икономика?
Модератори: FloWersOfEviL, Bety_
-
hristovstoqn
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: първи
Втора специалност Икономика?
Здравейте!
Уча Стопанско управление с английски език в СтФ, първи курс.
Преглеждах наскоро дисциплините, които ще изучаваме през следващите курсове ние, стопанско управление, както и тези със специалност Икономика. За съжаление голяма част от специализираните предметите по Икономика са ми интересни (с оглед дисциплините, към които съм се насочил през последните месеци) и бих искал да ги изучавам.
Въпросът ми е дали мога да участвам пълноценно на лекции и упражнения по предмети, които не са част от моя курс на обучение и ако не мога да го осъществя, има ли смисъл да записвам втора специалност Икономика?
Уча Стопанско управление с английски език в СтФ, първи курс.
Преглеждах наскоро дисциплините, които ще изучаваме през следващите курсове ние, стопанско управление, както и тези със специалност Икономика. За съжаление голяма част от специализираните предметите по Икономика са ми интересни (с оглед дисциплините, към които съм се насочил през последните месеци) и бих искал да ги изучавам.
Въпросът ми е дали мога да участвам пълноценно на лекции и упражнения по предмети, които не са част от моя курс на обучение и ако не мога да го осъществя, има ли смисъл да записвам втора специалност Икономика?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Втора специалност Икономика?
Можеш да участваш пълноценно на лекции и упражнения, добре е да предупредиш съответня асистент за всеки случай, иначе ако искаш дисциплинита само заради самите тях, а не заради кредитите им или оценки, нямаш абсолютно никакъв проблем. Вече ако решиш да се явяваш на изпит, за да ти се признаят кредити (ако има такива в СтФ) или оценка, става малко по-сложно.
-
hristovstoqn
- В началото бе словото
Идеята ми е по-скоро просто да мина тези курсове. Те са около 10тина предмета за всичките следващи 3 години. Не държа да ми се признават кредити, които да се начисляват към моите и съответно да ми помагат да изкарам моята специалност. Може би ще е добре, ако може по някакъв начин да се отбележи, че съм ги минал, но не ми е самоцел. Важни са ми знанията и уменията.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
В този случай не е нужно да записваш втора специалност, а относно това дали могат евентуално да ти бъдат признати, въпросът е много индивидуален. Трябва да се явиш с индивидуален протокол и да поискаш съгласието на преподавателя. В повечето случаи не би трябвало да има проблем.
-
hristovstoqn
- В началото бе словото
Благодаря много за информацията! Така или иначе ако предприема нещо такова, то ще е от другата година. Tогава ще разпитам и вече официално ще говоря с преподавателите. Благодаря отново!
-
steamer
- Драскач
- Курс: трети
Зайците все още са ентусиазирани, явно. Спокойно, има достатъчно време да се отвратите завинаги от факултета.
Humanism is death disguised as life.
-
hristovstoqn
- В началото бе словото
Просто предпочитам да ходя на лекции и упражнения и някой да ми обяснява нещата, отколкото да давам сума ти пари за книги от автори, за които не знам чак толкова много, и да уча основно вкъщи. 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не ги слушай скептиците, а ходи на каквито лекции ти душа иска. Мен също ме прихваща тази идея, като гледам на моменти колко са ни скучни задължителните предмети и колко готини са изборните предмети на другите специалности
Така че ако имаш желание, не се отказвай и дерзай 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Ходи, разбира се, че ходи!
Никой няма да върне познавателната душа. Аз дори посещавам един изборен за първи курс, ахуахуахауха
Никой няма да върне познавателната душа. Аз дори посещавам един изборен за първи курс, ахуахуахауха
Our best dreams are not dreamed alone, but together.