Книги-игри appreciation society!

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Книги-игри appreciation society!

Мнение от Norwegian Wood »

Ех,книгите-игри...С тях израснах...
А Майндкрайм беше несъмнено най-добрият.Любо Николов(Уолъмбъри) и Блонд и Уейн го докарваха откъм литература,но игрално куцаха,докато книги като тези за викингите съм ги преигравал десетки пъти само за да завърша с няколко точки отгоре.Пък с "Хлапето" ги заби в земята всички. :roll:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
alex sultan
В началото бе словото

Мнение от alex sultan »

Е, знаех си, че и тук имаше една такава тема. :idea: Буквално във всеки бг форум, независимо от темата му, си има по една-две темички "сираци" за общото увлечение по книгите-игри. :mrgreen:

За щастие вече има дом за спомените на всички нас, старите фенове (или просто читатели). Аз съм Уейн (от Блонд и Уейн) и ви каня да заповядате на чисто новичкия, но вече доволно пълен и жив форум:

http://knigi-igri.net/phpBB/index.php

Както се вижда и от адреса му, той си е баш специализиран и предлага абсолютно всичко по темата. Включително възможност за директни критики към Уейн и Блонд, Майкъл Майндкрайм и други от най-известните автори, които го посещават. ;) Да не говорим пък за сайта към форума (или обратното), който има амбицията да представя пълен каталог на всичко издавано в България - с корици, инфо, ревюта, оценки и всички възможни екстри: http://knigi-igri.net/ (Разбира се, още е в процес на дообработка.)

Ще ми бъде много приятно да обменим спомени, да отговоря на всички въпроси, които бихте могли да имате, както и да съобщя за пръв път доста невероятната новина, че... книгите-игри в България получават нов старт! :flower: Още сега, март месец, излизат не една, а ДВЕ книги-игри от различни автори. Едната от които, "Асасините на Персия" е точно на Блонд и Уейн. И двете са големи, хубави, професионално илюстрирани и отпечатани - и на нивото на най-доброто от класическия период ("Сонора", да речем). Същевременно предлагат и никога невиждани неща като изключително силен сюжет и доволно литературен текст - в комбинация със страхотен иновативен геймплей и тактическо-коефициентна система, високо оценена от специалистите на форума.

Веднага след тях излиза и Патрул за Ада 2, написана още навремето, но така и неиздадена досега. Всякакви подробности насам http://knigi-igri.net/phpBB/index.php
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Хах, "Патрул за Ада 2" как я чаках преди години :shaking2: Мухата ми беше идол хахха (ако не бъркам книгата де :cyclopsani: ) С удоволствие ще посетя форума, дерзайте!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

"Патрул за Ада 2"?!!! АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!

Регистрирах се, от утре почвам да чета.

Господин Уейн, баш ми е драго. А отец Валенс кога ще го отпочнете пак? Той беше култ, па и хуморът рушеше балкони.

Потпис: МухатЪ :salute:
Изображение
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Книги игри... изиграл съм към 30-тина и с удоволствие бих си взел нещо ново. Първо бях започнал с по-новите "стратегически" на Върджил Дриймънд( :arrow: Eлена Павлова :mrgreen: ) и Джордж М. Джордж: Ханибал срещу Рим, Карамба, Дракони - напред!, Талисман...

От тези без фигурки и карти се кефех на Вампирите на Флавия, Нощтта на върколака, Нашествието на викингите, Талисманът на смъртта, Смъртоносен лабиринт, Изпитание за шампиони, Бездната на обречените. Голяма мания беше :geek:
Strength and honor.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Току що си ги преброих - 124 парчета плюс стратовете... и осъзнах, че това е едно от малкото неща, по които съм бил наистина вманиачен :cyclopsani:
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Плазмодий написа:Току що си ги преброих - 124 парчета плюс стратовете... и осъзнах, че това е едно от малкото неща, по които съм бил наистина вманиачен :cyclopsani:
А намира ли ти се още Гневът на викингите, която ти споменавах на минали форумни? Нашествието съм го преигравал сигурно 15-тина пъти, но така и не открих първата част... :mrgreen:
Strength and honor.
alex sultan
В началото бе словото

Мнение от alex sultan »

Мерси за посрещането! :) Ето едно бързо обясненийце за Патрула 2:
Десетина години по-късно Тоби Джърк е 150кг пуканков хищник, който с парите за главата на Полковник Полковник си е купил собствена планета (окупирана впоследствие от нагли квартиранти, като нашите мангусти) и се е наклал като прасюга. Проблемите почват, когато въпросният Полковник на квадрат излиза от затвора - за добро поведение... Джърк трябва да си припомни как се шофира стария патрулен катер (не че някога е знаел) и да събере стария екип, към който в решителния момент се присъединява и самият... да, Езъл Мухата. 8-) Брррррррммммм!
Имам много добра новина и за Валенс, в интерес на истината. :) Но се надявам, ако е възможно, да навлизам в подробности само на централния форум - иначе ще ми се наложи да пиша подобно инфо на много места.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Bagatur написа:
Плазмодий написа:Току що си ги преброих - 124 парчета плюс стратовете... и осъзнах, че това е едно от малкото неща, по които съм бил наистина вманиачен :cyclopsani:
А намира ли ти се още Гневът на викингите, която ти споменавах на минали форумни? Нашествието съм го преигравал сигурно 15-тина пъти, но така и не открих първата част... :mrgreen:
Имам я да, напомни ми следващия път като се видим да ти я донеса!
alex sultan
В началото бе словото

Мнение от alex sultan »

Обаче не е истина колко момичета е имало в тази тема. :shock: Тва е, ето защо всичките ми 6-7 следвания са били в Софийския, дамите тук просто имат вкус. :albino:

Сериозно, с Боби винаги сме се жалвали как, да, супер, че имахме толкова фенове и буквално всяко момче м/у набор '77 и '86 ни познава - но защо само момчетата?!!! :bounce: Много ни беше яд. Но ето, че тук най-сетне се чувствам опроверган.

Ще се реванширам веднага с факта, че в новата серия книги-игри ("Асасините на Персия") освен, че за първи път книга-игра има сюжет на истински трилър роман, ами и за първи път спътникът на главния герой е... е... момиче. :flower: И, да, свалят се, даже това е основна част от играта. И, да, и други неща правят - и то в кадър. :shaking2: Особено в по-нататъшните книги, не е истина. Даже там играеш и с двамата (т.е. и с момичето). 8) Бе яка работа, голям кеф беше да я пишем, да видим как ще се приеме.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

баце не се надъхвай толко .. аз съм 85 и нито съм ти фен нито съм чувал за тебе :lol:
Изображение
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Преди малко минах покрай Славейков и си взех на старо "Гората на демона" и "Нинджа" :cheers: Изглеждат кратички и днес ще ги опукам :rr:
Strength and honor.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

"Гората на демона" е много добре написана и е приятна за игра. И аз я имах, ама някой ми я е задигнал и не помня кой.
"Нинджа"-та обаче... Не става.
Изображение
alex sultan
В началото бе словото

Мнение от alex sultan »

invisible написа:баце не се надъхвай толко .. аз съм 85 и нито съм ти фен нито съм чувал за тебе :lol:
Щом си в тая тема, значи си чел книги-игри. Щом си чел книги-игри, значи най-вероятно си чел и моя. Просто.

Ако не си чел изобщо, кофти. :)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

alex sultan написа:имахме толкова фенове и буквално всяко момче м/у набор '77 и '86 ни познава
alex sultan написа:Щом си в тая тема, значи си чел книги-игри. Щом си чел книги-игри, значи най-вероятно си чел и моя. Просто.
това че съм чел някаква твоя книга която не ми е харесала как ме прави да те познавам :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”