Въпрос за кореистиката

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

dessy_korea
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Въпрос за кореистиката

Мнение от dessy_korea »

Смятам да кандидатствам за кореистика (и още 2 3 специалности, но се надявам да ме вземат кореистика) . Въпроса ми е защо матурата се умножава само по 2 ? Бала е 24, а дори с 6 на матурата и 6 по езика от дипломата се получава 18 , което според мен не е хич достатъчно.. докато със кандидатстудентския по 3 и 6 от диплома се получава точно 24.. странна работа, ако някой може да ми каже къде ми е грешката..
А и още един въпрос .. под чужд език какво имат предвид (оценка от диплома)
, защото аз уча първи език френски и втори английски, но повече ми се иска да вземат английския , :lol: а втората матура ще ми е по английски задължително, ако това има някаква връзка с избора на езика от дипломата .
Мерси предварително надявам се някой да ми каже кое как е, че съм много зле информирана май :)
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Re: Въпрос за кореистиката

Мнение от aikaeimin »

Коефициентът е 2 с цел и причина. ДЗИ не е на нивото на изпита, глупаво и нечестно спрямо хората, които са си направили труда да учат за изпита, би било оценката от ДЗИ да се умножава със същия коефициент като изпита.
Ще ти се вземе оценката от ДЗИ по английски, вместо средно аритметичната от курса на обучение, щом ще полагаш такъв.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
dessy_korea
В началото бе словото

Мнение от dessy_korea »

eee искаше ми се от дипломата да ми вземат.. :) не съм убедена че ще имам пълно 6 на матурата по английски.. а ще си карам кандидатстудентския по английски пък колкото толкова.. мерси за отговора :) а изпита много ли е труден :/? добре съм по английски даже доста ама съм чувала страшни неща за тоя изпит в су :D aa ако ми я вземат от дзи-то пак ли по 2 се умножава или е без коефициент ?
cas
В началото бе словото

Мнение от cas »

не е труден. : )
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

Ами от миналата година се взима оценката от ДЗИ, ако е положен такъв. Ако мислиш, че няма да имаш пълно шест, по-добре се яви на друг ДЗИ, за да не си разваляш оценката.
Ако ДЗИ замества оценка от курса на обучение не се умножава по коефициент, той е само за оценки от изпитите. /и съответно за оценка от ДЗИ като заместваща оценката от изпит/
Ами, не бих казала, че е кой-знае-колко труден /на мен ми беше лесен, всъщност/, изискват се основни неща на граматично и лексикално ниво. Ако не се чувстваш достатъчно подготвена, наблегни на тези неща.
dessy_korea
В началото бе словото

Мнение от dessy_korea »

аз се подготвяам сама попринцип за сега нямам проблеми чат пат 2-3 грешки но има време .. а не ми се иска по друго да държа матура защото английйския ми е най - сигурен а и другите специалности които искам да запиша искат матура по английски :/ затова малко ми стана сега притеснено :) дано не се изложа .. много ми се учи корейски наистина но да се надяваме поне на 2 3 класиране да вляза :lol:
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

Да, така е, време има. Успех на ДЗИ и на изпита, не се притеснявай, бъди уверена в себе си и ще се справиш. =] Ще стискам палци! 'Жителите' на ЦИЕК трябва да сме задружни, все пак. xD
cas
В началото бе словото

Мнение от cas »

eм... кореистиката като цяло няма кой знае колко висок бал... 5 на изпита и си 100% вътре, но може и с по-малък бал мисля, поне тази година май беше така : ) тоо... влизането не е толкова трудно, излизането обаче... :D то после е мъката (поне за повечето, аз лично не съм на това мнение)
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”