Дати за изпитите + Правилник за прием

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
angel.student
В началото бе словото

Re: Дати за изпитите + Правилник за прием

Мнение от angel.student »

Ох,успокоих се. :)
Чл. 22. (1) Балът за класиране на кандидат-студентите се образува като сума от конкурсните оценки, умножени със съответен коефициент и балообразуващите оценки от дипломата за средно образование
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Досега не бях преглеждал толкова подробно правилата за образуване на състезателен бал. :lol: Вече спокойно мога да напиша избора си за матура. :D
Sugar~
В началото бе словото

Мнение от Sugar~ »

Относно наплева на студенти тази година не мисля,че ще е много голям,тъй като повечето ще предпочетaт да изчакат резултатите от матурите и да не се обременяват много с предварителните изпити.....Личните ми наблюдения подсказват,че кандидат-студентите са мързеливи като цяло затова летвата ще се снижи! :D
acidpond
В началото бе словото

Мнение от acidpond »

Здравейте, много търсих и не намерих (извинявам се ако е "очеизбодно"), не можах да намеря срока за записване за изпитите по математика. Някой да знае?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Няма разделение за отделните изпити, всички се записват от 28 февруари до 18 март в ректората :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Значи взимат ,като балообразуваща оценката от дипломата,не от ДЗИ?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.

ДЗИ сущо ти е оценка от дипломата :!: . Ако си държала матура по предмет, който ти е и балообразуващ, се взима оценката от матурата. А ако не си, тогава се взима оценката от предметът, вписана като средноаритметична на годините през които си го учила.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Sugar~ написа:Относно наплева на студенти тази година не мисля,че ще е много голям,тъй като повечето ще предпочетaт да изчакат резултатите от матурите и да не се обременяват много с предварителните изпити.....Личните ми наблюдения подсказват,че кандидат-студентите са мързеливи като цяло затова летвата ще се снижи! :D
В другите университети може би, но не и в СУ :wink: Тук матурите все още играят много слаба роля, особено що се отнася до по-желаните специалности, особено от регулираните професии. :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
MAXA
В началото бе словото
Специалност: Информатика
Курс: първи

Мнение от MAXA »

Здравейте,
Едно нещо не ми стана ясно (де да беше едно)
Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 1 до 4 август включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласираните от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.
По конкретно ал.3 Да речем аз съм записал специалностите X Y Z (като X е първа желана). На първо класиране съм класиран за Y или Z. Ако изпълня процедурата от ал.3 и участвам следващите класирания, но не се класирам за по-горна специалност, мога ли след това да си запиша тази, с която са ме приели, или си оставам с пръст в устата.
bocca
В началото бе словото

Мнение от bocca »

Да, можеш да се запишеш с тази, с която са те приели от предното класиране.
fuzzzy
В началото бе словото
Специалност: turizum
Курс: друг

Мнение от fuzzzy »

Искам да попитам дали мога да се явя на състезателния изпит по език и ако оценката от него не ме удовлетворява да избера оценката от матурата или е задължително да се вземе тази отизпита след като съм се явил? :?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не е задължително, за всички специалности се взема по-високата от двете оценки.
Facebook
Изображение
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Не се ли взима по-високата от двете оценки :roll:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Е аз нещо различно ли съм написал? :roll:
Facebook
Изображение
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Извинявай,постнали сме в един и същи момент и въобще не съм забелязала,че и ти си писал :oops: Сори :compress:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Jenny_J
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Jenny_J »

Относно балообразуването искам да попитам, тъй като ще кандидатствам международни отношения, европеистика....като балообразуваща коя оценка по български език се взима, тази от дипломата или от матурата?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”