Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от Кристиян »

Честно казано не одобрявам това, че почти всички специалности са направени с матури като миналата година, а може би до голяма степен очаквах, че тази година ще е малко по-стегнато положението относно кандидатстването, но уви...Поне моята специалност засега е само с изпит по Литература! :bounce:
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

IcebreakerR написа:Честно казано не одобрявам това, че почти всички специалности са направени с матури като миналата година, а може би до голяма степен очаквах, че тази година ще е малко по-стегнато положението относно кандидатстването, но уви...Поне моята специалност засега е само с изпит по Литература! :bounce:
Че какво лошо има в това матурите да бъдат вход за университетите? В крайна сметка каква е ползата от тях, ако не може оценките от тях да послужат за нещо? Според мен това е много добре, а и през следващите години сигурно навсякъде ще се влиза с матури. :)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация

Мнение от Lithium »

stasinka написа:
IcebreakerR написа:Честно казано не одобрявам това, че почти всички специалности са направени с матури като миналата година, а може би до голяма степен очаквах, че тази година ще е малко по-стегнато положението относно кандидатстването, но уви...Поне моята специалност засега е само с изпит по Литература! :bounce:
Че какво лошо има в това матурите да бъдат вход за университетите? В крайна сметка каква е ползата от тях, ако не може оценките от тях да послужат за нещо? Според мен това е много добре, а и през следващите години сигурно навсякъде ще се влиза с матури. :)
Лошото е, че са на много ниско ниво, такова, което не трябва да е достатъчно за вход в СУ.
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право

Мнение от _sonrisa_ »

Поне все още в повечето специалности се умножават по по-нисък коефициент...
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

От отговорите ви предполагам, че вече сте студенти. Ако сега кандидатствахте, дали щяхте да мислите така? :lol: :wink:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

Ние МИСЛИХМЕ така като кандидатствахме :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Хахаха щом казваш, няма да споря! :lol: :connie_girl_cleanglasses:
Изображение
JustHuman
В началото бе словото

Мнение от JustHuman »

Не, наистина... аз като гледах миналогодищните балове.. ако си броя матурата мога и психология да вляза дори... много странно... оставете, че матурите се взимат лесно (поне аз моите лесно си ги взех), ами и нивото на кандидатстващите е много по-ниско явно (Я СЕ СТЕГНЕТЕ!!!!! лол... въпреки, че на умните ще им е по-лесно :) ). Абсурдно е, че като умножа матурата си по 2.5 и добавя успеха от дипломата мога да вляза... какво ли ще стане, ако имах добра оценка на някой изпит? Поне Скандинавистика, Японистика и Туризъм се стегнати относно баловете.

А, да - аз съм напълно съгласна с колегата Светльо - и аз не се радвах на влизането с матура. Да не забравяме, че като общото ниво е на матура, приемът пак ще е труден за тези с дори и малко по-ниска оценка.
Аватар
Riddle
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Riddle »

С коя специалност в СУ, след това можеш да станеш оператор в телевизия/филми
''Choose a job you love and you never have to work a day in your life''

Българска Филология I курс
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Право :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Нямаме таква специалност - НАТФИЗ, НБУ и ЮЗУ подготвят оператори.:)

Според мен пък в университетите трябва да се влиза лесно, но да се завършва трудно. Какво имам предвид? - лесен вход, но сериозни критерии още след първи курс. Който иска да учи продължава, който не иска - да се мести в НБУ.:)
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Deschain написа:Според мен пък в университетите трябва да се влиза лесно, но да се завършва трудно. Какво имам предвид? - лесен вход, но сериозни критерии още след първи курс. Който иска да учи продължава, който не иска - да се мести в НБУ.:)
А като няма достатъчно места какво правим? Нали се сещаш, че ако влязат 5000 души (защото входа е лесен, и тези с максимален бал са много над квотата) право (примерно) нито преподавателския състав ще е достатъчен, нито пък залите.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Нямам предвид да се пуснат толкова места, колкото са всички кандидатстващи в България. Имах предвид че трябва да се дадат според мен максимален брой квоти, съобразен разбира се с възможностите на университета, а след това да става отсяването. Това ще е добре и за университета, от финансова гледна точка, и за студентите.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Ох, Кристияне, и на нашата специалност ще и дойде реда , не се безпокой, още максимум една година и тя ще е с матурата..Не знам какво се кефиш...
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
oberdjiqta
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от oberdjiqta »

Окончателно ли е вече това балообразуване ? По-специално за Ст. управление. Ако няма да има промени, направо да започвам да се готвя за матура ?

Мерси предварително.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”