Координати на проф. Пламен Пантев

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
originalsin
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: първи

Координати на проф. Пламен Пантев

Мнение от originalsin »

Спешно търся проф. Пламен Пантев. Обръщам се към всеки, който може да ме упъти към кого да се обърна, за да разбера как да се свържа с него. Благодаря предварително на отзовалите се с помощна информация.

И се извинявам предварително на администраторите за новата тема (просто тази за 'помощ и съвети' е нафлудена до безбожност, а наистина имам проблем и ми трябва съдействие).
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Координати на проф. Пламен Пантев

Мнение от Faith_no_more »

originalsin написа:Спешно търся проф. Пламен Пантев. Обръщам се към всеки, който може да ме упъти към кого да се обърна, за да разбера как да се свържа с него. Благодаря предварително на отзовалите се с помощна информация.

И се извинявам предварително на администраторите за новата тема (просто тази за 'помощ и съвети' е нафлудена до безбожност, а наистина имам проблем и ми трябва съдействие).
предлагам да го търсиш в деканата, нали е заместник-декан на ЮФ : )
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Моридин »

Аз имам да му давам книжката си, искаш ли да съгласуваме?
Аватар
originalsin
Пишеща машина

Мнение от originalsin »

В Деканата казаха, че бил свършил със сесията вече...
Не знам къде да го диря :<
@Моридин, от къде/кого да почерпим данни, идеи?
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Ако е приключил, ще се завърне с началото на семестъра. Честно казано освен в деканата другаде не можеш да го намериш.

Ако питаш мен, сериозно, да правиш това не си струва, поне малко. Колкото писал толкова, изкарай си ИБДП-то, това ти е най-важния предмет. И за друг път да знаеш - всички въпроси идеално, слуховете не са добро нещо, независимо колко е тъп един въпрос, колко е кратък, или колко някой ти е казал че е малко вероятен да се падне, или дори самия преподавател да е казал че не го харесва - всичко от - до, защото на изпита никога не се знае какво ще се падне.

Затова много колеги предпочитат тестове, така няма подобни игри на провидението, които честно казано пък могат да играят и обратна роля и някой с научен конспект до половината да изкара шест.

Ако питаш мен, изкарай си ИБДП, втория семестър ще имаш достатъчно грижи също и после лятото си щракай с пръсти, или ако искаш да учиш тогава - хващай гражданското. Тия работи са безсмислени... представи си как един ден работодателя ще ти разглежда дипломата и гледа "шест по ОТП, щест по ГП, шест по НК, ааааааа 4 по МО и 3 по Римско, аааа аут си!". Дипломата ти не струва практически нищо, тя е просто средство, което е необходимо за да те допуснат до стажа за добиване на правоспособност и след като държиш изпита тогава и после за каквато насока избереш и после... тия работи вече имат стойност. Гледат се оценки от държавните изпити за някои професии, да ти дам една малка подсказка - държавен изпит по международноправни науки няма.

Единствените най-важни предмети, които ще ти вършат работа от първи курс са:

1. ИБДП - ако го изучиш правилно ти върши гигантска работа и то за най-непредполагани предмети, мен още ми вършат работа знанията от там и то не малко, това е един прекрасен предмет и учебниците на проф. Токушев са вероятно най-добрите които ще имате за следването по съответна дисциплина (ако имате да кажем съдбата на моя поток до момента);
2. ИППУ - помага за КП и УКУ, аз взех УКУ само със знания от ИППУ и тук там ОУД, без да съм поглеждал;
3. ОПИ - този е повече от задължителен, реално е десетки въпроси от други дисциплини през втория курс;
4. ОТП - ясно.

И това е... По тези човек трябва да има добри оценки. Римското има шанс да е много полезно, но не се учи както трябва в нашия университет, така че буквално ще го научите за две седмици и ще го забравите за още толкова. ОУД е също много полезен предмет, но и това ще го разберете по-късно. МО е изпит "между другото", би трябвало да помага за МПП втората година, но до тогава няма да помните нищо. Докато четете МПП ще си казвате "аааа Пантев май беше казал нешо... или не... или май да..."
В името на потока! Втория!
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Моридин »

На изпита каза за хората без книжки да се организират и да ги занесат на куп на първия му "приемен" (каквото и да значи това) ден след началото на семестъра, така че май няма особен шанс да го намериш преди това :?
А iodine е толкова безкрайно прав, че ще е грехота да не се вслушаш в думите му и да продължиш да се тормозиш за нищо :D
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Особено за Римското е уникално прав,много зле се преподава.Като цяло от трите ми семестъра вече в университета,2 семестър на 1 курс ми беше най-безполезен.Ще трябва сами да залягате ,нито упражненията,нито лекциите ще ви помогнат особено по РП и ОИТ,а учебниците по тези дисциплини са ужасно скучни.А ако тези,които са при Ташев се окажат вторият семестър при декана както се случва,си е пълна безсмислица,при положение,че така или иначе Ташев си държи на учебниците на изпита.
Аватар
Liona
В началото бе словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Liona »

Сигурно и сама си ги открила, но все пак това предоставя сайтът на университета като координати: стая 294, тел. 9308 483, p.pantev@law.uni-sofia.bg
В Методически кабинет разполагат с телефонни номера на преподавателите, за да ги откриват своевременно (ха.), когато отсъстват без предупреждение и студентите започнат да ги тормозят, но много се съмнявам, че ще ти ги предоставят. Все пак и там може да пробваш да се добереш до информация, ако не за професора, поне за някой асистент, който едва ли ще ти откаже съдействие. :D
Und über uns im schönen Sommerhimmel
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.

Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Римското право трябва да се преподава цяла година и да се наблега на принците на правото произлизащи от Рим и на всичко изобщо от там, което има приложение и днес, другата му основна функция трябва да бъде, на ни скъсват от решаване на казоси, за да имаш някаква идея как се решава казус за ГП. Идеята че казусите в РЧП биха били доста по-лесни (поне до някъде). Това е ролята, да те подготви за срещата с частното право, това обаче според мен изобщо не става.
В името на потока! Втория!
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Искрено съм озадачен, защото виждам отговори на незададен въпрос. Може би аз изпускам нещо и някой е попитал какви са важните дисцплини?
А отговорът е, че учебният план е правен от някой с повече опит и знания от мен или вас и затова всичко, което е задължително, трябва да се учи. Достатъчно жалко е, че много от избираемите дисциплни са обърнати на циркове, та ние студентите да започваме да съдим кои от задължителните са полезни и кои не.
И ако все още преподаватели са доц. Новкиришка и гл. ас. Пиперков не знам как може да се каже, че РЧП се преподава най-зле в първи курс. За Философията на правото да не говорим, най-малкото защото е казано повече от достатъчно по темата. Или може би да говорим за Информационното право, което се преподава в 3-тия семестър???
Учебникът на Михаил Андреев е малко дългичък, но нищо му няма, специално ако бъде подложен на сравнително изследване с някои други произведения. А нещата си имат доста приложение нататък и времето, прекарано над учебника или на занятия (стига да е налице горепосоченото условие), със сигурност мога да твърдя, не е загубено.
А ако човек, трябва да мисли какво да учи и какво не, то избираемите изпити дават достатъчно плод за размисъл. Някои дисциплини могат да бъдат изключтиелно приятни и полезни, като особено внимание заслужават ИППУ, УКУ, ОПИ, СКП. парламентарното право, като е хубаво човек да мисли рано за събирането на 10 от една специалзиция, защото след 2 курс времето е по-малко, изпитите са по-нарядко и в много случаи не толкова приятни.
И личното ми мнение е, че всичко, което започва с международно трябва да се избягва.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
originalsin
Пишеща машина

Мнение от originalsin »

Тършувах из кабинетите, писах, звънях - глас в пустиня...
Ох, докато не ми изстине пламеността,
няма да приема, че съм 'изгоряла'...
:(
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”